Quantcast
Channel: تبریز شهر آرزوها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 698

کاشت حدود 23000 گلدان گلهای زینتی پاییزی در تفرجگاه عینالی

$
0
0
کاشت حدود 23000 گلدان گلهای زینتی پاییزی در تفرجگاه عینالی
 

مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عون بن علی شهرداری تبریز از کاشت حدود 23000 بوته گل پاییزی در تفرجگاه عینالی خبر داد . 


به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و عمران عون بن علی شهرداری تبریز، مهندس غلامرضا وصالی مدیرعامل سازمان اظهار کرد: گل های زینتی پاییزی به دلیل مقاومت بیشتر در دمای پایین و زیبایی بصری از آغاز نخستین روزهای فصل پاییز در سطح تفرجگاه عینالی کاشته می شود . 
وی افزود : از جمله گل کلم‌ زینتی در رنگ‌های متنوع، گل داوودی تاکنون به تعداد 23000 هزار گلدان خریداری شده و در محل های پرتردد بخصوص کنار جاده اصلی تفرجگاه براي ایجاد چشم انداز زیبا کاشته شده که مورد پسند و استقبال شهروندان عزیز قرار گرفته است .








معاون فنی و عمرانی شهرداری تبریز عنوان کرد:

اجرای پروژه‌های عمرانی سال 94 با پیوست زیباسازی، فرهنگی و پدافند‌غیرعامل
 

شهریارنیوز: معاون فنی و عمرانی شهرداری تبریز در گفتگویی تاکید: پروژه‌های عمرانیسال 94 همراه با پیوست زیباسازی، فرهنگی و پدافند غیرعامل طراحی و اجرا می‌شوند.

گفتگوی هفته‌نامه مهدتمدن را با محبوب عبداله‌پور در ذیل می‌خوانید:

 

 

لطفا مهمترین پروژه های عمرانی را که در سطح شهرداری منطقه یک تبریز برای سال جاری اجرا خواهد شد توضیح بفرمایید و اینکه این پروژه ها با چه هدفی در حال اجرا هستند. به عبارت دیگر چه اثری در جریان توسعه شهر تبریز خواهند گذاشت؟

اجازه بدهید این گفتگو را با ذکر این نکته مهم شروع کنیم که مردم تبریز کارفرمایان اصلی پروژه هایی هستند که در شهر اجرا می شود چون در حقیقت این پروژه ها با سرمایه آنها ساخته می شود و از این رو مهندسان شهرداری، مردم تبریز را کارفرمای خود می دانند .

اما اگر بخواهیم به برنامه های عمرانی شهرداری منطقه یک اشاره کنیم باید توجه داشته باشیم که یک سری از کارها جزو برنامه های مستمر شهرداری هستند. این برنامه ها عبارتند از مواردی مانند ایجاد پارکهای محله ای، کف سازی معابر، اجرای جداول، بهسازی معابر، ایجاد کتابخانه ها و قرائت خانه های پارک ها و ... از این پروژه ها معمولا با نام خدمات مستمر یاد می شود. در منطقه یک در شش ماهه نخست امسال پروژه هایی که تحت این عنوان کار شده اند، قابل توجه هستند. به نحوی که تقریبا 15 هزار تن آسفالت ریزی در مساحتی حدود 150 هزار متر مربع صورت گرفته که بخشی از این، لکه گیری و بخشی دیگر مربوط به آسفالت اساسی بوده است. در حوزه پیاده رو سازی بالغ بر 25 هزار متر مربع، در سطح منطقه کار شده است، از جمله حد فاصل خیابان توانیر تا عباسی و خیابانهای کریم خان زند و رازی .

در همین مدت زمان برای کاسته شدن از تصادفات، سه مورد پل عابر پیاده در میدان شهید فهمیده، میدان هفت تیر و بلوار شهید رجایی برنامه ریزی گردیده که مناقصه آنها برگزار و پیمانکار هم انتخاب شده است .

