Quantcast
Channel: تبریز شهر آرزوها
Viewing all 698 articles
Browse latest View live

رویکرد شورای شهر تبریز در قبال حاشیه نشینی

$
0
0
دکتر فریدون بابایی اقدم
رویکرد شورای شهر تبریز در قبال حاشیه نشینی، موانع و راهکارها


یکی از چالش های مدیریت شهری کشور در طی دهه های اخیر بویژه در شهرهای بزرگ، نحوه مواجهه با پدیده حاشیه نشینی می باشد که در ادبیات علمی جهان، با عنوان سکونتگاههای غیر رسمی از آن نام برده می شود.
برای مشاهده عکس در ابعاد اصلی ، بر علامت ذره بین روی تصویر کلیک نمایید

این پدیده در شرایطی اتفاق افتاده است که دافعه های موجود در روستاها و شهرهای کوچک منطقه و جاذبه های شهری توأمان ایفای نقش کرده اند. شهر تبریز بعنوان یکی از مهمترین قطب های صنعتی کشور از اولین مقاصد این مهاجرت ها بوده است.
وجود سکونتگاههای غیر رسمی، بعنوان یکی از بزرگترین چالش هایی است که مدیریت شهری امروز تبریز با آن دست و پنجه نرم می کند. پارلمان محلی شهر تبریز بنا بر وظایف قانونی خویش و همچنین ذات وجودی خود که نهادی مدنی و برخواسته از درون مردم است، پرداختن به این مهم را در اولویت سیاست گذاری ها و سیستم های نظارتی خود قرار داده است. در بند دوم از ماده 71 قانون شوراها، شناخت مسائل و مشکلات موجود در شهر از ابعاد مختلف و ارائه راه حل هایکاربردی برای رفع آنها بعنوان دومین وظیفه ذاتی شوراهای شهر تصریح شده است. در شرایط کنونی، بافت های ناکارآمد شهری تبریز مشتمل بر 2 بافت فرسوده و حاشیه نشین می باشد که مجموعاً مساحتی بالغ بر 20 درصد از کل محدوده قانونی شهری را در بر می گیرد. لیکن سهم جمعیتی این بافت از کل جمعیت شهر که با استفاده از آمار بلوکها و حوزه های آماری محاسبه شده است، بالغ بر 40 درصد می باشد که خیلی نگران کننده می باشد.

یکی از ضروریات عمل به وظیفه فوق، نیازسنجی از محلات هدف در تبریز می باشد. به نظر نگارنده، همچنانکه نطفه این مناطق بنا بدلایل اقتصادی شکل گرفته، راه حل رفع این مشکل هم همت بالای اقتصادی مسئولین امر در سطوح مختلف از سطح کلان ملی تا سطح خرد محلی را طلب خواهد نمود. نتیجه پژوهشی که نگارنده در سال 1390 درخصوص کاربری های عمومی مناطق حاشیه نشین شهرداری منطقه 1 تبریز انجام داده است، حاکی از این است که توانمندسازی اقتصادی ساکنین این محلات نقش بسیار بارزی را در این راستا خواهد داشت. متأسفانه شورای شهر در این خصوص اثرگذاری چندانی نداشته و انتظار می رود که با تعامل با نمایندگاه مجلس و مقامات استانی در زمینه افزایش فرصت های شغلی شرایط مطلوبی ایجاد شود.


شورای شهر تبریز با توجه به این مهم، در فرآیند انتخاب شهردار از میان خیل گزینه های موجود، به مدیر با سابقه اقتصادی استان رای داده و استراتژی خود برای 4 سال آتی را پرداختن به این مهم معرفی نمود. انتخابی که با بررسی رزومه کاری شهرداران شهرهای بزرگ جهان، امری منطقی و درست به نظر می آید. انتظار شورای چهارم شهر تبریز از شهردار منتخب خود در تهیه بودجه پیشنهادی برای سال آتی از جمله در مواجهه با پدیده حاشیه نشینی نیز در همین راستاست.
نگاه شورای شهر تبریز به مشکلات موجود در مناطق حاشیه نشین شهر تبریز، نگاه سیستمی بوده و تبریز را در مرکز کانون های جمعیتی مجموعه شهری تبریز می نگرد. تصویب تهیه طرح تفصیلی موضعی برای روستاهای الحاقی با پیشنهاد کمسیون شهرسازی و سیاست های حمایتی از حاشیه نشینان شهری که بصورت سرریز جمعیتی به روستاهای پیرامون آمده اند، در قالب تعرفه عوارض محلی سال 1393در همین راستاست.

از طرف دیگر، طرح تفصیلی مصوب شهر تبریز و راهکارهای مصوب آن پایبندی شورای شهر را می طلبد. از همین روست که شورای شهر پیشنهادات خود در زمینه حاشیه نشینان شهر تبریز را با سمت و سوی طرح تفصیلی مصوب پیش خواهد برد. طرح پروژه هایی همچون امتداد خیابان 42 متری که از آن با عنوان طرح نجات تبریز نام برده می شود با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد تومان، پارکهای محله ای در قلب مناطق حاشیه نشین با اهداف مختلف فرهنگی و مدیریت بحران، مسیرگشایی های متعدد در راستای افزایش سهولت دسترسی های، تملک مناطق حاشیه نشین غیر قابل نوسازی و ساماندهی، احداث 5 هزار واحد مسکونی در مناطق حاشیه نشین با استفاده از ظرفیتهای انبو سازان و امکانات مجموعه شهرداری از جمله این پروژه ها می باشندکه با پیشنهاد شورای شهر تبریز در بودجه پیشنهادی شهرداری گنجانده می شوند.

نهایتا، ساکنین محلات حاشیه نشین، تاثیر بسیار بارزی را در آخرین انتخابات پارلمان محلی شهر تبریز داشته اند. بعبارت دیگر بررسی ترکیب اعضای شورای شهر تبریز موید این امر می باشد که حضور حداکثری ساکنین این مناطق در پای صندوق های رای و اختصاص حداقل 7 کرسی از 21 کرسی موجود شورای شهر به کاندیداهای منتسب به این مناطق، سطح انتظارات از شورای چهارم شهر تبریز را بالاتر برده است. افرادی که در این مناطق بدنیا آمده و سالهای متمادی از عمر خود را در آن محلات سپری کرده و پیوندهای ناگسستنی با محلات و ساکنین آنها دارند.



*عضو هیات علمی دانشگاه تبریز و عضو شورای شهر تبریز

تنها گنبد جنبان جهان بر بالای اولين مركز تجارت جهانی كشور

$
0
0

 تنها گنبد جنبان جهان بر بالای اولين مركز تجارت جهانی كشور 



گروه مهندسی پرديسان تنها گنبد جنبان جهان را بر بالای یکی از بلندترين برج تجاری - خدماتی كشور يعنی برج اولين مركز تجارت جهانی كشور در شهر با عظمت تبريز نصب مینماید 


شیشه های ضلع جنوبی برج نیز در حال نصب میباشند و به زودی تکمیل میگردند 


این گنبد که به نام گنبد مینا نام گذار شده بر فرار برج35 طبقه تجارت جهانی تبریز در حال نصب میباشد که علیات ستون بندی پایه های گنبد انجام یافته و قطعات پیش ساخته گنبد مینا در محوطه برج پردیسان قرار داده شده اند و آماده نصب میباشند 




تصویر پایه های گنبد مینا  که در حال تکمیل میباشند 

تبریز در سه شاهراه مهم صاحب تراموای می شود

$
0
0
با امضای تفاهم نامه همکاری؛

تبریز در سه شاهراه مهم صاحب تراموای شهری می شود



شهریار نیوز: شهردار تبریز از امضای تفاهم نامه همکاری بین شهرداری تبریز و شرکت واگن صنعت پارت جهت راه اندازی ترامای شهری در تبریز خبر داد.

دکتر صادق نجفی با اعلام این خبر، تصریح کرد: به موجب این تفاهم نامه طرفین تمایل خود را جهت سرمایه گذاری در پروژه سامانه تراموای شهری کلان شهر تبریز اعلام کردند.

وی با بیان این که اجرای پروژه سامانه تراموای شهری کلان شهر تبریز در راستای مقابله با آلودگی هوا و کاهش نیاز به حامل های آلاینده انرژی صورت می گیرد، افزود: این پروژه در سه مسیر تعریف شده و با مشارکت بخش خصوصی و اجرای آن در دو سال آینده، تبریز در سه شاهراه مهم صاحب تراموای خواهد شد.

شهردار تبریز مسیرهای اجرای تراموای تبریز را به ترتیب شامل «میدان راه آهن تا میدان ساعت»، «فرودگاه میدان آذربایجان تا یوسف آباد به شکل U » و «کلان شهر تبریز به شهر جدید سهند» عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود با اجرای این پروژه، سرعت حمل و نقل عمومی و کیفیت خدمات رسانی افزایش می یابد.

دکتر نجفی با اشاره به کلیات این پروژه خاطرنشان کرد: طول تقریبی پروژه مورد تفاهم، 50 کیلومتر و شامل دو فاز است که فاز نخست آن به طول 25 کیلومتر در اولویت اول به انضمام تامین منابع مالی پروژه به صورت مشترک در قبال ارایه ضمانتنامه معتبر با رعایت ضوابط اجرایی سیستم بانکی کشور در نظر گرفته شده است.

