Quantcast
Channel: تبریز شهر آرزوها
Viewing all articles
Browse latest Browse all 698

تصاویری از خیابانهای تبریز با درختان بومی+جوابیه مدیر وبلاگ به سازمان پارکها

$
0
0
تصاویری از  خیابانهای تبریز  که  با درختان بومیپوشش داده شده اند

خیابان ارتش جنوبی و درختان نارون این خیابان 

در زیر تصاویری از خیابانهای تبریز که در انها از درختان بومی برای فضای سبز استفاده شده است نمایش داده میشود .با نگاهی به این خیابانها نوعی نشاط در این معابر را احساس میکنید و زیبایی خاصی را در معابر شهری نظاره گرید که مربوط به گونه های سر سبز آن است

خیابان شهناز (شریعتی)

 

 علت این نشاط و زیبایی تنیده شدن شاخ و برگ درختان در بالاسر خیابانها به همدیگر میباشد که انگار خودروها از داخل تونل سر سبز رد میشوند .تماشای این سر سبزی و تندیده شدن درختان از بالای جاده به هم علاوه بر زیبایی معابر و افزایش نشاط اجتماعی تلقین کننده سر سبز بودن شهر برای مردم میباشد 

بلوار اندیشه و کاجهای همیشه زرد

 

چرا که بیشتر مردم ملاک ارزیابیشان چشم و دیدشان میباشد و موقعی که معابر شهری را سر سبز میبینند هیچ گونه احساس کمبود در زمینه فضای سبز نمیکنند گرچه سرانه فضای سبزشان از استانداردهای جهانی کمتر باشد 

 

خیابان اهراب و تنیده شدن درختان به هم

 

مهمترین معضل تبریز که موجب احساس کمبود فضای سبز در نزد شهروندان میگردد وجود زمینهای خشک و خالی در کنار معابر شهریمان میباشد که موجب دلزدگی مردم میشود .در صورت وجود فضای سبز هم گونه های استفاده شده مربوط به گونه های همیشه سبز میباشد که بدلیل سرمازدگی همیشه زرد دیده میشوند و این خود نیز بسیار بد منظر دیده میشود و احساس کمبود فضای سبز را نزد شهروندان بیشتر تبلور میبخشد 

خیابان شاهد کوی منظریه و تنیده شدن درختان به هم 

 

شما اگر به خیابانهای اصفهان نگاهی بکنید شاهدتوجه زیاد مسئولین شهرشان به فضای سبز کنار معابر و شاهد  تنیده شدن درختان از بالای جاده ها به هم هستید که القاء کننده کثرت فضای سبز اصفهان برای مردم میباشد .مسئولین اصفهان  چون به فضای سبز معابرشان بسیار عالی توجه نموده اند و از گونه های سازگار بومی بسیار زیاد استفاده نموده اند فضای سبز شهریشان بسیار به چشم می آید 

 

برایم جالب است شهری کویری که تنها رود خانه آن نیز خشک شده است از بعد فضای سبز از شهری مثل تبریز که میان کوهها واقع شده و در منطقه کوهستانی واقع شده است و دو رود از داخل شهرش عبور میکند سر سبز تر است!! 

متاسفانه به نظر میرسد علت این امر به سیاست و رویه نا مناسب درختکاری تبریز و گونه های انتخاب شده این شهر بر میگردد و من به یقین میتوانم بگویم که طی سالهای اخیر چندین میلیون درخت کاج و سرو در تبریز کاشته شده اند و بعد از خشک شدن آنها در زمستان آن سال ،در سال بعد  کلیه این کاج ها از بیخ کنده شده و کاج های دیگری جایگزین آنها گشته اند .این در حالی است که اگر در کاشت درختان از گونه های سازگار استفاده میکردیم الان شاهد تحقق باغ شهر تبریز بودیم و مثل کنون نبود که با نگاهی به شهر از ارتفاعات عینالی اکثرا رنگ خاک در شهر ببینیم و چنان تصور کنیم که به یک شهر کویری نگاه میکنیم و نه به باغ شهر دهه های اخیر!!

 

پارک ربع رشیدیه در اتوبان پارسداران و صنوبر های سر به فلک کشیده منظم

 

کوی ولیعصر و درختان تنیده شده در هم 

بلوار جاده ائل گولی و نارون های زیبا

 

بلوار رجایی شهر و صنوبر های سر به فلک کشیده 


جوابیه سازمان پارکها به گزارش اخیر خشک شدگی کاج های شهر 

 

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز تبریز در پاسخ به انتشار گزارشی با عنوان "سریال کاشت درختان ناسازگار در تبریز همچنان ادامه دارد"مبنی بر خشک شدن گونه های گیاهی نامتناسب با شرایط اقلیمی آذربایجان شرقی، گفت: فضای سبز پایدار یعنی استفاده از تمامی گونه های مختلف که با اقلیم و تنوع زیستی منطقه پایدار و سازگار بوده و کاشته می شوند .

