مجتمع تجاری و تفریحی هشت بهشت تبریز با زیر بنای 200 هزار متر مربع متحول کننده غرب تبریز
هشت بهشت چیست و این نام چگونه به وجود آمد؟شاید بسیاری از عموم مردم تبریز ندانند که
هشت بهشت، عمارت زیبایی در تبریز است که با نامهای: عمارت عشرت آباد، کاخ گلستان، باغ فرهاد و شیرین و باغ شمال مشهور است.
تاریخچه
این عمارت یکی از ابنیه مهم دوره قراقویونلوها ، آق قویونلوها ، صفویه و به خصوص دوره قاجار بود. جغرافینویسان و جهانگردانی که از قرن سوم و چهارم هجری به بعد از تبریز دیدن کرده و مطالبی درباره این شهر نوشتهاند به وجود بناها، کاخها و سرایهای باشکوه و زیبا که غالباً از طرف سلاطین، امراء و وزراء ساخته شده و به نام بانیان خود معروف بودهاند، اشاره کردهاند.
برخی از این بناها به مرور زمان از بین رفته و اکنون نشانی از آنها بر جای نمانده است. برخی هم به صورت ویرانههایی در آمدهاند که حکایت از عظمت و شکوه نخستین خود دارند و تعداد بسیار اندکی نیز، به خاطر نزدیکی زمان احداث و توجه متولیان آنها به صورتی تقریبا سالم باقی ماندهاند.
کاخ هشت بهشت نیز نمونهای از این بناها است که اکنون نه تنها اثری از این کاخ باشکوه باقی نمانده بلکه حتی میتوان گفت که وجود چنین بنای باشکوهی به فراموشی سپرده شده است.
تاریخ بنا
هشت بهشت که یکی از کاخهای زیبا و معروف دوره آققویونلو بود، در سال ۸۸۸ هجری قمری، به دستور سلطان یعقوب پسر امیرحسن بیک مشهور به اوزون حسن، بنا شد. البته در مورد بانی احداث این کاخ روایتهای متفاوتی وجود دارد؛ چنانچه برخی این کاخ را به اوزون حسن و برخی دیگر به پسرش یعقوب نسبت میدهند. به هر ترتیب اولین کاخ هشت بهشت، در تبریز و در قرن نهم هجری بنا شده است.
معماری
این کاخ بر مبنای توصیفهای مندرج در کتابها، عمارتی هشت ضلعی بود که بعدها موسوم به هشت بهشت شد.
توصیف جهانگردان
تاجر ونیزی که از هشت بهشت دیدن کرده، در توصیف این باغ و کاخ نوشته است:
"اکنون که از شرح و وصف و مطالب گوناگون درباره این شهر فارغ شدهام، میپندارم که نباید از ذکر کاخ زیبایی که سلطان حسنبیک بزرگ ساخته بود، غفلت کنم. هر چند پادشاهان سلف او کاخهای بزرگ و زیبای بسیاری در این شهر ساختهاند، اما هیچ یک قابل قیاس با کاخ حسنبیک نیست و این قصر به مراتب از همه آنها بهتر است. این کاخ چنان باشکوه است که تا کنون در ایران همانندی نداشته است.
مجتمع تجاری رفاهی هشت بهشت تبریز
مدیر پروژه آقای مهندس علی پور فردی که عا
این مرکز تجاری به گونه ای طراحی شده است که تمام خصوصیات و ویژگی های مهم برای تبدیل شدن به یک الگوی مناسب در ابعاد گوناگون را دارا می باشد. از جمله امکانات این مجتمع می توان به شهربازی ، مرکز خرید ، هایپرمارکت ، باغ ایرانی و پارکینگ طبقاتی اشاره نمود. این پروژه به گونه ای طراحی گردیده که از نظر تجاری و تفریحی برای عموم مردم جذابیت های لازم را فراهم آورده است.جالب است بدانید این مجنمع بزرگ با استانداردهای کارفور فرانسه کهبا در اختیار داشتن ۱٫۴۵۲ شعبه هایپرمارکت، مالک بزرگترین شبکه هایپرمارکتهای زنجیرهای در جهان میباشد
طراحی شده و در حال ساخت میباشد .در ساخت این مرکز اصول روانی و بصری محیط به دقت آنالیز شده و خریدار در محیطی آرامش بخش و معابری مهندسی شده به خرید وتفریح خواهد پرداخت.
مشخصات مرکز بزرگ تجاری تفریحی هشت بهشت تبریز
1- هایپر مارکت مدرن به وسعت 12000 متر مربع
2- واحدهای تجاری با متراژهای 25-800 متر مربع
و واحدهای اداری با طراحی منحصر بفرد با متراژهای 100-300 مترمربع
3- شهربازی، سالنهای سینمایی چند بعدی و فضای تفریحی سرپوشیده بیش از 8000 مترمربع برای تمام سنین و خانواده ها
4- موزه ، فضای نمایشگاهی و صنایع دستی بیش از 2000 متر مربع
5- رستوران سنتی و باغ ایرانی نزدیک به 6000 مترمربع
6- تالارهای پذیرایی با چشم اندازی زیبا با ظرفیت های ( 300 و 700 نفری)
7- فودکورتهای متنوع شامل کافی شاپها و فست فودها نزدیک به 2400 متر مربع
8- پارکینگ رایگان برای رفاه مشتریان به ظرفیت 2000 خودرو
و سایر کاربریها : آمفی تئاتر- محل نگهداری کودکان به صورت رایگان و....
اماکن تاریخی این مجموعه کاملاحفظ شده وبعد از مرمت در اختیار عموم قرار خواهند گرفت.
این پروژه با جدییت در حال اجرا میباشد به طوری که قبل از آغاز فصل سرما کارگران در سه شیفت کاری در حال کار بودند.با تشکر از طاهر جان عزیز که تصاویر پروژه را در اختیارمان قرار دادند.
تصاویر تکمیلی و تصاویر پیشرفت پروژه درادامه مطلب