شهردار تبریز اظهار داشت: طراحی و ارایه خدمات مهندسی، تامین تجهیزات، احداث، نصب، راه اندازی، آموزش، راهبری، تعمیر و نگهداری، تامین قطعات یدکی، گارانتی و وارانتی، از جمله محورهای مطالعات جامع امکان سنجی این پروژه است.

وی همچنین به مفاد تفاهم نامه اشاره کرد و افزود: به موجب این تفاهم نامه، شهرداری تبریز متعهد است اطلاعات اولیه مورد نیاز را راجع به موضوع تفاهم نامه، حداکثر تا 15 روز پس از امضای تفاهم نامه به شرکت واگن صنعت پارت ارایه نماید و در مقابل طرف دیگر تفاهم نیز پیشنهاد و طرح اولیه خود را در خصوص پروژه مورد توافق تا 30 روز پس از دریافت مدارک به شهرداری ارایه خواهد نمود.

مقبره الشعرا از حصار دیوارها رها گشت+طرح پیشنهادی احداث باغ قاجاری حد فاصل مقبره الشعرا تا موزه قاجا

$
0
0

مقبره الشعرا از حصار دیوارها رها گشت 

نجفی وعده داد:
تغییر چهره مقبره الشعرا تا عید امسال

به همت مجموعه خدمات شهری و بسیج کلیه مناطق مقبره الشعرا عید امسال مجموعه تاریخی مقبره الشعرای تبریز میزبان میهمانان و گردشگران خواهد شد.

 صادق نجفی شهردار تبریز با اعلام این خبر افزود: با ورود شهرداری تبریز به موضوع احیا مجموعه فرهنگی تاریخی مقبره الشعرا و اهمیت آن، مدیریت شهری تمام سعی و تلاش خود را خواهد کرد تا عید امسال شهروندان و میهمانان شهر تبریز شاهد فضای متفاوت و زیبایی از این مجموعه ارزشمند باشند.

وی ادامه داد:با تشکیل ستاد ویژه ای متشکل از نیروهای خدمات شهری مناطق دهگانه و در یک طرح ضربتی کلیه عناصر بصری مزاحم حذف و در محیط نابسامان این مجموعه بهسازی و مناسب سازی لازم انجام خواهد شد.

شهردار تبریز خاطر نشان کرد: با حذف دیوارهای این مجموعه همراه با تنظيف و پاكسازي محیط و شستشو و رنگ آمیزی جداول و نیز چینش مناسب مبلمان این پارک و همچنین گل کاری و فضای سبز مناسب این مجموعه تاریخی چهره ای مناسب به خود خواهد گرفت.
وی در عین حال با اشاره به تشکیل ستاد استقبال از بهار در مجموعه شهرداری تبریز افزود: از 15 اسفند همانند سال های گذشته برنامه ریزی اساسی و جامعی برای پاکسازی ، تنظیف و مناسب سازی شهر انجام خواهد شد و اقدامات گسترده ای را در این زمینه انجام خواهد داد.


در اینجا از شهردار محترم تبریز و اعضای محترم شورای شهر  که به پیشنهادات من واعضای وبلاگ در پستی تحت عنوان لزوم حذف دیوارها و حصارهای شهری تبریزنوشته بودم  ارج نهاده و اقدام به حذف دیوارهای مقبره الشعرا نمودند کمال تشکر و قدردانی را مینمائیم 


طرح پیشنهادی احداث باغ قاجاری حد فاصل مقبره الشعرا تا موزه قاجار 


با توجه به اینکه اکثر پارکهای  تبریز بدون تعریف کاربری و بدون  ایجاد تنوع و انحصار انجام می پذیرد و صرفا  جنبه فضای سبز داشته و هیچ تنوع معماری  در احداث آنها بکار برده نشده است



و با توجه به اینکه شهرداری تبریز تمامی نیروهای خود را بسیج کرده تا پارک مقبره الشعرا را ساماندهی نماید و به قول شهردار  زیباتر از حافظیه شیراز نماید ،پس لزوم توسعه این اثر ارزشمند فرهنگی بسیار ضروری به نظر میرسد و  با توجه به قطع ارتباط موزه قاجار با مقبره الشعرا به دلیل وجود دو مدرسه فیوضات و شیخ عطار و خانه صنعت و تجارت و چند مورد خانه مسکونی   , لذا  پیشنهاد میگردد  با تملک این اماکن (که طبق اعلام مسئولین هر دو مدرسه خریداری شده اند )وبا  ادامه دادن پارک مقبره الشعرا تا موزه قاجار و اتصال این دو اثر تاریخی به همدیگر کلیه این اراضی به پارک قاجاری اختصاص یابد .بطوری که در این پارک با استفاده از معماری قاجاری طاقها و انبیه هایی ساخته شود و مبلمان پارک نیز متاثر از معماری قاجاری باشد


در این راستا استفاده از آبنماهای سنگی سبک قاجاری در کل پارک و اجرای طاقهای قاجاری و نصب نیمکتها و و سیستم روشنایی و مبلمان شهری سبک قاجاری و کاشت درختان زیبای سنتی و بومی از قبیل درخت صنوبر(تبریزی) و قره آغاج (نارون) و پیچ امین الدوله میتواند یک پارک قاجاری زیبا در شهر اولینها بوجود آورد 


در این پارک میتوان تندیس چهره های مشهور دوره قاجاری از جمله امیر کبیر و عباس میرزا و  را نصب نمود  تا موجب زیبایی معنوی پارک نیز گردد




بقیه تصاویر در ادامه مطلب

خشک و خالی بودن آبنماهای انگشت شمار شهر تبریز در 6ماه سال

$
0
0
 خشک و خالی بودن آبنماهای انگشت شمار شهر تبریز در 6ماه سال 


عدم توجه مسئولین شهر به حفظ زیبائی شهر و شاداب نگه داشتن آن در زمستان!!

 


امروزه فضاهاي شهري به فضاهايي سبک و آرام نياز دارند تا بتوانند حس مطلوبي در شهروندان در حين عبور و مرورهاي روزانه‏ شان ایجاد کنند. طراحان شهري در فضاهاي شهري معاصر، درصدد برقراری ارتباط صميمي ميان امکانات شهري و مخاطبان هستند و آب و فضاهاي آبي را نيز از اين مقوله دور نمی‌دانند.


آب علاوه بر نقشی که در ادراک بصري، شنوايي، لامسه و حتي بويايي دارد، مي‏تواند از نقش فضايي و پراهميتي در سازماندهي فضاهاي شهري برخوردار باشد تا حدی که با قراردادن يک آب‏نما در فضاهای شهری می‌توان بر اهميت فضا و زيبا‏سازي آن تأکيد کرد.





از آنجایی که فضای شهر، محیط زندگی شهروند را تشكیل می‌دهد، لذا مدیران، طراحان و افراد متخصص می‌بایستی محیط را به گونه‌ای تجهیز كنند كه شرایط زندگی و زیست محیطی آن از"کیفیت مطلوب"برخوردار باشد. امروزه شهرها مانند شركت‌ها با هم به رقابت می‌پردازند : تلاش برای زیباتر شدن، كارآمد بودن و ارایه هویتی با ارزش، چرا كه در اینصورت قادر خواهند بود توجه جهانی، جذب گردشگر و بازار سرمایه و استعداد را به خود اختصاص دهند. در این مقاله متوجه شدیم که در منظرسازی معاصر، آب دیگر تنها عنصری براي نمايش و نماياندن از فاصله دور نیست، بلکه ارتباط نزدیک با خود را در فضاهای شهری برقرار می‌سازد. در طراحي فضاهاي شهري جديد در آب‏نماها سعی می‌شود تا ارتباطی بی‌واسطه بين مردم و عنصر آب برقرار شود. 



متاسفانه در کلانشهر تبریز به احداث آبنما و حتی فعال نگه داشتن آبنماهای انگشت شمار موجود جهت حفظ شادابی شهر در زمستان ( که با توجه به منطقه جغرافیایی شهر 6 ماه سال را شامل میشود) توجهی نمیشود


هم اکنون تعداد آبنماهای شهری تبریز یقینا کمتر از 30 مورد است و آن چیز که عیان است شهرداری به جای افزایش آبنماهای شهری اقدام به حذف برخی از آنها و تبدیل میادین به چهار راهها نموده است که چندین آبنمای درون شهری تبریز طی سالیان اخیر از بین رفته (آبنماهای میدان ابوریحان -فلکه دانشگاه -میدان قونقا و میدان ورودی خیام و فلکه بزرگ ولیعصر و...) و جای خود را به آسفالت و خیابانها داده اند





این در حالی است که یکی از عوامل شادابی و زیبایی شهر ها آبنماهای ان شهر ها میباشند که علاوه بر زیبایی و طراوت شهر موجب روحیه دهی به شهروندان نیز میگردند . و نتیجه این عوامل است که شهرهای مطرح جهان همچون استانبول و توکیو و تورنتو و پاریس و لندن و ... استفاده از آب و آبنما را در اولویت کاری خود قرار داده اند



در این بین استفاده از آبنماهای موزیکال با نور پردازی های قوی و حرفه ای در اکثر کلانشهرهای جهان مورد توجه فراوانی قرار گرفته و در تمام چنین شهرهایی حداقل چندین مورد آبنمای هوشمند و موزیکال نصب و در معرض دید عموم قرار گرفته است که در کل طول سال فعال میباشند 