به گزارش روابط عمومی سازمان پارکها و فضای سبز تبریز، محمدحسین حسن زاده با بیان این مطلب اظهار داشت: به دلیل ضرورت توجه به موضوع توسعه پایدار ما نمی توانیم تنها یک گونه خاص گیاهی را در تبریز توسعه دهیم.

وی افزود: اگر تنها یک گونه خاص کاشته شود، و یکباره آفت به سراغ همین گونه خاص بیاید ما شاهد از بین رفتن تمام درختان موجود خواهیم بود، بر همین اساس ما مجبوریم از این سوزن برگ های مقاوم نظیر ژونی پروس ، کاج سیاه و ... نیز استفاده کنیم.



حسن زاده تصریح کرد: زمستان گذشته با سرمای دور از انتظار و بی سابقه خود به ما ثابت کرد گونه هایی هم که مناسب با اقلیم ما هستند، صرفا به دلیل اینکه سوزنی برگ هستد نمی توانند حذف شوند، چرا که در این بین درخت گردو هم به چشم میخورد که خود درخت بومی منطقه بوده ولی آسیب دیده .

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز تبریز با اشاره به اینکه درختانی که با سرمای زمستان گذشته خشک شده بودند هم اکنون از سطح شهر حذف شده اند، گفت: اما در زمستان سال گذشته و بهار سال جاری، گاهی شاهد تداوم دمای پایین تر از 15 درجه زیر صفر در دوره 30 تا 45 روز بودیم. همین تدوام شرایط آب و هوایی سرد بود که موجب خشک شدن بخشی از سروها و کاج ها شد.



وی افزود:سعی داریم تمام اقداماتی که در سازمان پارکها و فضای سبز تبریز انجام می دهیم، پایه علمی و استوار داشته باشند و بر همین اساس، هیچ گاه پایه علمی به ما نمی گوید که تمام درختان سوزنی برگ را از سطح تبریز حذف کنید .

حسن زاده تاکید کرد: در کنار حمایت از گونه ها و درختانی مثل سنجد، نارون و سپیدار که بومی منطقه هستند ، از گونه های دیگر نیز استفاده می کنیم چرا که به هر میزان گونه های گیاهی ما بیشتر باشد، تنوع بیشتری داشته و زیبایی و پایداری آن نسبت به آفت ها، شرایط و مشکلات نیز بیشتر بوده و مقاومت دو چندانی خواهد داشت.

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز تبریز با بیان اینکه امروز در تمامی دنیا به تنوع زیستی گونه های استفاده شده در فضای شهری تاکید بسیاری شده است، تاکید کرد: اگر رویکردی غیر از این مورد باشد، با یک آفت خاص تمام فضای سبز شهری خود را از دست می دهیم.



حسن زاده در پایان افزود: هدف رسانه هایی از این دست که از کاشت درختان نامناسب با اقلیم آذربایجان انتقاد می کنند، تشویش اذهان عمومی است چرا که اگر این اظهار نظرها پایه علمی مناسب داشتند ، در مقابل انتشار اخبار غیر کارشناسانه می توانستند در راستای راهبرد اهداف زیست محیطی قدم برداشته و با سازمان همکاری کنند چرا که هدف سازمان پارکها و فضای سبز تبریز همواره زیبایی هر چه بیشتر فضای سبز شهری می باشد .

وی خاطر نشان کرد: در صورت انتشار مجدد اخباری که اینگونه پایه غیر علمی دارند سازمان حق پیگیری قانونی را در قبال نویسندگان این مطالب را بر خود محفوظ می دارد.


 

جوابیه مدیر وبلاگ:

با عرض سلام و احترام خدمت مدیر عامل محترم سازمان پارکها آقای مهندس حسن زاده 

 

احساس میکنم به احتمال فراوان این جوابیه را خود شما ننوشته اید چرا که شان و شخصیتی که من از شما سراغ دارم خیلی فرا تر از اینهاست که نمایش تصاویر خشک شدگی فضای سبز را تشویش افکار عمومی بنامید و با توجه به روحیه ای که از شما سراغ دارم فردی بسیار علمی و انتقاد پدیر میباشید.

 

احتمال میدهم این جوابیه را فرد دیگری نوشته باشند که به دلیل انتصاب جدیدشان از  نحوه برخورد با اصحاب رسانه آشنایی چندانی ندارند و از روی عادت تهدید را به جای واقع بینی  مورد استفاده قرار میدهند 

 

پس به استحضار ایشان میرسانم که من 6 سال است که بدون کوچکترین درآمدی مشغول نقد و بررسی مشکلات شهریمان در این وبلاگ میباشم و عدم سوء نیتم را در این 6 سال به خوبی بر همگان ثابت کرده ام و همه بر این واقفند که من تنها به عشق تبریز چه مشقتهایی که نکشیدم و نمیکشم!!

