3000میلیارد تومان؛ بودجه سال آینده شهرداری تبریز
به گزارش تبریز مدرن به نقل از تبریز بیدار ، درصد تحقق بودجه امسال شهرداری تبریز و سهم فرهنگ در آن، روند تصویب بودجه سال آینده و مکانیزم تخصیص اعتبارات از جمله مواردی است که دکتر عابدزاده، عضو شورای شهر تبریز در دوره چهارم در گفت و گو با خبرنگار تبریز بیدار مطرح کرده است. آنچه در ادامه می آید مشروح گفت و گوی تبریز بیدار با این عضو شورای اسلامی شهر تبریز است.
تحقق بودجه سال 92 شهرداری تبریز را چگونه ارزیابی میکنید؟
بودجه سال 92 از 7 کد تشکیل شده است که برخی از این کدها متعلق به دولت است، برخی از کدها به وام و تعدادی به مشارکت مربوط است. بودجه سال 92، 2120 میلیارد تومان است که نزدیک 27درصد آن را بودجه جاری و بقیهاش را بودجه عمرانی تشکیل میدهد.
میزان تحقق ردیفهایی از بودجه امسال شهرداری تبریز که به دولت، وام و اوراق مشارکت مرتبط میباشد ناچیز و گاه در حد صفر است؛ برای مثال تعهدات دولت برای کمک به قطار شهری تبریز، عملی نشده است. در مورد وام و اوراق مشارکت با توجه به برخی مشکلات که در سیاست های بانکی در کشور وجود دارد نتوانستیم تاکنون اقدامی انجام دهیم.
در ردیف هایی از بودجه که تامین اعتبارات مربوط به مردم است مانند پرونده های ماده 100، عوارض ساختمانی و... در برخی مناطق، بالای 100درصد درآمد داشته ایم و جا دارد واقعا از مردم تشکر کنیم.
تحقق بودجه امسال بدون احتساب وام و اوراق مشارکت، بالای 80درصد است. چنانچه وام و اوراق مشارکت بودجه را نیز در نظر بگیریم قطعا درصد تحقق بودجه سال92 شهرداری کم خواهد بود.
در بودجه 92 میزان اعتبارات پیشبینی شده برای «فرهنگ» چقدر است؟
بودجه فرهنگی یک درصد بودجه سال را تشکیل میدهد که مبلغ بالایی را شامل میشود. اما مسئله اصلی اینست که تعریف مشخصی از فرهنگ و اقدامات فرهنگی نشده است و در نتیجه نوعی سرگردانی و بیهدفی در این زمینه وجود دارد که آیا این اعتبارات را میخواهیم صرف فرهنگسرا کنیم؟ میخواهیم هزینه مساجد و پایگاههای فرهنگی نماییم؟ آیا دنبال آموزشهای شهروندی هستیم؟ این موارد در بسیاری از ادارات و سازمانها نیز انجام میگیرد و در بسیاری از زمینهها عملا دوباره کاری میشود.
در کشورهای دیگر معمولا سهم بودجه فرهنگی بیشتر از یک درصد است و یک درصد در نظر گرفته شده در بودجه، مبلغ بالایی نیست. نظر شما چیست؟
یک درصد بودجه به صورت اختصاصی برای فرهنگ در نظر گرفته شده است و امیدوارم مدیران فرهنگی بنشینند و برای اعتبارات فرهنگی برنامه ریزی کنند. بایستی از موازی کاری در امور فرهنگی پرهیز نماییم. در جلسات مشترک نیازهای فرهنگی جامعه را بسنجیم. آیا نیازهای فرهنگی فقط نوشتن شعارهای اسلامی است یا چاپ بنر؟
هدفگذاریهای فرهنگی را باید در جلسات مشترک تعیین کنیم. در بودجه امسال، اعتباری نزدیک 45 میلیارد تومان برای بودجه فرهنگی در نظر گرفته شده است. البته این میزان 45میلیارد تومان با کسر هزینهکارهای عمرانی از قبیل ساخت فرهنگسراها است.
بودجه سال93 شهرداری تبریز تا چه زمانی باید تحویل فرمانداری شود؟
لایحه بودجه سال آینده باید تا آخر آذرماه به شورا تحویل داده شود و شورا پس از بررسیهای لازم میبایست تا اول اسفند لایحه بودجه را تقدیم فرمانداری نماید.