ولی در تبریز ما آن چیز که بدان توجهی نمیشود آبنماهای شهری است و مسئولین محترم شهر نه تنها اقدام به احداث آبنماهای هوشمند و موزیکال نمیکنند بلکه آبنماهای فعلی موجود در شهر نیز به حال خود رها کرده و دریغ از یک قطره آب ، خشک و خالی در معرض دید عموم قرار گرفته اند



سردی هوای تبریز در 6 ماه سال بهانه ای دست برخی مسئولین داده که بدلیل جلوگیری از یخ زدگی اب ، کل آبنماهای شهر را خالی از آب نموده و تنها در نصف سال مورد استفاده قرار دهند و مردم به دلیل سردی هوا میبایست کوچکترین شادابی در شهر مشاهده نکنند و احساس سرزندگی ننمایند  این در حالی است که با نصب یک هیتر برقی آکواریوم و یا استفاده از مواد ضد یخ به جای آب میتوانند در طول سال از این آب نماها استفاده کنند


جالب اینجاست که در داخل ایران در شهرهایی مثل تهران و مشهد و شیراز و اصفهان شاهد فعالیت مداوم این آبنماها حتی در دمای زیر صفر درجه زمستان هستیم که گاها منجر به یخ زدگی آبنماها نیز میشود ولی باز شاهد تکاپوی آب این ابنماها هستیم 


آبنمای شهری اصفهان در زیر برف

فعال بودن آبنمای شهری مشهد با وجود یخ زدگی 

حال که اسفند ماه فرا رسیده و درجه حرارت هوا بالاتر از صفر و  ظهر ها تا 12 درجه نیز میرسد انتظار ما از شهرداری تبریز این است که با فعال نمودن آبنماهای محدود شهر سرزندگی و شادابی را به شهروندان در استانه نوروز اهدا نمایند  



   

مرکز همایش های بین المللی تبریز+شروع کاشت مجدد فلکه نظامی

$
0
0
آغاز  عملیات ساخت  مرکز همایش های بین المللی تبریز در  پارک شمیم پایداری



با اختصاص 450 میلیارد ریال توسط شهرداری تبریز، عملیات ساخت بزرگترین مرکز همایش های بین المللی کشور در محل پارک شمیم پایداری آغاز شد

زیربنا: ۳۰۰۰۰ متر مربع
این تالار دارای یک سالن آمفی تئا‌تر ۱۵۰۰ نفره، ۲ سالن همایش ۲۵۰ نفره، ۵ سالن جلسه و ۴ سالن تئا‌تر می‌باشد

مرکز همایش های بین المللی تبریز بزرگترین پروژه فرهنگی کشور در دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است

http://apfhc.tabriz.ir




به منظور احیاء مجدد فضای سبز فلکه نظامی انجام گرفت : کاشت انبوه درختان همیشه سبز در میدان نظامی ولیعصر



درراستاي ادامه توسعه فضاي سبزتبريزواحیاء مجدد فضای سبز فلکه نظامی ولیعصر هزاران درخت همیشه سبز شامل کاج سوزنی و سرو بعد از خاکریزی مجدد در این میدان بزرگ کاشت گردید


به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی سازمان پارکها این اقدام به منظور جلب رضایت ساکنین این منطقه شهر در جهت باز سازی میدان نظامی انجام یافته که سعی خواهد شد کمیت و کیفیت فضای سبز ایجاد شده به بهترین نحو ممکن اجرا شود


بنا بر این گزارش ،با فرارسیدن هفته درختکاری اين سازمان سعي دارد نسبت به كاشت گونه هاي گياهي مناسبب اشرايط آب وهوائي ونيزاكولوژيكي هرمنطقه ازشهراقدام نمايد ودراين راستا در هفته درختکاری 5200 درخت با گونه های سازگار با آب و هوای تبریز در مناطق مختلف شهر کاشت خواهند شد

http://parks.tabriz.ir/?MID=21&Type=News&TypeID=1&id=727

مروری بر 60نقاشی دیواری انجام یافته توسط سازمان زیباسازی طی امسال

$
0
0

مروری بر 60نقاشی  دیواری   انجام یافته توسط سازمان زیباسازی طی امسال 

 
یکی از ارکانهای زیباسازی شهر، نقاشی های دیواری آن شهر به حساب می آیند که موجب زیبایی شهرو تزریق روح شادابی به شهروندان گشته و تداعی کننده خاطرات برای تماشاگران این نقاشی ها می باشند.


لذا به منظور افزایش زیبایی های بصری معابر شهری و ایجاد طرح های ویژه بر روی دیوارهای معابر شهری ، دیوارهای سیمانی 60 نقطه شهر توسط سازمان زیباسازی منقش به تصاویر گرافیکی زیبا شد ه اند .


 این نقاشی ها  با استفاده از رنگهای شاد و عناصر متنوع توانسته است زیبایی های بصری فراوانی در شهر  ایجاد نمایند .


این اقدام سازمان زیباسازی در جهت زیباسازی شهر و جلوگیری از فعالیتهای دیوار نویسی و در جهت پاکسازی دیوارنویسی های قبلی انجام یافته که تاکنون بیش از 60نقاشی دیواری به پیرو این هدف در نقاط مختلف شهر نقاشی شده است .





بقیه تصاویر در ادامه مطلب

4 خبر جالب

$
0
0

تابناک گزارش داد: راز شهر «بی‌گدا» چیست؟ 


تبریز علاوه بر "شهر بی‌گدا"، به "شهر اولین‌ها"نیز شهرت دارد. این شهر در مبارزه با تکدی‌گری نیز با استفاده از ابزاری که برای همه جوامع قابل دسترس است، توانسته این پدیده را ریشه‌کن کند و در این عرصه پیشرو باشد

تکدی‌گری و گدایی معضلی اجتماعی در جوامع در حال توسعه است که روزبه‌روز در شهر‌های بزرگ در حال افزایش است. معضلی که با ظهور و بروز آن به تدریج به روابط انسانی و اجتماعی آسیب وارد می‌شود.

درآمار غیررسمی "تهران"و "مشهد"شهرهایی هستند که بیش‌تر از بقیه کلانشهر‌ها با این پدیده دست و پنجه نرم‌ می‌کنند اما گاهی تجربه ثابت می‌کند که گدایی و تکدی‌گری بیماری لاعلاج کلانشهرها نیست، چرا در این میان "تبریز"موفق‌ترین شهر مهارکننده این پدیده ‌است که با لقب "شهر بی‌گدا"این قاعده را نقض می‌کند.

به گزارش ایسنا، شرایط نامساعد اشتغال در یک جامعه، از کار افتادگی، اعتیاد، معلولیت و بیماری، مسائل خانوادگی و مهاجرت‌های بدون برنامه‌ریزی به شهرهای دیگر ، فرهنگ عمومی مردم و ... همگی از عواملی است که باعث نابسامانی اقتصادی می‌شود. همه این شرایط می‌تواند تکدی‌گری افراد درگیر و حتی اعضای خانواده آن‌ها را به دنبال داشته باشد.

شرایط اقتصادی می‌تواند در به وجود آمدن فقر و نیاز گروهی تاثیر داشته باشد، اما گسترش پدیده تکدی‌گری تنها به دلیل نیاز نیست چرا که برخی از افراد سودجو با ساماندهی باندهایی اقدام به سوءاستفاده از احساسات جامعه می‌کنند. در این صورت اگر جامعه از دلسوزی لحظه‌ای با دیدن صحنه‌های رقت‌آور از زخم و معلولیت گدایان و معصومیت چهره کودکان که همگی ابزار متکدیان است، خودداری کنند می‌توانند کم‌کم چهره شهر را از این پدیده نازیبا پاک کنند.

شهروندان با تماس تلفنی به گدایان کمک می‌کنند

بسیاری از شهروندان تبریزی ریشه‌کن شدن تکدی‌گری را مرهون فعالیت موسسه حمایت از مستمندان می‌دانند، چرا که این موسسه تابلوهایی را در زمان ورود مسافرین در شهر نصب می‌کند که در آن از مردم برای شناسایی و معرفی متکدیان کمک خواسته است و مردم هم همکاری می‌کنند. اما نکته مهم این است که راز این همکاری در چیست و چرا در شهرهای دیگر از این نمونه‌ها اجرایی نمی‌شود !؟

تقوی- مدیر موسسه حمایت از مستمندان در رابطه با نصب این بیلبوردها در شهر به خبرنگار ایسنا، گفت: از مدت‌ها قبل تابلوهای موقت در فصل تابستان و همزمان با ورود مسافران نصب می‌شد اما به تازگی مجوز بیلبوردهای دائمی را از شهرداری گرفتیم تا در چهار نقطه شهر نصب شود و به مردم اطلاع‌رسانی کند.

وی در تشریح روند رسیدگی به تلفن‌های مردمی گفت: موسسه حمایت از مستمندان بر اساس قراردادی که با نیروی انتظامی دارد، نیروهایی را آماده به کار دارد که با تماس شهروندان به محل اعلام شده، اعزام می‌شوند و فرد را جلب می‌کنند. در صورتی که فرد استحقاق کمک موسسه خیریه را داشته باشد، تحت پوشش قرار می‌گیرد و مستمری و ارزاق دریافت می‌کند و اگر قادر به کار باشد برای آنها کاریابی می‌شود. در صورتی که فرد معرفی شده، متکدی حرفه‌ای باشد پس ازاین که یکبار تعهد داد به مراکز قضایی معرفی می‌شود و یا اگر در راه مانده باشد با تهیه غذا و بلیت اتوبوس به شهر خود بازگردانده می‌شود.

