با حضور شهردار تبریز، اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، خانواده معظم شهدا و ایثارگران و جمعی از شهروندان تبریزی، پیادهراه مقصودیه به بهرهبرداری رسید.
به گزارش شهریار، پروژه پیاده روسازی محله تاریخی فرهنگی مقصودیه، با ایجاد 5 هزار مترمربع سنگفرش و هزینهای بالغ بر 13 میلیارد ریال توسط شهرداری منطقه هشت تبریز اجرا شده است.
نصب تیرهای روشنایی با معماری سنتی، نصب نیمکتهای چدنی، احداث ساختمان نگهبانی با معماری سنتی و نصب انبوه گلدانهای حجیم شهری با معماری منحصر بفرد از اقدامات صورتگرفته در اجرای این پروژه تاریخی فرهنگی است.
با اجرای این پروژه، خیابان مقصودیه همگون با پیاده راه تربیت، ساماندهی و کف سازی شده است.
گفتنی است همزمان با ایجاد پیادهراه در محله تاریخی مقصودیه، کفسازی معابر و کوچههای متصل به این محله از قبیل کوچه حیدرزاده و کوچه موزه سنجش نیز صورت گرفته است.
به منظور اجرای اصولی کف سازی مقصودیه، توجه به اجرای تاسیسات زیربنایی و عملیات زیرسازی این خیابان با اجرای شناژ کف و با شیب بندی استاندارد انجام پذیرفته که تضمین کننده عدم نشست و عدم تخریب سنگفرش مقصودیه طی سالهای آتی خواهد بود.
شهریارنیوز: شهردار تبریز گفت: توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی شهر تبریز، محوریت مهم رویکردهای عمران و شهرسازی تبریز است.
به گزارش شهریار، دکتر صادق نجفی در مراسم بهرهبرداری از پروژه تاریخی فرهنگی پیادهروسازی محله مقصودیه تبریز با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: محله مقصودیه به عنوان یکی از محلات شاخص و معتبر شهر تبریز، از جمله کانونهای نقشآفرینی اجتماعی و فرهنگی شهر تبریز بوده است.
وی یادآور شد: وجود آثار ارزنده تاریخی از قبیل خانه سلماسی، خانه بهنام، خانه گنجهای زاده، خانه حیدر زاده، خانه قدکی و خانه استاد شهریار، یادگار ارزنده همین جایگاه تاریخی و فرهنگی است.
نجفی توجه به ظرفیت فرهنگی و تاریخی مقصودیه را نیازمند همجواری درنگ، دقت و آرامش در این محله عنوان کرد و افزود: پیادهروسازی در این محله اصیل، به منظور ایجاد همین زمینه، مورد توجه شهرداری تبریز قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: توسعه مسیرهای پیادهراه از شاخصهای اجتماعی و فرهنگی زندگی شهروندی بوده و در اجرای پروژههای متعدد عمرانی مورد توجه قرار میگیرد.
شهردار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهم پروژههای عمرانی با موضوع تاریخی و فرهنگی گفت: با توافقات صورت گرفته به زودی، روند آزادسازی ارک، تکمیل شده و به این ترتیب، این بنای عظیم و زیبا، در کنار معماری بینظیر مصلای امامخمینی(ره)، به نماد ارزشمندی از فرهنگ و تاریخ شهر تبریز تبدیل خواهد شد.
وی میدان صاحبالامر و مجموعه حسنپادشاه را از قدیمیترین الگوهای معماری و شهرسازی کشور خواند و افزود: با توافقات صورت گرفته با ادارهکل مسکن و شهرسازی و سازمان میراث فرهنگی، احیای این میدان تاریخی و اصلاح مسجد تاریخی حسنپادشاه، در برنامه سال آینده لحاظ شده است.
نجفی، تملّک و آزادسازی میدان ساعت تبریز، احیای دربهای تاریخی و ساماندهی مسیر مقبرهالشعرا تا موزه قاجار را از دیگر پروژه های عمرانی شهرداری تبریز در احیای هویت تارخی و فرهنگی شهر خواند.
شهردار تبریز گفت: برنامهریزی شهرداری در حوزه حملو نقل، توسعه حملونقل عمومی و ایجاد پیادهراه در هسته مرکزی شهر را هدفگذاری و پیگیری میکند.
وی با بیان اینکه کندی پیشرفت مترو ممکن است بر اثر کمبود اعتبار یا نبود سیاستهای موثر در گذشته صورت گرفته باشد، گفت: حدود 10 سال پیش، هزینه پیشرفت هر کیلومتر از مترو، حدود 200 میلیارد ریال بود که این رقم امروز، به هزار میلیارد ریال رسیده است.
نجفی با تاکید بر این که جذب اعتبار و تسریع در روند اجرای پروژه قطار شهری از محوریترین برنامههای شهرداری تبریز است، گفت: خوشبختانه در سفر اخیر معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور، مقرر شد دولت، نیمی از هزینه اجرای این پروژه حساس و تحولآفرین را عهدهدار شود تا به این ترتیب، به امید خدا بتوانیم خط اول پروژه مترو را با خرید تعداد رامهای بیشتر، هر چه سریعتر راهاندازی کنیم.
وی اصلاح و ساماندهی تاسیسات شبکه برق، نصب تندیس های مفاخر شهر تبریز و ایجاد هفته بازار هنری را از دیگر برنامه های پیش بینی شده برای کیفی سازی این پروژه تاریخی خواند.