Quantcast
Channel: تبریز شهر آرزوها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 698

پيگيري يك وعده - منوريل نياز اساسي تبريز 1392

$
0
0

آقای شهردار منو ریل که قرار بود اجرایی شود پس چه شد؟!


 مگر ساخت منوريل در تبريز از اولويت‌هاي شهرداري نبود؟!




دي تمام شد و وارد بهمن ماه شده ايم و اين يعني اينكه سال ۹۱ هم تمام شد و يواش يواش داريم وارد سال ۹۲ ميشويم. سالي تمام ميشود كه با آغاز پروژه هاي بزرگي همچون آيسان و برج فهميده همراه و با افتتاح ابريشم و ايپك و لاله و سينا پايان مي يابد و سالي در پيش است كه به قطع بهار عمراني تبريز لقب خواهد گرفت چون با عناوين بزرگي همراه خواهد بود كه به مهمترين آنها اشاره اي ميكنيم

۱- همايش چهارم

۲- راه اندازي خط يك مترو

۳- افتتاح كامل هتل لاله

۴- افتتاح برج بلوار

۵- شكل گيري اسكلت آيسان

۶- شكل گيري اسكلت برج ۳۰ طبقه فهميده

۷- ساخت يادمان شمس

۸- ساخت طبقات مركز تجارت جهاني فرش

۹- آغاز برج ضلع جنوبي فهميده

۱۰- پايان دیوار کشی اطلس

۱۱- افتتاح برج بلور

۱۲- پيشرفت و شكل گيري عتيق

۱۳- افتتاح پروژه هاي رشديه ۲

۱۴- افتتاح رويال

۱۵- تكميل طبقات الماس غرب

۱۶- تكميل طبقات برج هاي دوقلوي شهريار

۱۷- افتتاح پارك آبي ياغچيان

۱۸- افتتاح فازهاي بعدي بيمارستان بين المللي تبريز

۱۹- افتتاح بيمارستان ناجا

۲۰- اسكلت بندي پروژه هايپر سان

۲۱- افتتاح  پايانه مسافربري مدرن تبريز

۲۲- افتتاح كامل ساختمان موزه معاصر

۲۳- تكميل برج شهران

24-افتتاح مرکز خرید فلکه بزرگ ولیعصر

25-افتتاح مدرنترین شهربازی سرپوشیده ایران

26-افتتاح میدان بزرگ ایپک

27-افتتاح سوروتمه سواری وشهر بازی عباس میرزا

28-شروع فاز دوم تله کابین عینالی و تله کابین ائل گولی به ائل باغی

29-اتصال آزاد راه تهران -تبریز به  شهر تبریز 

30-افتتاح کنار گذر غربی تبریز

31-تکمیل رینگ میانی شهر (بزرگراه نیایش)

32-افتتاح پل بازار جواهر

33-افتتاح اولین هایپر مارکت فروشگاه رفاه در مجتمع الماس تبریز

34-تکمیل طبقات برج 35 طبقه تجارت جهانی تبریز

۳۵- رونق ساخت ساز در شهرك كوي استانداري

۳۶- آغاز ساخت و ساز در شهرك برج نشين نياوران

پروژه هاي بالا اهم خدمات عمراني شهرداري تبريز بود كه با فرا رسيدن فصل گرما سرعت بيشتري به خود خواهند گرفت و قطعا ساخته و يا افتتاح خواهند شد. گرچه هر يك از پروژه ها به تنهايي پروژه عظيم و دهن پر كني ميباشند اما جاي خالي يك پروژه بدجوري به چشم ميخورد و آنهم منوريل تبريز ميباشد. طرحي كه در بهمن ماه سال ۱۳۸۷ توسط شهردار تبريز مهندس نوين به عنوان جدي ترين پروژه تبريز در سال ۱۳۸۸ اعلام گرديد و به مردم قول شروع عمليات ساخت آن از سال ۱۳۸۸ داده شد اما اكنون با گذشت ۵ سال هنوز كوچكترين حركتي در اين باره صورت نگرفته است. حال سوال اينجاست كه آيا زمان آن نرسيده است كه با شروع فصل ساخت و ساز از ماه هاي آينده عمليات ساخت اين طرح به عنوان گل سرسبد پروژه هاي تبريز در دستور كار شهرداري قرار گيرد؟ اگر بخواهيم تحليلي بر لزوم ساخت منوريل تبريز بنويسيم ميتوانيم آن را در چند بند خلاصه كنيم كه هريك خود تاييدي است بر اهميت ساخت اين پروژه