بر اساس این گزارش، در سال گذشته صندوق حمایت از مستمندان تبریز 400 متکدی فعال را در شهر تبریز ساماندهی کرده که از این تعداد 200 نفر آنها تبعه کشور پاکستان، 150 نفر از استان‌های دیگر و تنها 50 نفر از این متکدیان بومی بودند.

موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز بزرگترین تشکل نیکوکاری در این شهر است که در سال 1351 برای هدفمندکردن کمک‌های مردمی به مستمندان واقعی و جمع‌آوری متکدیان در شهر تبریز با کمک خیران و جمعی از بازاریان، تجار و کسبه تاسیس شده است. به طوری که تاکنون در سایه فعالیت همین موسسه با بسیاری آسیب‌های اجتماعی شهر تبریز از جمله معضل تکدی‌گری مقابله شده است.

انسجام اجتماعی تبریزی‌ها مانع گداپروری

قادر جویا، ‌یکی از اعضای شورای شهر استان آذربایجان شرقی با تاکید بر نقش فرهنگ مذهبی مردم تبریز، گفت: نباید همه عوامل را به فرهنگ مردم و یا اقدامات مسئولین امنیتی و فعالیت موسسات خیریه معطوف کنیم چرا که عوامل دیگری همچون وضعیت اشتغال،‌ تعلیم و تربیت،‌ انسجام خانواده و نظارت و کنترل اجتماعی می‌تواند شرایطی را فراهم کند که باعث کاهش پدیده‌های اجتماعی همچون تکدی‌گری شود.

وی در ادامه بروز پدیده تکدی‌گری را به موضوعات دیگری همچون عدم انسجام اجتماعی، ‌تنوع قومیت‌ها و افزایش مهاجرت نسبت داد و گفت: تبریز به دلیل کم‌رنگ بودن بسیاری از این عوامل، می‌تواند شرایط موجود را حفظ کند و برای تقویت این ویژگی برنامه‌ریزی داشته باشد.

پیشگیری از معضلات اجتماعی با حمایت از جوانان

محمدحسین منافی - مشاور شهردار تبریز با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی(ره) با شورا و شهرداری برای دریافت هبه ارتباط دارد، افزود:‌ طبق ماده 795 قانون مدنی، دریافت هبه به کمیته‌امداد واگذار شده و نیازمندان نیز برای دریافت این مبالغ به کمیته امداد معرفی می‌شوند.

وی به باورهای مذهبی مردم مبنی بر کمک به دیگران تاکید کرد و ادامه داد: فعالیت سمن‌های غیردولتی و صندوق‌های قرض‌الحسنه در شهر تبریز نشان دهنده این نگرش مردم است. همچنین بسیاری از خانواده‌ها با حمایت از جوانان خود از بسیاری از معضلات اجتماعی پیشگیری می‌کنند.

تسلط مردم شهر بر احساسات لحظه‌ای

همچنین فرامرز کارآموز یکی از نمایندگان آذربایجان شرقی در شورای عالی استان‌ها نیز مسائل فرهنگی را مهم‌ترین عامل در کاهش تکدی‌گری دانست و افزود: در جامعه تبریز مردم به این فرهنگ رسیده‌اند که از کمک مستقیم به گدایان سطح شهر خودداری کنند و بر احساسات خود تسلط داشته باشند، این موضوع باعث می‌شود متکدیان سودجو نیز امیدی به گداپروری جامعه نداشته باشند.

در جامعه تبریز مردم به این فرهنگ رسیده‌اند که از کمک مستقیم به گدایان سطح شهر خودداری کنند و بر احساسات خود تسلط داشته باشند، این موضوع باعث می‌شود متکدیان سودجو نیز امیدی به گداپروری جامعه نداشته باشند.

وی ادامه داد: نهادهای خیریه و کمیته امداد با تبلیغاتی که داشتند اعتماد مردم را جلب کرده‌اند. البته در ریشه‌کن شدن این معضل علاوه بر مسائل فرهنگی مردم جامعه و فعالیت‌های سمن‌ها و نهادهای خیریه، برنامه‌ریزی‌های مسئولین شهر نیز بی‌تاثیر نبوده است.

فرهنگ عمومی شهر زیر بار گداپروری نمی‌رود

حجت الاسلام احمد حمیدی - معاون فرهنگی شهرداری تبریز به نقش نهادهای فرهنگی در فرهنگ‌سازی برای کمک به همنوع اشاره و خاطرنشان کرد: معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری برای حفظ این فرهنگ شهروندان تلاش می‌کند اما به حمایت مالی نیز نیاز دارد.

وی با تاکید به فرهنگ عمومی مردم در کاهش این پدیده اجتماعی، افزود: با اهتمامی که مردم آذربایجان نسبت به کمک به همنوعان دارند و فعالیت‌های نهادهای مردمی، به نیازمندان واقعی با حفظ کرامت و عزت نفس یاری می‌رسد. شهروندان تبریز هم از پرداخت پول به گدایان سطح شهر خودداری می‌کنند و زیر بار گداپروری در شهر نمی‌روند.

سرهنگ محمد شیری سرای - سرپرست معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان شرقی مرداد ماه امسال برای برخورد و جمع‌آوری متکدیان در سطح شهر تبریز اعلام آمادگی کرد و افزود: از دیدگاه نیروی‌انتظامی تکدی‌گری جرم است و در صورت مشاهده این افراد با آنان برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

همچنین محمدرضا صادقی - مدیرکل سابق بهزیستی آذربایجان شرقی نیز تابستان امسال آمادگی بهزیستی استان برای ارائه خدمات و همکاری برای جمع‌آوری متکدیان، ارائه پوشش‌های حمایتی لازم برای ایجاد شرایط و زمینه مناسب برای بازگشت این افراد به زندگی عادی را اعلام کرد و گفته بود که این سازمان موظف است افراد بی‌سرپرست، ناتوان و معلول و سالمندان و کودکان کار را تحویل گرفته و در اماکن مناسب نگهداری کند.

تبریز علاوه بر "شهر بی‌گدا"، به "شهر اولین‌ها"نیز شهرت دارد. این شهر در مبارزه با تکدی‌گری نیز با استفاده از ابزاری که برای همه جوامع قابل دسترس است، توانسته این پدیده را ریشه‌کن کند و در این عرصه پیشرو باشد. تقریبا همه عناصر یادشده در موفقیت تبریز برای مهار گدایان بر پایه فرهنگ مردمی است که با غلبه بر احساسات اجازه سوءاستفاده نمی‌دهند و با اعتماد به نهادهای خیریه، بهبود شرایط زندگی را برای نیازمندان واقعی جامعه خود فراهم می‌کنند.

http://www.tabnak.ir/fa/news/382019/راز-شهر-بی‌گدا-چیست


شهردار تبریز خبر داد؛آغاز مطالعات پروژه کمربند سوم تبریز



شهریارنیوز : شهردار تبریز از آغاز مطالعات پروژه کمربند سوم تبریز خبر داد.

دکتر صادق نجفی با اعلام این خبر خاطرنشان کرد: در جلسه با مسئولان راه و شهرسازی مطالعات پروژه کمربند سوم تبریز آغاز شده است.

وی با تاکید بر این که در بودجه سال آینده شهرداری پروژه های نیمه تمام در اولویت خواهند بود، افزود: در بودجه سال آینده شهرداری طرح های مهم توسعه میدان ساعت، آزادسازی ضلع شمال غربی میدان محوطه ارک، احیای میدان حسن پادشاه، اجرای طرح کنارگذر دو کمال، زیرگذر و روگذر ورودی شرقی مقابل هتل مرمردیده شده اند.

شهردار تبریز گفت: موضوع تعیین تکلیف 15 هزار پرونده کمسیون ماده 100 باقی مانده از حدود 30 سال قبل، در روزهای اخیر، به نظر می رسد به میزان یکصد میلیارد تومان امکان افزایش بودجه سال آینده شهرداری را فراهم آورد.

دکتر نجفی همچنین با بیان این که سال 93 سال تحول در حمل و نقل درون شهری تبریز خواهد بود، خاطرنشان کرد: قطار شهری تبریز تراموای به طول 25 کیلومتر که قرار است ظرف دو سال ساخته شود تحول بزرگی در حمل و نقل درون شهری تبریز ایجاد خواهد کرد.

وی تصریح کرد: ایجاد قطار شهری تراموای، نقش کارسازی در کاهش آلودگی هوا و
کاهش نیاز به سوخت های آلاینده خواهد داشت.



شهردار تبریز تاکید کرد:افزایش تعداد مناطق شهرداری به 12 منطقه



شهریارنیوز : شهردار تبریز بر لزوم افزایش تعداد مناطق شهرداری تاکید کرد.

به گزارش شهریار دکتر صادق نجفی با اعلام این خبر، خاطرنشان کرد: افزایش تعداد مناطق شهرداری با توجه به توسعه روزافزون کلان شهر تبریز و به منظور افزایش شتاب خدمت رسانی به شهروندان ضروری است.

وی افزود: در صورت تصویب لایحه پیشنهادی در شورا، تعداد مناطق شهرداری تبریز از 10 منطقه به 12 منطقه افزایش خواهد یافت.

شهردار تبریز ادامه داد: با افزایش تعداد مناطق شهرداری، تمرکز مدیریت شهری بر حوزه های مختلف عمرانی و اجتماعی، با تاثیرگذاری بیشتری استمرار خواهد یافت.