قرار بر این است که در سال 93 در همه پارک های شهر، قرائت خانه، خانه نشاط و نمازخانه احداث شود. از این رو همه اینها در حال مطالعه هستند. از آنجایی که تبریز پایتخت تشیع است واقعا جا دارد که در هنگام اذان، صدای آن در پارک ها شنیده شود .

هدف از ایجاد خانه های نشاط نیز اینست که در روزهایی که شرایط جوی مساعد نیست، فضایی برای تفریح کودکان فراهم باشد. البته این کار تحت مدیریت معاونت فرهنگی شهرداری صورت خواهدگرفت .

علاوه بر اینها بازهم می توان به اقداماتی از قبیل ایجاد و ساماندهی سرویس های بهداشتی اشاره کرد. اینها کلیاتی از خدمات مستمر شهرداری منطقه یک در حوزه عمرانی بود .

دومین عنوان خدمات عمرانی در منطقه یک، تقاطع های غیر همسطح یا معابر هستند. تعدادی از اینها مسیر گشایی هستند، تعدادی بهسازی معابر و تعدادی از پروژه های نیز تقاطع های غیر همسطح خواهند بود .

در حوزه بهسازی معابر، شهرداری تبریز بزرگراه پاسداران را به طول ده کیلومتر در برنامه دارد. این بزرگراه در گذشته به دلیل وجود برخی مشکلات فنی و نفوذ آبهای سطحی، دچار نشست نا همگون شده بود. این پروژه به طول ده کیلومتر از انتهای منطقه 10 تا میدان ولی امر، هم در باند شمالی و هم در باند جنوبی بهسازی شود. روشی که بکار خواهیم گرفت، کمپکت دینامیکی است که ترکیبی از روش سنتی و روش نوین به شمار می آید. در یک کیلومتر اول مسیری که عرض شد، زیر سازی کاملا صورت گرفته و الان آماده آسفالت است. برنامه ما اینست که تا پایان آبان باند شمالی را به بهره برداری برسانیم. بنابراین با روشهای اجرایی روز دنیا پروژه را پیش می بریم. برای عدم نفوذ آب نیز برنامه ما ایجاد کانال و زه کشی در کنار اتوبان است. بنابراین در حین بهسازی اتوبان باید یک سری ابنیه فنی نیز احداث کنیم که شاهد تجمع آب در کنار اتوبان نباشیم. این کلیاتی در باره اتوبان پاسداران بود که در حال بهسازی است و با اعتباری 50 میلیارد تومانی در حال اجراست و برای آن آسفالتی به ضخامت30 سانتی متر ریخته خواهد شد. با این حساب 20 تا 30 میلیارد تومان آسفالت ریزی نیاز بود. اما با ابتکاری که به کار گرفته خواهد شد، ما آسفالت موجود را به کارخانه آسفالت ارجاع خواهیم داد تا با افزودن موادی که آن را به مقاومت لازم می رساند مجددا در معابر مورد استفاده قرار گیرد .

 

این موضوعی که به آن اشاره فرمودید چه مقدار توجیه اقتصادی دارد؟

با انجام عملیاتی که اشاره شد، با ده درصد هزینه آسفالت به معابر بازگردانده می شود و بنابراین کاملا دارای توجیه اقتصادی است. یعنی به جای 20 تا 30 میلیارد تومان 2 تا 3 میلیارد تومان هزینه می کنیم و این کاری است که در شهرداری تبریز انجام می دهیم تا از هدررفت منابع مالی و ثروت های ملی جلوگیری کنیم .

بغیر از اتوبان پاسداران مسیر دیگری که همشهریان از سالها پیش در عبور و مرور از آن دچار مشکل بودند، مسیر شفیع زاده حد فاصل ولیعصر تا میدان فهمیده بود که فازبندی شده و بهره برداری از حدود 50 درصد مسیر آغاز گردیده است. فاز دوم هم در یک ماه آینده آماده بهره برداری خواهد بود .

در پروژه هایی مانند 18 متری شمعچیان حدود 95 درصد از قطعاتی که در مسیر واقع هستند تملک گردیده اند، 16 متری ملا زینال، 18 متری صالح آباد و 45 متری انقلاب هم دیگر پروژ ه هایی هستند که توسط منطقه یک در حال تملک است و ان شاالله با اتمام مرحله تملک عملیات اجرایی آنها نیز شروع می شود .

