احداث بزرگراه تبریز-ارمنستان از جمله پروژه های مهم و حیاتی در بخش راه و ترابری كشور است كه با توجه به مسیر مواصلاتی، افق گردشگری آن بیش از ابعاد اقتصادی جلوه نمایی می كند.
این پروژه ملی اگر در مدت زمان بندی شده به بهره برداری برسد می تواند بخش قابل توجهی از مشكلات مربوط به حمل و نقل جاده ای و ترانزیت ایران و حوزه قفقاز را حل و فصل كند، چراكه هم اكنون یكی از موانع و مشكلات ناوگان ترانزیتی كشور برای حمل كالا به ارمنستان، جاده های نامناسب مزبور است.
مهمترین ویژگی این پروژه علاوه بر مزیت های اقتصادی، جاده ای، صادراتی و حمل و نقل، خاصیت اقلیمی و جغرافیایی این طرح است كه با توجه به قرار گرفتن در یك مسیر بسیار مناسب آب و هوایی و نوع توپوگرافی منطقه می تواند از نظر گردشگری نیز قابل توجه و حائز اهمیت باشد.
مسیر عبور بزرگراه تبریز - ارمنستان كه از شهرستان های ورزقان و كلیبر در منطقه شمال غربی آذربایجان شرقی تعیین شده است، یكی از نقاط بكر طبیعی استان آذربایجان شرقی به شمار می رود كه از نظر چشم اندازهای طبیعت گردی می تواند یكی از بزرگراه های بسیار دیدنی و جذاب كشور محسوب شود.
یكی از نمایندگان مردم تبریز، آذرشهر و اسكو در مجلس شورای اسلامی در این زمینه، گفت: با توجه به اینكه این بزرگراه در یك مسیر گردشگری فوقالعاده احداث میشود، علاوه بر مزیت های اقتصادی، می تواند در جلب و جذب گردشگران و همچنین اولویت دادن مسافران منطقه به انتخاب مسیر یاد شده، موثر باشد.
بیش از یكصد روستا در مسیر این بزرگراه قرار دارد كه همه آنها به نوبه خود جذابیتهای خاصی برای گردشگران دارد و از نظر طبیعی و نوع اقلیم جزو روستاهای بسیار دیدنی آذربایجان به شمار می روند.شایان ذکر است با احداث این بزرگراه تمام روستاهای اطراف از بن بست خارج میشوند، گفت: فاصله این روستاها تا مركز استان آذربایجان شرقی نیز به طور چشمگیری كاهش مییابد و سبب اشتغالزایی جوانان منطقه خواهد شد. اگر بعد گردشگری از ناحیه ساخت این بزرگراه به نحوی توسط دستگاه های مربوطه اولویت گذاری شده و امكانات و تسهیلات لازم و كافی در طول این پروژه فراهم گردد، می توان از ظرفیت های ثانوی آن نیز از جمله ایجاد فرصت های شغلی جدید در منطقه و محرومیت زدایی از روستاهای اطراف به بهترین شكل ممكن بهره جست.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از اختصاص 600 میلیارد ریال اعتبار در بودجه سال جاری كشور برای احداث بزرگراه تبریز - ارمنستان خبر داد و اظهارداشت: طبق زمان بندی انجام شده این پروژه به طول 200 كیلومتر باید تا پایان سال 1392 به اتمام برسد.
منادی اضافه كرد: با بهره برداری از این پروژه مهم، دروازه های چهارگانه تبریز به سمت تهران، اهر، آذرشهر و مرند، به پنج دروازه خواهد رسید كه ارتباط شهر كهن و تاریخی تبریز با یك كشور را برقرار می كند.
به گفته وی، با تكمیل بزرگراه تبریز- ارمنستان، مردم این شهر ظرف مدت یك ساعت و 10 دقیقه خود را به مرز نوردوز در نقطه صفر مرزی ایران و ارمنستان خواهند رساند.
دسترسی مردم منطقه به بازارچههای مرزی مشترك از دیگر نقاط بارز و مزیت های بزرگراه مزبور است، به طوریكه با بهرهبرداری از آن، شهر تبریز به پل ارتباطی ایران و ارمنستان تبدیل شده و مردم این شهر میتوانند هر روز با آسایش و آسودگی خاطر به بازارچههای مرزی رفت و آمد داشته باشند.
كاهش تلفات جاده ای و ایمن سازی راه ارتباطی بین تبریز و ارمنستان از دیگر مزیت بارز این پروژه است.
بقیه تصاویر در ادامه مطلب