وی با تاکید بر ایجاد تحول در بافت های فرسوده و حاشیه نشین، یادآور شد: به این منظور، از مجموع 41 هکتار زمین دولتی اختصاص یافته جهت احیای بافت های فرسوده، تاکنون 11 هکتار توسط شهرداری تبریز تحویل گرفته شده و تحویل باقی زمین ها نیز در دستور کار است.

دکتر نجفی اظهار داشت: شهرداری تبریز احیای بافت حاشیه نشین را طی چند بلوک آغاز کرده و طرح هایی نیز در این خصوص در دست اقدام است.

شهردار تبریز همچینن بر لزوم توسعه فضای سبز تاکید کرد و افزود: در این راستا، در سال های اخیر بیش از 10 میلیون اصله درخت کاشته شده که متاسفانه از این
مقدار، در حال حاضر کمتر از یک میلیون دویست هزار اصله باقی است.



بههمت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی از طرح احیای شنب غازان



شنب غازان یکی از محله های قدیمی و تاریخی شهر تبریز است که در سالهای اخیر دچار تحولات شهرسازی شده و بافت تاریخی خود را از دست داده است. روز گذشته با حضور رسول درسخوان و تنی چند از محققین حوزه تاریخ تبریز و دانشجویان شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی از طرح بازسازی شده این محله قدیمی رونمایی شد.


به گزارش تبریز بیدار ، رسول درسخوان با اعلام اینکه باید قبول کنیم تبریز در 100 سال گذشته رتبه و جایگاه خود را از دست داده است و در برخی از رتبه بندی های کشوری به رتبه پنجم تنزل کرده است تصریح کرد: هر چند دلایل این افت نیازمند بررسی کلان است اما آنچه برای همه مسجل است تبریز هویت تاریخی خود را از دست داده است.



وی با اشاره به اقدامات کشورهای منطقه مانند جمهوری آذربایجان و ترکیه برای جذب گردشگر گفت: اگر کسی بخواهد برج های غربی را ببیند نیازی به سفر به تبریز ندارد و به راحتی در اروپا و آمریکا می تواند این برج ها را تماشا کند. برای جذب توریست می بایست شهر قدیمی تبریز را احیا کنیم.



این عضو شورای با تاکید بر اینکه مردم ما را به شورا نفرستاده اند که برادرمان را معاون شهردار کنیم ادامه داد: ما برای پیگیری مواردی مانند احیای شهر تبریز به شورا رفته ایم.



درسخوان با معرفی ستاد احیای شنب غازان ابراز داشت: این ستاد را تشکیل داده ایم تا مانند بقیه پژوهش های انجام یافته در دانشگاه در قفسه های کتابخانه بایگانی نشود و ضمانت اجرایی داشته باشد.



وی از عادلی شهردار منطقه 6 درخواست کرد هزینه انجام یافته برای این تحقیق را متقبل شود و از اینگونه طرح ها در راستای حمایت از جوانان حمایت گردد.



پس از سخنان درسخوان، دانشجویان و محققان این پروژه به ارایه پروژه پرداختند و در نهایت طرح مورد نظر را ارایه کردند.



عادلی شهردار منطقه 6 پس از ارایه تحقیق با اعلام اینکه با کوچه های شنب غازان 25 سال است آشنا هستم گفت: شهرداری منطقه در راستای سیاست های شهرداری مرکز فعالیت می کند و بر این اساس ورودی های شهر، میدان مرکزی، بافت فرسوده و حاشیه نشین در اولویت قرار دارند.



شهردار منطقه 6 با قبول درخواست درسخوان در جهت حمایت از این پروژه تاکید کرد: لوح سپاس با امضای شهردار به این محققین تقدیم خواهم کرد.



وی در خصوص اجرایی شدن این طرح تصریح کرد: هر گونه طرحی که برای شهرداری آورده می شود باید اجرایی باشد و مطالعات آن انجام شده باشد و به تصویب شهرداری مرکز برسد. عادلی ادامه داد: اگر این طرح کامل شود و شهرداری مرکز آن را تصویب کند ما نیز با افتخار از آن حمایت خواهیم کرد.

عادلی در پایان خواستار ساخته شدن ماکت این طرح نیز شد.

 

تراکتورسازی در تبریز ببرهای سیاه عربستان را به زانو در آورد/ تراکتور قهرمان آسیا را هم شکست داد

$
0
0

تراکتورسازی در تبریز ببرهای سیاه عربستان را به زانو در آورد/ تراکتور قهرمان آسیا را هم شکست داد

آسیا در حیرت شور تماشاگران تبریزی/ تراکتورسازی 1 الاتحاد0


تیم فوتبال تراکتورسازی ایران موفق شد با نتیجه یک بر صفر مقابل الاتحاد حریف عربستانی خود به برتری برسد.



 دیدار دو تیم تراکتور سازی و الاتحاد از سری رقابت های لیگ قهرمانان آسیا از ساعت 16 امروز در ورزشگاه یادگار امام و با استقبال هواداران پرشور تبریزی آغاز شد.

تیم‌های تراکتورسازی و الاتحاد عربستان در چارچوب هفته اول مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا، امروز (چهارشنبه) از ساعت 16 در ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز به مصاف هم رفتند که این بازی در پایان با نتیجه یک بر صفر به سود نماینده ایران به پایان رسید.

نیمه نخست

بازیکنان تراکتورسازی خیلی زود بازی را در اختیار گرفتند و در همان دقیقه یک بازی صاحب یک ضربه کرنر شدند. بعد از این ضربه شوت محکم کریم انصاری‌فرد با اختلاف کمی از کنار دروازه‌ به بیرون رفت تا بازیکنان الاتحاد متوجه شوند کار سختی در تبریز دارند.

عربستانی‌ها که تحت تاثیر جو ورزشگاه قرار گرفته بودند می‌توانستند در دقیقه 10 روی اشتباه مدافعان تراکتورسازی به گل برسند اما هوشیاری حامد لک مانع از بروز این اتفاق شد. لحظاتی بعد از این حرکت علی کریمی به خاطر خطایی که در میانه میدان انجام داد از داور مسابقه کارت زرد گرفت.

تراکتورسازان به واسطه تشویق هواداران خود سعی داشتند نبض کار را در دست بگیرند و روی دروازه حریف نامدار عربستانی فشار بیاورند که به همین واسطه صاحب فرصت‌هایی شدند. 17 دقیقه از شروع نیمه اول گذشته بود که شوت سنگین مهدی کیانی با اختلاف اندکی از کنار دروازه الاتحاد به بیرون رفت. بعد از این شوت شاگردان تونی توپ و میدان را در اختیار گرفتند و برای چند دقیقه روی دروازه حریف خود خیمه زدند.



فشار شاگردان تونی روی دروازه الاتحاد ادامه داشت تا اینکه در دقیقه 22 ضربه زیبا و بیرون پای علی کریمی دروازه‌بان الاتحاد را مجبور به واکنش کرد. در ادامه باز هم شاگردان تونی بودند که از امتیاز میزبانی استفاده کرده و روی دروازه الاتحاد فشار می‌آوردند.

علی کریمی که یاد دوران جوانی خود افتاده بود در نیمه اول بازی مقابل الاتحاد بارها با حرکات تکنیکی و پاس‌های عمقی خود مهاجمان تراکتورسازی را در موقعیت گل قرار داد.

در دقیقه 42 بازی سعید دقیقی در داخل محوطه جریمه صاحب موقعیت شد که ضربه این بازیکن با اختلاف زیاد به بیرون رفت. یک دقیقه بعد انصاری‌فرد موقعیت تک به تک را از دست داد تا دروازه میهمان همچنان بسته بماند.

نیمه دوم

بازیکنان الاتحاد نیمه دوم بازی را هجومی آغاز کردند و در همان ثانیه‌های ابتدایی به اولین کرنر خود در این بازی دست پیدا کنند. یک دقیقه بعد دریبل‌های انصاری‌فرد و پاس عمقی به جواد کاظمیان جواب خوبی به حملات الاتحاد بود. در این شرایط محمد ابوسبان هافبک الاتحاد اولین خطر جدی را روی دروازه تراکتورسازی ایجاد کرد اما ضربه چیپ این بازیکن راهی به جز بالای دروازه نداشت.

سرتوپ‌های پیاپی سعید دقیقی در محوطه جریمه الاتحاد در دقیقه 54 هواداران تراکتوسازی را به خیال گل نیم خیز کرد اما این مهاجم نتوانست ضربه نهایی را به خوبی بزند. تونی اولیویرا اولین تعویض خود را در دقیقه 56 انجام داد و محمد ابراهیمی را به جای جواد کاظمیان به زمین فرستاد،‌ هرچند مهاجم تراکتورسازی از این تعویض زیاد رضایت نداشت.

در شرایطی که تراکتورسازان توپ و میدان را در اختیار داشتند شوک بزرگی به این تیم وارد و علی کریمی در دقیقه 58 با دریافت کارت زرد دوم از زمین بازی اخراج شد تا کار تونی و شاگردانش مقابل حریف با تجربه عربستانی سخت شود. اولیویرا بعد از این اخراج فرشاد احمدزاده جوان را به جای سعید دقیقی به میدان فرستاد تا از نیروی جوانی این بازیکن استفاده کند.

