مسئولین پایگاه هوایی شهید فکوری تبریز خواهان حذف ماکت هواپیمای تاریخی مقابل پایگاه دوم شکاریند!!
از زمان جنگ تحمیلی که نیروهای جان برکف کشورمان به دفاع از سرزمین مان پرداختند قدرت و خودنمایی هواپیماهای جنگنده بیش از همه در اذهان مردم باقی ماند؛ زیرا مردم شهرهایی هم چون تبریز که در مسیر و مورد تیررس بمباران رژیم بعثتی عراق قرار گرفتند به خوبی طعم تلخ اصابت گلوله به نقاط مختلف شهر و جولان جنگنده های دشمن برآسمان زادگاهشان را احساس کردند اما آن چه که طعم تلخ قدرت نمایی دشمن را از بین برد دفاع جانانه تلاشگران عرصه هوایی تبریز از پایگاه دوم شکاری بود که به طور قاطعانه سینه خود را سپر ساخت و بعثتی ها را پشیمان کرد!
حالا از آن زمان سال ها می گذرد و مردم در شلوغی زندگی مدرن شهری، نیم نگاهی هم برآن دوران دارند و نماد هواپیمایی مقابل پایگاه دوم شکاری تبریز را مظهر ایستادگی و مقاومت سال های جنگ می دانند و هروقت چشمان شان برآن می افتد یاد و خاطره شیرین دفاع از خاک وطن برایشان تداعی می گردد. این ماکت سمبلیک متعلق به هواپیمای «اف 86 سیبر» است که جنگنده ای آمریکایی بود و شرکت هوانوردی آمریکای شمالی به سفارش نیروی هوایی ایالات متحده در اواخر دهه 1940 طراحی کرد. این هواپیما در واقع نخستین جنگنده مهم آمریکایی با بال مایل برای جنگنده مشابه شوروی – میگ 15 – در نبردهای هوایی بود و از بهترین جنگنده های جنگ کره به شمار می رفت.
اف 86 هرچند دراواخر دهه 1950 یک طرح قدیمی محسوب می شد اما نتوانست تا مدت ها بعد، با جنگنده های نسل های بعد از خود رقابت نماید و آخرین نمونه های آن در سال 1994 از نیروی هوایی بولیوی بازنشسته شدند.
نکته جالب توجه این که موفقیت اف 86 باعث شد تا بین سال های 1949 تا 1956 بیش از 7 هزار و 800 فروند از آن در آمریکا، ژاپن و ایتالیا ساخته شوند و مدل هایی از آن هم در کانادا و استرالیا تولید گردد که بدون شک پرتولید ترین جنگنده غربی آن هم با اختلاف زیاد محسوب می شود.
هرچند که این جنگنده در سال 1970 در کشورمان بازنشسته شد اما نمونه کوچک آن در محل موسوم به «طیاره میدانی» تبریز سال هاست که پا برجا مانده ....!
چندی پیش خبر تغییر در این نماد به گوش رسید، به طوری که ظاهرا «میگ 29» قصد داشت در ابعادی متفاوت تر و از جنسی نامرغوب جای این خسته سال های دور را بگیرد، لذا جهت اطلاع از صحت و سقم این خبر و دریافت اظهارات کارشناسانه تر موضوع، تماس های مکرری با روابط عمومی عقیدتی – سیاسی پایگاه دوم شکاری تبریز به عمل آمد که متاسفانه نتیجه ای در برنداشت زیرا مسئول اطلاع رسانی پایگاه به علت آن چه که سلسله مراتب اداری در آن نقش داشت از پاسخ گویی شفاف طفره رفت.
در خاتمه اضافه می کنم «میگ 29» جنگنده ای است که با هدف ایجاد برتری هوایی توسط شرکت میگ در زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق طراحی و ساخته شد که به ترتیب مربوط به سال های 1970 و 1983 می باشد و در حال حاضر نیز از بهترین محصولات صادراتی روسیه محسوب می گردد.
حال معلوم نیست اف 86 می ماند یا می رود؟!
کاش «میگ 29» نیاید زیرا می دانم در تبریز غریب می ماند!