علاوه بر اینها سه پرژه تقاطع غیر مسطح در سطح شهرداری منطقه یک در حال اجراست. از جمله تقاطع گلکار، رمپ های یوسف آباد و تقاطع غیر همسطح کلانتر کوچه .

استحضار دارید که الان پر تردد ترین مسیر شهر تبریز مسیر آبرسان – آزادی – نصف راه – میدان آذربایجان – پاسداران – آخر یوسف آباد – چهارراع عباسی و مجددا آبرسان است. در حلقه ای که عرض کردم پیش از این امکان حرکت در یک سمت وجود داشت اما در جهت مخالف امکان حرکت مقدور نبود. یعنی از ضلع جنوبی پاسداران، امکان عبور به عباسی وجود نداشت. برای تحقق این منظور الان پیمانکار مستقر است و عملیات خاکی آن انجام شده. مسیرهایی را هم که نیاز به تملک دارد شهرداری منطقه یک در حال تعیین تکلیف است انشا االله بعد از تملک اینها با همکاری بیشتر اهالی منطقه سرعت بیشتری خواهند گرفت .

پروژه بعدی طرح تقاطع غیر همسطح گلکار است. قطعا اطلاع دارید که به دلیل پیشرفت پروژه های عمرانی مسکونی در شرق تبریز ترددهای سنگین صبحگاهی را از شرق شهر به سمت مرکز آن شاهد هستیم و این نهایتا در تقاطع گلکار یک ترافیک سنگین ایجاد می کند. این تقاطع غیر همسطح با هدف گشودن این گره ترافیکی در امتداد بلوار استاد شهریار اجرا می شود. الان در گلکار 45 درصد کار انجام گرفته است. و ان شا الله در دهه فجر شاهد افتتاح این پل خواهیم بود .

مسیر کلانتر کوچه هم بار ترافیکی را در عبور همشهریان در جهت شرق و غرب شهر روان سازی خواهد کرد .

 

در اکثر پل هایی که شهرداری جدیدا کار می کند، باز شاهد همان سیستم معماری قدیمی هستیم. چرا شهرداری برای زیبا سازی این پروژ های مهم برنامه ای ندارد؟

ما پروژه هایی را که اجرای آنها شروع شده بودند به مسابقه گذاشته ایم تا طرح های پیشنهادی برای معماری آنها ارائه شود. ای طرح های معماری در یک ماه پایانی کار به مجری ارائه می شوند تا در چارچوب قرار داد خود، آنها را اعمال کند .

اما برای پروژه هایی که در مرحله مطالعه هستند، زیبایی را حتی در سازه آنها هم اعمال خواهیم کرد. همه پروژه هایی که در سال 94 اجرای آنها شروع خواهد شد حتما پیوست زیباسازی، فرهنگی و پدافند غیر عامل خواهند داشت .

منظور از پدافند غیر عامل کارهایی که باید در پروژه ها صورت پذیرد تا در مواقع خطر و اضطرار در وهله اول هم خود سازه ها آسیب نبینند و هم نقش مثبتی در مدیریت بحرانها داشته باشند .

علاوه بر اینهایی که عرض کردم، پروژه های دیگری نیز هستند از جمله مخازن آب، ایستگاه پمپاژ ،پارک کوهستان، پارک مینیاتور، و برخی پروژه های دیگر زیباسازی که الان در سطح منطقه یک در حال اجرا هستند .

پروژه مهم دیگری که شهرداری منطقه یک انجام داده است بیمارستان کودکان سرطانی است که سفت کاری آن در سال 92 به پایان رسید و در بودجه 93 نیز اعتبارات لازم پیش بینی شد و الان در مرحله نازک کاری قرار دارد. به امید خدا این پروژه هم تا پایان سال افتتاح خواهد شد. این یکی از قدم های خیرخواهانه شهرداری منطقه یک نیز هست .

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 698

Trending Articles