حمدالمنتشری می‌توانست دروازه تراکتورسازی در دقیقه 65 باز کند اما ضربه سر این بازیکن با اختلاف اندکی به بیرون رفت. بازیکنان الاتحاد فشار خود را روی دروازه تراکتورسازی 10 نفره بیشتر کردند و دقیقه 70 عبدالرحمن الغمدی جدی‌ترین موقعیت عربستانی را در یک موقعیت تک به تک از دست داد تا مدافعان تراکتورسازی حواسشان را بیشتر جمع شود.

بازیکنان الاتحاد که جرات بیشتری برای حمله کردن پیدا کرده بودند از دقیقه 71 تا 78 موقعیت‌هایی برای گلزنی داشتند. جدی‌ترین موقعیت را جمال از دست داد که ضربه آکروباتیکش به تیر عمودی دروازه برخورد کرد.

در حالی که عقربه‌های ساعت دقیقه 81 را نشان می‌داد کریم انصاری‌فرد مزد بازی خوبش را گرفت و بعد از دربیل زدن چند مدافع الاتحاد از داخل محوطه جریمه با یک ضربه زیبا و زمینی دروازه حریف عربستانی را باز کرد تا تیم 10 نفره تراکتورسازی از الاتحاد پیش بیفتد. بازیکنان الاتحاد که نمی‌توانستند باخت از تیم 10 نفره را هضم کنند دست به شیطنت زدند و با بازیکنان تراکتورسازی درگیر شدند تا داور دست به جیب شود و به احمدال فریدی و مهدی کیانی کارت زرد نشان دهد.

در شرایطی که بازیکنان الاتحاد روی دروازه تراکتورسازی فشار آورده بودند حامد لک به خاطر وقت تلف کردن از داور بازی کارت زرد گرفت. در دقایق پایانی پایانی بازی بازیکنان 2 تیم رو به بازی خشن آوردند تا بازی در 6 دقیقه تلف شده پربرخورد شود.

میثم بائو سومین بازیکن تعویضی تراکتورسازی بود که در دقیقه 4+90 به جای مهدی کریمیان به بازی آمد.

این بازی در نهایت با برتری یک بر صفر تراکتورسازی خاتمه یافت تا اولین پیروزی نماینده ایران در فصل جدید لیگ قهرمانان رقم بخورد.

پیشنهادات برای تکمیل و کاهش ترافیک میدان محدوده پل قاری و زیباسازی این میدان ارشمند

$
0
0

پیشنهادات برای تکمیل و کاهش ترافیک میدان محدوده پل قاری و زیباسازی این میدان ارشمند 



 یکی از مسائلی که امروزه از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیران و تصمیم‌گیرندگان در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه جهان است، مسئله برنامه‌ریزی حمل و نقل و ترافیک شهری می‌باشد.چرا که بدون شک ترافیک تاثیرات محسوس و نامحسوس نامطلوبی بر سلامتی و زندگی انسان ها دارد که ازجمله می توان به بیماری های روحی روانی مثل افزایش پرخاشگری، خشونت، بالارفتن میزان تحریك پذیری، فشار عصبی و... اشاره داشت. البته در این میان نباید از آثار نامطلوب اجتماعی و اقتصادی وزیست محیطی ترافیک غافل بود.

در یک شبکه ترافیک شهری، میادین و تقاطع ها معمولاً تعیین کننده ظرفیت شبکه هستند. ظرفیت اندک و تقاضای نامحدود با یکدیگر در ارتباط هستند؛ چرا که گنجایش اندک خیابان، موجب بالاتر رفتن تقاضای بدون پاسخ می‌شود موضوعی که در محدوده مرکزی شهر تبریز به لحاظ واقع شدن مراکزی همچون بازار، مراکز دولتی، بانک ها و ساختمانهای اداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در کنار این مسئله پارک دوبله خودرو ها که مانع از رفت و آمد روان خودروها می شود باعث ایجاد ترافیک سنگین شهری خصوصا در برخی ساعات روز می شود.اکنون عدم رشد شبکه راه‌ها، معابر شهری و زیرساخت‌های حمل و نقلی در تبریز طی سالیان اخیر به موازات رشد سریع جمعیت باعث ایجاد نگرانی در این شهر شده است. 

ترافیک و دغدغه های آن حالا دیگر گلوی شاهراههای شهر را در برخی ساعات می فشارد، موضوعی که پایه و اساس آن رشد جمعیت و ساختارهای نا مناسب شهری در کلانشهر تبریز است. تبریز با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کند که یکی از شاخص ترین آنها ترافیک است و اکنون این مشکل به مرز بحران رسیده و باید برای کنترل و ساماندهی آن اقدامات اساسی صورت پذیرد. 

یکی از گره های کور ترافیکی تبریز محدوده پل قاری در بلوار فارابی میباشد که صبح تا شب ترافیک کیلومتری برای ورود به محدوده بازار تبریز در این منطقه وجود دارد .با نگاهی به ساختار محدوده پل قاری متوجه شبه میدان بودن ذاتی این گلوگاه ترافیکی میشویم که راه را برای ما در اصلاح مسیر و کاهش ترافیک هموارتر مینماید 

با نگاهی عمیقتر به مساله علت وجود ترافیک شدید در این نقطه شهر را تا درک میکنیم  که شامل :  

1-هجوم یکباره خودروها به پل روبروی پارک قائم مقام جهت ورود به بازار 

در علم ترافیک به منظور کاهش ترافیک در میادین پر تردد تقسیم و تزریق چند شاخه ای ترافیک به نقاط مختلف میدان به منظور کاهش بار ترافیکی توصیه میشود که در این منطقه به دلیل هجوم  یک باره خودروها به یک نقطه خاص از  میدان (پل مقابل پارک قائم مقام) شاهد ایجاد گلوگاه ترافیکی و قفل ترافیکی در مسیر چای کنار میشویم 

این در حالی است که با تقسیم وشاخه بندی ترافیک و تزیق آن به چند نقطه متفاوت از میدان شاهد کاهش فوق العاده ترافیک در این میدان خواهیم بود 

2-عدم وجود دور برگردان قبل از پل قاری 

عدم وجود دور برگردان قبل از پل قاری در مسیر چای کنار موجب اضافه شدن ترافیک خودروهایی هستیم که از دور برگردان مقابل باغ صائب تبریزی  تا خود پل قاری به مسیر چایکنار اضافه شده اند و خواهان برگشت به مسیر مخالف و به سمت آبرسانند که بر ترافیک میدان می افزایند 

3-عدم خروجی مناسب خودروها از میدان به سمت بازار و میدان دانشسرا

یکی دیگر از عوامل ترافیک محدوده پل قاری در ضلع جنوبی ترافیک شدید خروجی میدان پل قاری به سمت بازار و میدان ساعت میباشد که بدلیل وجود میدان پر تردد دانشسرا و ترافیک همیشگی این میدان  گره ترافیکی دیگری در میدان رخ میدهد که منجر به عدم خروج موفق خودروها از محدوده پل قاری و منجر به ایجاد ترافیک اینبار در ضلع جنوبی میدان میشوند 

4-نبود رمپ ورودی خیابان دارایی به زیر گذر  صاحب الامر جنوبی و انتقال اجباری ترافیک خیابان دارایی به محدوده پر ترافیک پل قاری 

به دلیل  نبود رمپ ورودی خیابان دارایی به زیر گذر  صاحب الامر جنوبی ترافیک خیابان دارایی جدید و قدیم به اجبار وارد محدوده پر ترافیک پل قاری میشود و بر ترافیک میدان بیشتر میافزاید 

سالهاست که منطقه پل قاری با معضل ترافیک به دلیل آنچه در بالا ذکر شد، دست و پنجه نرم می کند و شاهد اسراف میلیاردها تومان از هزینه بیت المال در ترافیک های سخت و نفس گیر گلوگاههای این ورودی بازار هستیم. پل قاری مهمترین گلوگاه ترافیکی محدوده مرکزی تبریز است که راهبندان های کیلومتری اش شهرت پیدا کرده 
 مردم و شهروندان تبریزی  در سال‌های اخیر در حوزه ترافیک دچار مشکلات عدیده ای بوده‌اند. و لازم است مدیریت فعلی شهر تبریز برای کاهش مشکلات حوزه ترافیک شهری اهتمام جدی داشته باشد و با اجرای پیشنهادات زیر مشکلات این محدوده پر  تردد را حل نماید.