شاید این بار مسئولین سازمان پارکها  بخواهند من را از عواقب کارم بترسانند و از من شکایت کنند ولی وقتی درد مشکلات فضای سبز آدم را خفه می کند چاره ای جز نوشتن نیست !!

 

برای من جای سوال است آیا انعکاس تصاویر وضعیت پیش آمده در فضای سبز کلانشهر تبریز و خشک شدن بسیاری درختان نا سازگار معابر شهری به واقع تشویش اذهان عمومی است؟

به واقع تعریف تشویش اذهان عمومی چیست؟ آیا هر موضوعی که بر خلاف نظر مدیران باشد حتما باید به تشویش اذهان عمومی تعبیر شود؟

شما در جوابیه تان  اعلام کردید "فضای سبز پایدار یعنی استفاده از تمامی گونه های مختلف که با اقلیم و تنوع زیستی منطقه پایدارو سازگار بوده و کاشته می شوند"ولی در عمل هرگز این را شاهد نبودیم 

 

آیا درختان کاج و سرو، پایدار و سازگار با شرایط آب و هوایی تبریزند؟آیا جز این نیست که  طی سالهای اخیر چندین میلیون درخت کاج و سرو در تبریز کاشته شده اند و بعد از خشک شدن آنها در زمستان آن سال ،در سال بعد کلیه این کاج ها از بیخ کنده شده و کاج های دیگری جایگزین آنها گشته اند ؟آیا سازگاری یعنی این؟

شما از کاشت  ترکیبی فضای سبز حرف میزنید ولی بیائید کلاهمان را قاضی کنیم و بیاندیشیم.تا کنون چند درصد از درختان کاشت شده امسال بومی بوده اند و چند درصد کاج و سرو و ... که غیر بومیند کاشت شده اند؟یقینا جواب شما برای کاج و سرو کمتر از 80 درصد نخواهد بود .از ابتدای سال تا کنون شاید با ارفاق تنها 20 درصد درختان کاشت شده مربوط به درختان بومی بوده اند و بقیه درختان کاشت شده اکثرا از گونه همیشه سبز بوده اند که سال دیگر بعد از خشک شدنشان باید دنبال درختان جایگزین باشید

دوست عزیز تنوع کاشت و کاشت ترکیبی یکی از بهترین روشهای توسعه فضای سبز است ولی آیا دست ما انقدر خالی است که سراغ گونه های ناسازگاری چون کاج و سرو برویم که همه ساله در زمستان اکثرشان خشک میشوند؟ما در منطقه آذربایجان چندین گونه درخت بومی و سازگار با شرایط آب و هوایی تبریز داریم که از جمله انها صنوبرو نارون و چنارو بید مجنون و بلوط و سنجد و توت و .... میباشد که هر کدام دارای خصوصیات متفاوت از هم میباشند و میتوان با ترکیب این گونه های درختی به فضای سبز پایدار دست یافت نه با کاشت درختانی که همه ساله خشک میشوند و کل هزینه های سالیان قبل را به باد میدهند .

من به جرات میتوانم مدعی شوم که ما  اگر طی سالیان اخیر در کاشت درختان از گونه های سازگار و بومی استفاده میکردیم الان شاهد تحقق باغ شهر تبریز بودیم و مثل کنون نبود که با نگاهی به شهر از ارتفاعات عینالی بیشتر  رنگ خاک را در شهر ببینیم و چنان تصور کنیم که به یک شهر کویری نگاه میکنیم و نه به باغ شهر دهه های اخیر!!

 

در مورد علمی بودن اقدامات سازمان پارکها هم باید عرض کنم که این ادعا با کاشت مجدد کاج و سرو کاملا طرد شده به نظر میرسد چرا که اکثریت صاحب نظران فضای سبز کاشت کاج را سمی برای طبیعت قلمداد میکنند و وبا سرچی در گوگل میتوانید چندین مقاله در این مورد پیدا کنید که من چند مورد را نمایش میدهم

مضرات درخت کاج برای فضای سبز

هیولاهایی که در روز درخت‌کاری، به جنگ تنوع زیستی می‌رون

 

کاج های بیماری زا، مخرب محیط زیست

 

توسعه فضای سبز یا افزودن به آلودگی هوا؟!

 در پایان آرزومندم با همت و تلاش و با کار جهادی به دنبال تحول فضای سبز تبریزباشید چرا که کمبود فضای سبز این شهر یکی از بزرگترین دغدغه های شهروندان تبریزی است و همیشه از آن گله مندند !!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 698

Trending Articles