Quantcast
Channel: تبریز شهر آرزوها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 698

گزارشی از پیشرفت موزه فرش تبریز

$
0
0
بیستمین موزه تبریز بنام کاخ موزه فرش احداث میشود

تبریز رکورد دار بیشترین تعداد موزه در کشور(بعد از تهران)

فرش تبریز یکی از زیباترین فرشهای جهان

دست آفريده هاي پرنقش و نگار تبریز ره آورد زندگي پر تلاش زنان و مرداني است كه با شوريدگي نگاره ها و گرمي رنگ دلهاي پاك اين هنر آفرينان ممذوج شده است.فرش تبریز عمري به درازاي تاريخ، هنر و فرهنگ ايراني دارد و شناخت جهانيان از قالي تبریز و ستودن آن ناشي از تلاش و شوريدگي مردماني است كه ذوق هنري را با جاذبه هاي پررمز و راز هنر ملي درآميختند.فرش تبریز پيوسته به عنوان يكي از اصيل‌ترين هنرها مورد توجه بوده و طيف وسيعي از طرح‌ها و نقوش زيبا را در برداشته است‌.

در ميان قالي‌ها با طرح‌هاي گوناگوني كه در آن‌ها به كار گرفته شده‌، قالي‌هاي تصويري جايگاه ويژه‌اي دارند. بافت اين قالي‌ها اواخر سده نهم هجري مجدداً آغاز شد و تا به امروز ادامه يافته است‌در زمان شاه اسماعيل و شاه طهماسب آذربايجان و تبریز بزرگترين مركز قاليبافي ايران بود. بازرگانان تبريز از اواسط دوره قاجاريه ببعد كوشش چشمگيري در رونق صادرات فرش داشته اند كه در تاريخ فرش ايران فراموش نشدني است. نقشه هاي رايج در اين شهر انواع طرحهاي شاه عباسي، ماهي درهم، درختي، گلداني، اسليمي، لچك ترنج افشان شكارگاه، شيخ صفي، قوبا و گل فرنگ است.چشم انداز هاي فرش دست بافت تبريزي از جنبه هاي گوناگون فرهنگي، هنري، اقتصادي با فرهنگ مردمان اين بوم گره خورده است.

از اين رو ايجاد گنجينه اي فعال جهت نمايش فرشهاي منحصربفرد آذربايجان و خصوصاً تبريز جهت معرفي انواع شيوه ها و طرح هاي فرش منطقه در طي قرون گذشته بسيار ضروري مي نمايد. با توجه به شان فرهنگي والايي كه مسجد كبود و موزه آذربايجان دارد احداث موزه فرش در اراضي اطراف اين بناي گرانقدر صورت می گیرد. سال 88 بود که با برگذاری همایش سرمایه گذاری تبریز تفاهم نامه احداث دو پروزه مهم1-کاخ موزه فرش تبریز و 2- مرکز تجارت جهانی تبریز بین شهرداری تبریز و شرکت اینترا کیش امضا شد.و در سال 89 شرکت اینترا کیش عملیات ساخت کاخ موزه فرش تبریز را آغاز نمود .که در طول این مدت پیشرفت نسبتا مناسبی در پروزه را شاهد بودیم ساختمان موزه فرش تبریز معماري شكيل و چشم‌گيري خواهد داشت.

سطح نمايشي موزه مساحتي برابر 3400 مترمربع را در بر مي‌گيرد كه شامل چهار طبقه تالار و 3 طبقه اداری و فرهنگی خواهد بود و براي نمايش انواع قالي‌هاي دست بافت و گليم مورد استفاده قرار خواهد گرفت. ۱.تالار طبقه هم‌كف به نمايشگاه و فروشگاه دايمي-۲.تالار طبقه اول به موزه فرشهای دست باف عصر معاصر ۳.طبقه دوم به نمایشگاه تابلو فرشهای زیبا و بی مانند تبریز و سردرود ۴.طبقه سوم به موزه فرشهای با عمر بالای ۱۰۰ سال و تالار همایش مجموعه و تالار گفتمان و فرهنگ سرا و اموری اداری مربوط خواهد شددر موزه فرش انواع گليم‌ها و فرش‌هاي دست بافت‌، با توجه به مرغوبيت و قدمت آن‌ها و با در نظر گرفتن ويژگي‌هاي قالي ايران از لحاظ رنگ آميزي‌، طرح‌، نقش‌، بافت و تنوع مناطق قالي بافي حفظ و نگه‌داري خواهد شد. هم‌چنين براي استفاده از بازديدكنندگان موزه‌، فيلم‌ها و اسلايدهايي در زمينه قالي‌بافي و گليم و هنرهاي دستي ايران در سالن نمايش موزه به نمايش در خواهد آمد. 

این موزه در بافت تاریخی کلانشهر تبریز و در خیابان خاقانی و در جوار مسجد کبود در خال احداث است و تا کنون65% پیشرفت فیزیکی داشته است پیش بینی میشود تا پایان سال 93 این موزه تکمیل شده و تعداد موزه های تبریز به رقم ۲۰ موزه برسد که از لحاظ تعداد موزه تبریز اولین شهر خواهد شد و با داشتن ۲۰ موزه به عناوین مختلف بیشترین تعداد موزه را خواهد داشت. 

بخش ترکی این پست را در لینک زیر میتوانید ببینید

http://bilimsesi.com/?p=3836


Viewing all articles
Browse latest Browse all 698

Trending Articles