نگاه به میدان پل قاری از دید زیبا شناسی

منطقه پل قاری به دلیل واقع شدن در محدوده تاریخی شهر آثار تاریخی و جدید ارزشمندی در محدوده خود دارد که از جمله آنها پل تاریخی قاری -پارک زیبای قائم مقام- مسجد تاریخی امیر المومنین-بازار فیروزه -ساختمان سبک سنتی شهرداری منطقه هشت -درب تاریخی باغمیشه و...میباشد که لزوم استفاده بهینه از این آثار در کنار شبه میدان موجود ضروری به نظر میرسد


با احداث و تکمیل میدان پل قاری و رسیدگی به آثار ارزشمند حاشیه میدان میتوان یک میدان بسیار زیبای شهری را که مشکل ترافیکش نیز با اجرای طرحهای ارائه شده حل خواهد شد شاهد باشیم که پیشنهاد میشود :

1-تملک و تخریب چند خانه و مغازه  مقابل شهرداری منطقه هشت و تغئیر کاربری  آنها به فضای سبز به منظور قرار گیری ساختمان شهرداری منطقه هشت در نبش میدان و افزایش زیبایی های میدان 


2-نور پردازی کاملا حرفه ای مسجد امیر المومنین که مناره های بسیار زیبا و بلندی دارد


3-نور پردازی ساختمان مخابرات واقع در مرکز میدان و نور پردازی ستونهاو  نرده های  حصار مانند مخابرات


4-نور پردازی بازار فیروزه و تبدیل این بازار به موزه مشاغل (برای نمایش آثار برادران سرابی اقدم )چرا که این بازار نمای منحصر بفردی دارد


5-مرمت درب تاریخی باغمیشه و نور پردازی آن

6-نصب آبنمای بزرگ در داخل رودخانه میدان چایی و در مرکز میدان پیشنهادی با فواره های بلند سی متری 


همه این عوامل در کنار نور پردازی ماهرانه موجود پل قاری و ساختمان شهرداری منطقه هشت خواهد توانست زیباترین میدان تبریز را بوجود اورد

پیشنهادات ترافیکی برای محدوده پل قاری 

1-احداث زیر گذر در مسیر چایکنار به منجم به صورت دو شاخه 


به منظور حذف ترافیک مهمترین ورودی محدوده پل قاری لزوم احداث زیر گذر در ضلع شمالی چایکنار کاملا احساس میگردد

این زیر گذر میبایست به صورت  شاخه ای باشد تا با ایجاد شاخه ای رمپ وار ترافیک خودروهای ورودی به بازار را در مقابل شهرداری منطقه هشت به میدان تزریق نماید و مسیر اصلی تا مقابل خانه ثقه الاسلام ادامه یابد 

2- تفکیک نقاط ورودی ترافیک ششگلان و خیابان مقبره الشعرا در دو نقطه جدا گانه

به منظور تزریق نقطه ای ترافیک به میدان میبایست ورودی ششگلان و خیابان مقبره الشعرا به فاصله بیشتری وارد میدان شوند تا شاهد گلوگاه ترافیکی مجدد نباشیم

3-احداث زیر گذر خروجی پل قاری به سمت میدان دانشسرا و مسیر خیابان ارتش شمالی 


به منظور کاهش ترافیکی در گلوگاه ترافیکی  دوم محدوده (میدان دانشسرا)  احداث زیر گذر خروجی پل قاری به سمت میدان دانشسرا و مسیر خیابان ارتش شمالی ضروری به نظر میرسد

در کنار این زیر گذر مسیر عبوری کنار درب باغمیشه که به مقابل فرمانداری تبریز میرسد نیز با کمی اضافه نمودن محوطه فرمانداری میتواند حالت خم به خود بگیرد و خودروها ناگهانی وارد خیابان جمهوری نشوند 

این مسیر میتواند بصورت زیر گذر مسقف بوده  و از زیر میدان دانشسرا  عبور کرده و در فضای خالی روبروی فرمانداری وارد مسیر رفت به سوی خیابان ارتش شمالی گردد

4- احداث رمپ ورودی خیابان دارایی به زیر گذر  صاحب الامر جنوبی


به دلیل  نبود رمپ ورودی خیابان دارایی به زیر گذر  صاحب الامر جنوبی ترافیک خیابان دارایی جدید و قدیم به اجبار وارد محدوده پر ترافیک پل قاری میشود و بر ترافیک میدان بیشتر میافزاید 

لذا با احداث رمپ ورودی زیر گذر صاحب الامر جنوبی در نقطه اتصالی دارایی به چایکنار میتوان ترافیک خیابان دارایی را قبل از پل قاری به زیر گذر صاحب الامر جنوبی انتقال داد و از ترافیک میدان کاست

5-احداث دور برگردان در مسیر شرق به غرب مسیر چایکنار قبل از پل قاری 

عدم وجود دور برگردان قبل از پل قاری در مسیر چای کنار موجب اضافه شدن ترافیک خودروهایی هستیم که از دور برگردان مقابل باغ صائب تبریزی  تا خود پل قاری به مسیر چایکنار اضافه شده اند و خواهان برگشت به مسیر مخالف و به سمت آبرسانند که بر ترافیک میدان می افزایند لذا لزوم احداث دور برگردان کنار پل قاری  جهت کاهش ترافیک احساس میگردد

امیدوارم پیشنهادات فوق مورد توجه شهردار محترم تبریز و اعضای محترم شورای شهر  قرار بگیرد  

نور پردازی بوستان قرآن +نصب ماکت پل کابلی در پارک مینیاتور

$
0
0

برگزاری اولین همایش ملی راهکارهای توسعه فضای سبز کلانشهر تبریز


به منظور توسعه کمی و کیفی فضای سبز تبریز و تبیین راهکارهای لازم برای حل مشکلات فضای سبز تبریز همایشی با همکاری شهرداری تبریز و دانشگاه تبریز برگذار خواهد شد که جلسه پرسش و پاسخ نیز برای این همایش در نظر گرفته شده است حضور شما عزیزان در این جلسه را توصیه مینمائیم 

تاریخ و مکان همایش :سه شنبه ساعت 8:30 تا 12:30

مکان: تالار همایش دانشکده علوم انسانی دانشگاه تبریز 

با حضور مدیر عامل سازمان پارکها و اعضای شورای شهر 


بهره برداری از سیستم نورپردازی بوستان قرآن تبریز در رسالت


از دید زیباشناسی نورپردازی اماکن دیدنی شهر یکی از ارکان مهم زیبایی آن شهر قلمداد می گردد و استفاده از نور پردازی های مهندسی موجب زیبایی های وصف ناپذیر آن شهر و افزایش شادابی شهر می گردد .

لذا به منظور افزایش زیبایی های بصری شبهای بوستان قرآن تبریز ورودی قرآنی و کتیبه ها و ستونها و ابنیه های سنتی ساز این مجموعه مجهز به سیستم روشنایی مهندسی شد .


  نصب ماکت پل کابلی در پارک مینیاتور تبریز

به منظور تکمیل و توسعه پارک مینیاتور تبریز و در فاز دوم طرح هفت اثر دیگر تاریخی تبریز به صورت ماکت آماده شده که سه مورد از آنها شامل برج یانقین و کلیسای مریم مقدس و ساختمان بانک ملی چند ماه قبل نصب گریده و سه اثر جدید در این پارک در حال نصب می باشد .به گزارش روابط عمومی سازمان زیباسازی این چهار اثر جدید شامل پل کابلی و مسجد کبود و کاخ استانداری و ساختمان ایستگاه قطار تبریز می باشد که در حال نصب می باشند .بنابراین گزارش هم اکنون عملیات کف سازی و بتن ریزی کف ماکتها تکمیل شده و دستگاههای سخن گو و توضیح دهنده ماکتها نصب گریده و در کنار اینها عملیات نصب چراغهای روشنایی مینیاتور تبریز آغاز شده و از دکلهای روشنایی بسیار زیبایی استفاده شده است که با تکمیل نصب ماکت های جدید فاز دوم پارک مینیاتور تبریز تقدیم شهروندان و مسافران گرامی خواهد شد .

بقیه تصاویر در ادامه مطلب

خانه صدقياني مرمت مي‌شود+سنگفرش نمودن خیابان کریم خان ولیعصر

$
0
0

خانه صدقياني مرمت مي‌شود

خانه قدیمی صدقیانی تبریز که در زمان جنگ تحمیلی و در اثر بمباران، بخش اعظمی از آن بسختی آسیب‌دیده بود در حال مرمت است.


این خانه که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، یکی از خانه‌های بزرگ و اعیانی تبریز محسوب می‌شود و متعلق به حاج جعفر دایی بود که اواخر دوره قاجار توسط خاندان صدقیانی خریداری شد.


خانه صدقیانی در دو دوره ساخته شد که دوره اول متعلق به سلطنت پادشاهان قاجار و دوره دوم مربوط به پهلوی اول است.

همچنین برخی الحاقات در دوره پهلوی دوم انجام شده که در عملیات مرمت و بازسازی این الحاقات با توجه به اسنادی که از ظواهر ابتدایی و اولیه آنها وجود دارد به حالت اولیه باز خواهد گشت.


خانه قدیمی صدقیانی حدود 7000 مترمربع مساحت دارد و شامل کوشک، باغ، خانه باغ، ساختمان و بخش پهلوی است و در سال 1320 بخشی از خانه به هنگام ایجاد خیابان ارتش تخریب و جزو خیابان شد؛ اما در اواخر پهلوی بخشی که شامل تالار و حوض‌خانه و نیز جبهه شرقی با ایوان و سه دری بود به این ساختمان اضافه شد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، خانه صدقیانی درسال 1364 مورد اصابت موشک رژیم بعثی قرار گرفت و بخش اعظمی از آن از بین رفت و این عامل باعث متروکه شدن ساختمان شد.

شایان ذکر است  خانه تا سال گذشته در اختیار مالک شخصی بود و با توجه به این‌که خانواده صدقیانی در این خانه سکونت نداشتند مدت 25 سال متروکه بود تا این‌که مهرماه سال 90 توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز معامله و تملک شد و از همان تاریخ مرمت آن توسط کارشناسان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پس از اخذ مجوز از مراجع ذی‌صلاح شروع شده است.

خانه صدقیانی همچون دیگر خانه‌های تاریخی دوره قاجار دارای بخش‌های اندرونی و بیرونی است که متاسفانه بخش اندرونی خانه به هنگام خیابان‌کشی از بین رفت. همچنین به مانند خانه مشروطه تبریز شامل ایوان کشیده و ایوان‌های دوطبقه مشرف به حیاط است.

