همه ی نرده های بی.آر.تی تبریز برداشته می شود.
آیا امنیت جانی مردم تامین است؟؟
پس از حذف آِزمایشی نرده های بی.آر.تی اینبار کل مسیر بی.آر.تی تبریز بدون نرده می شود.
چند سالی میشود که مردم تبریز در سایه اتوبوسهای تندرو(بی.آر.تی) شاهد نردهبندیهایی در محدوده داخلی شهر هستند.
طرح اتوبوسهای تندرو با وجود مشکلات و نواقص فراوان توانسته است بار عظیمی از ترافیک شهر تبریز را مدیریت کند ولی وجود نردهها در محدوده شهر چهره نازیبایی را برای منطقه داخلی شهر تبریز ایجاد کرده است.
این نردهها برای مشخص کردن حریم خطوط بی . آر. تی و حراست از جان افراد تدارک دیده شده بود ولی در سالهای اخیر علیرغم وجود این نردهها بارها شاهد سوانح رانندگی و مصدوم شدن و جان باختن شماری از همشهریانمان در فضای داخلی این نردهها بودهایم.
شهرداری تبریز در ماه های اخیر اقدام به جمعآوری بخشی از این نردهها به صورت آزمایشی کرده است که البته با نگاهی به گذشته این نردهها و بروز اتفاقات تلخ، شاید وجود آنها هنوز ضروری به نظر میرسد ولی مسئولان امر این موضوع را از زاویه دیگر نگریسته و اهتمام به جمعآوری این نرده ها دارند.
شهردار تبریز پیشتر از آغاز مراحل اجرایی حذف تدریجی نردههای خط بی.آر.تی اتوبوسرانی تبریز و حومه خبر داده بود:جرای طرح حذف نردههای خط بی.آر.تی اتوبوسرانی تبریز و حومه که پیش از این وعده آن به شهروندان داده شده بود از چندی پیش آغاز شده و شهرداری تبریز با حذف آزمایشی نردههای این مسیر، حد فاصل سه راهی خاقانی تا میدان شهید بهشتی و جایگزینی موانع و المانهای جداکننده مسیر، اجرای آزمایشی این طرح را عملیاتی کرده است.
شهردار تبریز افزود: حذف نردههای بی.آر.تی اتوبوسرانی در راستای تکریم شهروندان و نیز پاسخ به خواستهی آنان اجرایی شده و ما امیدواریم شهروندان نیز ضمن همکاری و مشارکت با شهرداری در اجرای موفق این طرح، مبلغ فرهنگ بالای شهروندی خود باشند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز هم در این باره گفت: حذف نردههای مسیر اتوبوسهای سریعالسیر باید با رعایت موارد ایمنی انجام شود و امنیت شهروندان در اجرای این طرح مورد توجه باشد.
وی ابراز امیدواری کرد که با وجود شهروندان با فرهنگ و اعتماد به آنان، حذف نردهها با قدرت ادامه داشته باشد.
فرماندار شهرستان تبریز هم تاکید کرد: حذف نردههای مسیر اتوبوسهای سریعالسیر در راستای اعتماد به فرهنگ عمومی است.
محمود چمنی افزود: این طرح به منظور ارج نهادن به فرهنگ مردم تبریز اجرا میشود و امیدواریم با اجرای این طرح خودروهای شخصی نیز رعایت کامل قوانین را کرده و وارد این محدوده نشوند.
چمنی ادامه داد: شهر تبریز میتواند در این خصوص نیز الگویی برای کل کشور باشد تا دیگر شاهد این نردهها در هیچ شهری نباشیم.
با وجود اینکه مسئولان مرتبط شهری در خصوص حذف نردههای مسیر اتوبوسهای سریعالسیر نگاه مثبتی به عملکرد عموم مردم دارند ولی نباید از نظر دور داشت که حادثه در این مسیرها همیشه وجود داشته و هیچ تضمینی برای اینکه افراد و یا وسائل نقلیه به این مسیر وارد نشوند وجود ندارد.
هرچند اقدامات مختلف ساختن و تخریب کردن همان بنا یا فضای خاص ساخته شده، گذاشتن و برداشتن نمادها و نردهها و غیره در شهرداریهای ما رایج بوده و بودجه بیتالمال به این نوع عملکردها عادت کرده است، ولی اگر این طرح به شکل کارشناسیتر و با رعایت استانداردهای خاص خود ایجاد میشد قطعا امروز نیازی به این دوباره کاریها نبود، مثلا اگر خطوط اتوبوس سریعالسیر متفاوتتر از ایستگاههای اتوبوسهای معمولی ایجاد میشد یا وسیعتر و دارای پارکینگ بود و یا سایر امکانات مورد نیاز در این خطوط تعبیه شده بود، از ابتدا نیازی به نرده و تحمیل هزینه وجود نداشت.
امیدواریم شهرداری تبریز با نگاه تخصصیتر به این مسائل، حذف تدریجی نردههای مسیر اتوبوسهای سریعالسیر را با در نظر گرفتن تمامی موارد ایمنی شهروندان به مرحله اجرا برساند تا هم شهروندان، شهری بدون نردههای آهنی را تجربه کنند و هم سلامتی آنها به خطر نیافتد.