خانه صدقياني مرمت ميشود
این خانه که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، یکی از خانههای بزرگ و اعیانی تبریز محسوب میشود و متعلق به حاج جعفر دایی بود که اواخر دوره قاجار توسط خاندان صدقیانی خریداری شد.
خانه صدقیانی در دو دوره ساخته شد که دوره اول متعلق به سلطنت پادشاهان قاجار و دوره دوم مربوط به پهلوی اول است.
همچنین برخی الحاقات در دوره پهلوی دوم انجام شده که در عملیات مرمت و بازسازی این الحاقات با توجه به اسنادی که از ظواهر ابتدایی و اولیه آنها وجود دارد به حالت اولیه باز خواهد گشت.
خانه قدیمی صدقیانی حدود 7000 مترمربع مساحت دارد و شامل کوشک، باغ، خانه باغ، ساختمان و بخش پهلوی است و در سال 1320 بخشی از خانه به هنگام ایجاد خیابان ارتش تخریب و جزو خیابان شد؛ اما در اواخر پهلوی بخشی که شامل تالار و حوضخانه و نیز جبهه شرقی با ایوان و سه دری بود به این ساختمان اضافه شد.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، خانه صدقیانی درسال 1364 مورد اصابت موشک رژیم بعثی قرار گرفت و بخش اعظمی از آن از بین رفت و این عامل باعث متروکه شدن ساختمان شد.
شایان ذکر است خانه تا سال گذشته در اختیار مالک شخصی بود و با توجه به اینکه خانواده صدقیانی در این خانه سکونت نداشتند مدت 25 سال متروکه بود تا اینکه مهرماه سال 90 توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز معامله و تملک شد و از همان تاریخ مرمت آن توسط کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پس از اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح شروع شده است.
خانه صدقیانی همچون دیگر خانههای تاریخی دوره قاجار دارای بخشهای اندرونی و بیرونی است که متاسفانه بخش اندرونی خانه به هنگام خیابانکشی از بین رفت. همچنین به مانند خانه مشروطه تبریز شامل ایوان کشیده و ایوانهای دوطبقه مشرف به حیاط است.
به گفته کارشناسان دانشگاه هنر اسلامی، تاکید مسئولان ارشد دانشگاه در تعمیر بناهای قدیمی روی مقاوم سازی و بهسازی لرزهای است؛ به همین دلیل در خصوص خانه صدقیانی نیز مانند دیگر بناهای قدیمی در کنار مقاومسازی به دیگر مراحل مرمتی چون تمیزکاری و خواناسازی پلانها پرداخته میشود
سنگفرش نمودن قسمتی از خیابان کریم خان و اتصال آن به پیاده راه سنگ فرش شهریار ولیعصر
آیا با ادامه سنگ فرش شهریار تا خیابان رازی موافقید؟