تصویب طرح جامع گردشگری روستای تاریخی کندوان /کندوان روستای شگفت انگیز دنیا
طرح جامع گردشگری روستای تاریخی کندوان در نشست کار گروه میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی تصویب شد.
به گزارش تبریز مدرن به نقل ازنصر، در این نشست موانع و مشکلات این طرح در زمینه های فرهنگی، زیست بوم، جا به جایی و نیز سایر ملاحظات محلی دسترسی مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهای عملی و زمان بندی شده برای عملیاتی کردن آن اتخاذ شد.
معاون عمرانی استاندارآذربایجان شرقی در این نشست با ابراز تاسف از تاخیر و وقفه در اجرای این طرح اظهار کرد: با توجه به اهمیت و آمادگی دستگاه های اجرایی از این به بعد هیچ گونه تعلل و تاخیری در خصوص این طرح پدیرفته نخواهد بود و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان درکنار سایر دستگاه های اجرایی موظف به عملیاتی کردن فرایند های اجرایی آن در اولین فرصت است.
محمدصادق پورمهدی اضافه کرد: این همه نعمات و ظرفیت های بالقوه طبیعی و خدادادی در روستای کندوان معطل مانده درحالی که در همسایگی ما، کشور ترکیه از منطقه مشابه این روستا و به مراتب ضعیف تر و خالی از سکنه سالانه میلیون ها دلار درآمد کسب می کند.
وی گفت: در صورت مدیریت و برنامه ریزی، روستای تاریخی کندوان به دلیل پتانسیل های بالقوه گردشگری قادر است نه تنها اقتصاد خود، بلکه اقتصاد بسیاری از روستاهای اطراف را هم تامین کند.
معاون عمرانی استاندارآذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع دولتی، مدیران ما باید با اعتماد به مردم و بخش خصوصی از توان و ظرفیت های آن برای توسعه مناطق خود و اجرای طرح های عمرانی از جمله طرح های گردشگری استفاده کنند.
پورمهدی بااشاره به برخی از ناهماهنگی های مدیریتی دراجرای طرح جامع گردشگری کندوان که موجب تاخیر درآن شده بر اعمال مدیریت یک پارچه دراین طرح تاکید کرد و گفت: لازم است هر یک از نهادهای مسوول از جمله میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به وظایف و مسوولیت های سازمانی خود عمل کنند و دهیار و شورای اسلامی روستا تحت نظارت بخشدار و فرماندار نسبت به این طرح توجیه شوند.
وی افزود: ما شورا و دهیار را به عنوان نماینده دولت مسوول حسن اجرای امور روستا می دانیم و لازم است تمامی ضوابط، اصول و معیارهای گردشگری دراین روستا به طور کامل اعمال شود.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: ما از هرگونه سرمایه گذاری در روستای تاریخی کندوان استقبال می کنیم و از مسوولان می خواهیم با احصا و ارایه طرح های گردشگری و عمرانی از طریق فراخوان عمومی نسبت به جذب سرمایه گذار اقدام کنند.
دراین نشست مقرر شد شورایی به ریاست بخشدار اسکو برای هماهنگی و وحدت مدیریتی در باره اجرای طرح جامع گردشگری کندوان تشکیل و نسبت به توجیه و همراهی شورا و دهیار اقدام شود.
روستای کنداون واقع در40 کیلومتری جنوب غرب تبریز به دلیل بافت سرزمینی و طبیعی و نیز سبک معماری آن از جاذبه های مهم و منحصر به فرد گردشگری و فرهنگی برخوردار است که با اجرای این طرح به یکی از قطب های بزرگ گردشگری در کشور تبدیل خواهد شد.
در اجرای این طرح علاوه بر ساماندهی بعد فرهنگی روستا، تمامی امکانات و لوزام موردنیاز گردشگران از جمله مکان های اقامتی، فرهنگی، ورزشی، سرگرمی، خدماتی، تجاری، کمپینگ، کارگاه های عرقیات سنتی، فروشگاه ها و نمایشگاه های صنایع دستی، رستوران های سنتی و مدرن دیده شده است.
کندوان یکی از سه روستای شگفت انگیز جهان است که فقط دو نمونه از آن در آمریکای شمالی و ترکیه وجود دارد اما معماری روستای کندوان از یک سو و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن از دیگر سو آن را در جهان استثنا و نسبت به دو رقیب خود بی همتا کرده است.
کاپادوکیه ترکیه و داکوتای آمریکا که معماری آنها شبیه کندوان است خالی از سکنه هستند.
سه سوال از شهروندان
1-آیا از عملکرد مدیر عامل جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان رضایت دارید ؟
2-چه نمره ای به عملکرد یک ساله ایشان میدهید؟
3- عملکرد مدیر عامل قبلی بهتر بود یا مدیر عامل فعلی؟