۱- متروي تبريز از ايستگاه ائل گلي در شرق تبريز شروع شده و با گذر از بزرگراه ائل گلي و پشت سر گذاشتن بلوار استاد شهريار وارد آبرسان شده و همانند اتوبوس هاي بي آر تي سيل جمعيت آبرسان تا ميدان قونقا را تحت پوشش قرار مي دهد اما از ميدان قونقا به طرف نصف راه و راه آهن با مشكل وجود آب در سطح ۵ متري زمين روبرو شده و امكان حفر زمين سلب ميشود. حال بايد فكري به حال جمعيت انبوه غرب تبريز مخصوصا نصف راه كه نقطه سر ريز جمعيت غرب است بشود و با توجه به عدم امكان حفر مترو فلذا منوريل بين مسير ايستگاه راه آهن تا ميدان قونقا منطقي ترين راه براي جمعيت انبوه منطقه غرب بخصوص نصف راه ميباشد كه اكنون جز شلوغ ترين چهاراه هاي شهر محسوب ميشود و مجتمع هاي بزرگي همچون الماس غرب و رويال را در پيش دارد.

۲- مسير راه آهن تا ميدان قونقا و باغ گلستان جز اولين خيابان هاي تبريز و ايران ميباشد كه توسط نخستين شاهان حكومت قاجار ساخته شده پس اين خيابان اكنون جوابگوي نياز مردمي كه ميخواهند خود را به مركز شهر برسانند نيست و با توجه به املاك حاشيه اين خيابان امكان عريض كردن نيز به هيچ وجه وجود ندارد. حال نصب نرده بي آر تي در اين مسير و اختصاص دو لاين از اين خيابان باريك به مسير ويژه نيز گوز بالا گوزي شده بر مشكلات اين معبرو تنها راه موجود كاستن از ترافيك اين خيابان با اجراي طرح هاي حمل و تقل مدرن و همچنين كندن نرده هاي مسير ويژه بي آر تي بين فاصله نصف راه تا ميدان قونقا است تا دو لاين ديگر به اين مسير افزوده شود و كندن نرده هاي بي آر تي زماني ميتواند معقل باشد كه بجاي آن منوريل از آنجا عبور كند.

۳- اولين ترامو و يا همان قونقاي كشور در طول اين مسير يعني ميدان قونقا تا راه آهن جريان داشت كه احياي دوباره اين طرح در قالب منوريل ميتواند تداعي گر تاريخ تبريز به عنوان شهر اولين ها باشد.


4- با نگاهي به اتوبوس هاي بي آرتي اين مسير ميتوان ميزان استقبال از حمل و نقل در طول مسير مذكور را به عينه مشاهده كرد به طوري كه اتوبوس هاي بي آر تي ديگر جوابگو نبوده و سيستم مدرن تري را طلب ميكند.

5- ابتداي اين منوريل درب ايستگاه راه آهن خواهد بود كه با تكميل پروژه راه آهن ميانه بستان آباد تبريز به قطع يكي از پايانه هايي خواهد بود كه اكثر مسافران تبريز را ميزبان خواهد شد گرچه اكنون نيز هر هفته سه بار قطاري پر از مسافر چند صد كرجي را به تبريز مياورد و ميبرد هكذه از ساير شهرها. از سوي ديگر انتهاي اين منوريل در ميدان قونقا مجاور با پروژه چند منظوره آيسان خواهد بود. حال با توجه به ابتدا و انتهاي اين مسير لزوم ايجاد چنين طرحي بيش از بيش هويداست.

6- طول اين مسير توسط صنف ابزار فروش ها احاطه گرديده و چهره كريهي به منطقه داده كه با توجه به ماهيت شغل مذكور كار شاغي از شهرداري براي سامان دادن ساخته نيست مگر اينكه با عبور منوريل از بالاي اين منطقه ديد منطقه حذف گردد.

۷- اين طرح با توجه به استقبال بيش از حد مردم از حمل و نقل عمومي در اين مسير و بتبع آن سود ده بودن اين طرح ميتواند به عنوان مهمترين پروژه همايش سرمايه گذاري تبريز توسط شهرداري پيشنهاد گردد.

۸- شهرداري تبريز كه در پل سازي تجربه كافي داشته و پلي همچون پل خطيب را در سه ماه و آنهم زمستان ساخته و تحويل داد قطعا ساخت پل منوريل نيز برايش كاري بس ساده است كه ميتواند نهايتا طي يك سال و قطعا كمتر تحويل دهد.

۹- شهردار تبريز در مصاحبه خود كه در بهمن ماه سال ۱۳۸۷ انجام دادند از مطالعه طرح و تصويب آن در فاصله نصف راه تا ميدان بسيج و از آنجا تا ميدان آذربايجان از طريق اتوبان پاسداران خبر دادند فلذا مسر طرح پيشنهادي یک بيستم مسير مطالعه شده ميباشد پس اين يعني اينكه شهرداري آمادگي كامل براي طرح مذكو را دارد.

 در ادامه ميتوانيد متن مصاحبه شهردار تبريز در مورد ساخت منوريل را مشاهده كنيد.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 698

Trending Articles