پیش بینی شما برای بودجه سال آینده چیست؟
بودجه سال93، حدود 3000 میلیارد تومان است. سیاست کمیسیون بودجه در راستای واقعی بودن بودجه است. دنبال بودجه حبابی نیستیم و مبلغ 3000 میلیارد تومان مبلغ اندکی نیست هر چند برای شهر تبریز اندک میباشد.
بودجه سال آینده، بودجهای متمرکز خواهد بود یا به روال سالهای اخیر نوشته خواهد شد؟
بر اساس طرحی که در شهرداری وجود داشت تدوین بودجه به صورت تجمیعی در نظر گرفته شده بود. ولی نظرات کارشناسان شهرداری بر این امر استوار است که اگر اعتبارات در منطقه وصول درآمد صرف شود یا اینکه اگر در منطقهای دیگر نیز هزینه میشود با در نظر گرفتن عنوان منطقه وصول درآمد باشد، انگیزه خدمترسانی بیشتر خواهد شد و از اینرو بودجه بر این اساس تنظیم شده است.
در این نوع تعریف پروژه، هزینه پروژه تحویل منطقه دیگر داده می شود یا اینکه خود منطقه اقدام به اجرای پروژه می کند؟
هر دو حالت اجرا شده است و نمونههایی وجود دارد.
در مورد روستاهای الحاقی به تبریز در بودجه سال آینده، چه تصمیماتی گرفته خواهد شد؟
البته قبل از شورای سوم این روستاها به تبریز الحاق شدهاند ولی مشکل این روستاها در وزارت کشور حل نشده و ابلاغی در این مورد از سوی وزارت کشور نشده است. در بودجه 92 برای هر کدام از این روستاها مبلغ یک میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است که جز 120میلیارد تومان بودجه مورد اختلاف است. این بودجه در تعدادی از روستاها هزینه شده است.
میزان هبه در بودجه 92 و 93 مشخص است؟
ماده16 و ماده17 بودجه به هبهها اختصاص یافته است؛ ماده16 به اشخاص و ماده17 به نهادها و دولت اختصاص دارد. معمولا موارد هزینه کردهای این مواد در قانون مشخص شده است و معمولا مبلغی از آن میزان نیز باقی می ماند. میزان هبه بر اساس تحقق بودجه است و مبلغ مشخصی دارد و معمولا این هبه از محل درآمد، هزینه می شود.
http://tabrizebidar.ir/news/36001
فرماندار تبریز خبر داد:
انجام روزانه دو میلیون و 650 هزار سفر درون شهری در تبریز
تصویب احداث تقاطع غیر هم سطح گلکار و تقاطع غیر هم سطح اتصال بلوار استاد شهریار به ولیعصر
فرماندار تبریز از انجام روزانه دو میلیون و 650 هزار سفر درون شهری در تبریز صورت می گیرد.
به گزارش تبریز مدرن به نقل از نصر نیوز، محمود چمنی در جلسه کارگروه ترافیک اظهار کرد: میزان سفر بالایی که در این شهر صورت می گیرد نیازمند برنامه ریزی و ساماندهی منظم است.
وی گفت: با عملیاتی سازی طرح جامع مدیریت و کنترل ترافیکی کلانشهر تبریز شاهد کاهش آلودگی صوتی، آلودگی آب و هوا و باز شدن گره های ترافیکی خواهیم شد.
وی با تاکید بر توجه ویژه به مناسب سازی محیط برای معلولان، خواستار تسریع در راه اندازی فازهای قابل بهره برداری پروژه قطار شهری، ساماندهی و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی، اجرای طرح های مصوب اصلاح هندسی میادین و معابر شهری شد.
در این جلسه اصلاح سه راهی گلکار در بلوار شهریار با اجرای تقاطع غیر همسطح و احداث پل روگذر در تقاطع استاد شهریار به سمت ولیعصر تصویب شد.
http://nasrnews.ir/news/tabid/243/ArticleID/10599/انجام-روزانه-دو-میلیون-و-650-هزار-سفر-درون-شهری-در-تبریز
دیدار استاندار آذربایجان شرقی با استاندار استانبول
اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی به بهانه برگزاری نشست مشترک بازرگانان ایران-ترکیه به ترکیه سفری داشت که در این سفر دیداری با استاندار استانبول و برخی دیگر از مدیران این کشور داشت.