بخش غربی خانه دارای نمای فوق‌العاده پرکار آجری است و زیرزمین‌های شکیل و زیبا که شامل طاق‌های آجری است به صورت تزئینی چشم هربیننده‌ای را نوازش می‌دهد.

به گفته کارشناسان دانشگاه هنر اسلامی، تاکید مسئولان ارشد دانشگاه در تعمیر بناهای قدیمی روی مقاوم ‌سازی و بهسازی لرزه‌ای است؛ به همین دلیل در خصوص خانه صدقیانی نیز مانند دیگر بناهای قدیمی در کنار مقاوم‌سازی به دیگر مراحل مرمتی چون تمیزکاری و خواناسازی پلان‌ها پرداخته می‌شود


سنگفرش نمودن قسمتی از خیابان کریم خان و اتصال آن به پیاده راه سنگ فرش شهریار ولیعصر 

آیا با ادامه سنگ فرش شهریار تا خیابان رازی موافقید؟

تصاویری از معدود باغات در حال نابودی تبریز

$
0
0
تصاویری  از معدود باغات در حال نابودی تبریز 

نگاه طمع ورزانه شرکتها و ادارات به اندک باغات  باقی مانده تبریز 

تبریز؛ باغ شهری که دیگر سبز نیست


انگار وقتی صحبت از توسعه باشد، بساط تاریخ و شهر و باغ و درخت همگی فراموش می شود و فقط نوستالوژِی ای کم رنگ، از روزهای سبزی می ماند که درخت های شهر جای کسی را تنگ نکرده بودند.


چند سالی است که سرعت ساخت و سازهای محیط شهری و رسیدن به شهری مدرن در تبریز با روندی رو به رشد یکه تازی می کند و همین بهانه ای شده برای تخریب های بی اندازه ی فضای سبز شهری.

این توسعه گاه در مسیر خطوط بی آر تی امتداد پیدا می کند و گاه پارک های محلی را نشانه می گیرد. همین چند ماه پیش بود که در اواخر مدیریت شهردار سابق تبریز آفت تغییر کاربری به جان پارک نظامی ولیعصر افتاده بود و به یاری ساکنان محل از تخریب پارک و قطع 500 درخت جلو گیری شد.

ولی این تمام ماجرا نیست. تخریب و تبدیل میدان ھا و فضاھای سبز شھری به سرعت در همه جای شهر در حال سرایت است. از تغییر کاربری فضای سبز فلکه بزرگ ولی عصر گرفته تا قطع درختان در نقاط مختلف شهر هیچ کدام از تیزی تبر شهرداری در امان نمانده اند.

تخریب و نابودی؛ اولین و ساده ترین راه حل

در آخرین نمونه از اقدامات تخریبی فضای سبز، شهروندان تبریزی شاهد قطع درختان زیر پل کابلی بودند. درختان قطور و کهنسالی که می توانستند هنوز هم نفس بکشند ولی با بهانه روان شدن «ترافیک» به زمین افتادند. هر چند به اعتقاد کارشناسان با چنین دلایلی نمی توان توجیهی برای علت قطع درختان عنوان کرد چرا که حتی با وجود چنین تخلفی باز هم باری از ترافیک این منطقه کاسته نشده است .

المیرا خاماچی رئیس کمیسیون منحل شده بهداشت، محیط زیست و فضای سبز شورای شهر تبریز می گوید: معاونت راه و شهرسازی بدلیل «گره ترافیکی» ایجاد شده در این منطقه تصمیم به قطع درختان این منطقه گرفت که من به عنوان رئیس کمیسیون فضای سبز مخالف بودم و در این مورد هم تذکرهای زیادی دادم .

وی ادامه می دهد: یکی از مشکلاتی فعلی شهرداری همین است که مسئولان در مورد فضای سبز زود قضاوت می کنند و خیلی زود به تخریب و نابودی فکر می کنند.

وقتی از خاماچی می پرسم که آیا نمی شد جای تبر زدن به ریشه درختان، آنها را جابه جا کرد، می گوید: زمانی که بحث انتقال درختان پیش می آید باید این کار در دمای بالای چهار درجه صورت گیرد در حالی که زمان قطع این درختان دمای هوا منفی 17 درجه بود.
عضو شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه وجود کمیسیون فضای سبز برای پیگیری چنین مسائلی کمک فراوانی می کرد، تصریح می کند: مسئولان نسبت به این موضوع نگاه کارشناسی ندارند و بخشی هم در بدنه شهرداری این فکر را تزریق می کنند که وجود چنین کمیسیونی ضرورتی ندارد.

این کارشناس کشاورزی همچنین از دیدگاه اشتباه مسئولان تبریزی از فضای سبز شهری حرف می زند و می گوید: مثلا از نظر استانداردهای جهانی حاشیه ها ومیدان ها جزو سرانه فضای سبز نیستند ولی مسئولان ما برای بالا رفتن آمارها، درختکاری های قسمت های حاشیه شهر مثل پارک عباس میرزا و عینالی را نمونه هایی از فضای سبز شهری می دانند.

تغییر کاربری 370 هکتار از فضای سبز تبریز  
چندی پیش استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه زمانی تبریز شهر باغات سرسبز بود اما متاسفانه امروز مردم حسرت آن روزها را دارند، گفته بود: بنا نداریم به بهانه توسعه، فضای سبز را به فضای مسکونی و تجاری تبدیل کنیم.

اسماعیل جبارزاده با اشاره به تغییر کاربری 370 هکتار از فضای سبز تبریز، گفته بود : قرار نیست برای تامین منابع مالی، محیط زیست را بفروشیم و مردم هم، چنین خواسته‌ای ندارند.

آقای استاندار در حالی از چنین موضعی سخن می گوید که هنوز هم در گوشه و کنار تبریز درختان شناسنامه دار و ثبت شده ی زیادی قطع می شوند و گاه خیلی اتفاقی خبر بعضی از این ریشه زنی ها رسانه ای می شود!


درختانی که جای شهرداری را تنگ می کنند

با تغییر شورای شهر و انتقال ساختمان اصلی شهرداری تبریز به خیابان ابوریحان این روند تخریبی تا جایی ادامه پیدا کرد که پارک گلهای این منطقه که فضای سبز محدودی برای گذراندن عصرهای تابستانی ِ ساکنان این منطقه بود هم تخریب شد و جای آن را ساختمان جدید و پر هیبت شهرداری تصرف کرد!

در حالی که از شهرداری به عنوان متهم اصلی قطع درختان و تخریب فضای سبز تبریز نام برده می شود، مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز این شهر می گوید: متاسفانه در دوره ای اراضی اطراف تبریز توسط افراد سودجو فروخته شد که در آن مقطع برای جلوگیری از این روند کاری از دست شهرداری بر نیامد.
محمدحسین حسن زاده با بیان اینکه در کمیسیون حفظ و گسترش فضای سبز ما قوانین محکمی داریم، تصریح می کند: ما به عنوان مسئول فضای سبز تبریز مسئولیت خطیری در مورد تک تک اصله درختان داریم. هر چند در مواقعی به ناچار ممکن است در قالب توسعه عمرانی شهر چند درخت قطع شوند ولی سعی داریم از این به بعد از طریق سیستمی علمی درختان قطورتر را جای قطع کردن، جا به جا کرده و به محل دیگری انتقال دهیم.

ولی سازمان پارک ها و فضای سبز و از سوی دیگر شهرداری تبریز همیشه در مقابل این حرف و حدیث ها، از کاشت چندین نهال در فاز جدید ائل گلی و قسمت هایی از عون بن علی خبر می دهد که قرار است جوابگو و جبرانی باشند برای فضای سبز درون شهری که بطور تدریجی تخریب می شوند. نهال های تازه ای که به اعتقاد کارشناسان ربطی به فضای سبز شهری ندارند.

مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز تبریز می گوید: متاسفانه با تخریب های صورت گرفته امروز تعداد درختان قدیمی با قطرهای بالا خیلی محدود است. درخت هایی که یک شاخه نازک دارند و فاقد سبزینه و تاج هستند نمی توانند اکسیژن تولید کنند و در نهایت نمی توان از آنها به عنوان سدی در برابر آلودگی شهر استفاده کرد.
وقتی از حسن زاده می پرسم به نظرتان فضای سبز موجود در تبریز مطابق با استانداردهای روز و یک شهر مدرن است،می گوید: میزان سلامت شهروندی و محیط زیست هم دارای شاخصه هایی است که با شاخصه های موجود در تبریز تطابق ندارد.شهر مدرن یا جهانشهر استانداردهایی دارد که با چیزهایی که ما در تبریز داریم همخوانی ندارد.
وی ادامه می دهد: برای رسیدن به حداقلی از فضای سبز باید زیرساخت ها را فراهم کنیم و داشته های خود را بشناسیم. امروز بیش از 50 درصد درختان تبریز بدون زیرساخت و اصول اولیه کاشته شده اند به طوری که هنوز آب اینها را تامین نکرده ایم و به آبیاری با تانکر وابسته هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه متاسفانه با تعابیر اشتباه، امروز تمام قسمت های چمن کاری شده تعریف ما از سطح سبز است، می گوید: هر چند چمن ها می توانند بخشی از زیبایی شهر باشند ولی نمی توان آنها را به عنوان کارکردی برای تلطیف هوا و کاهش آلایندگی قلمداد کنیم.

هر سطح سبزی فضای سبز نیست!
در این بین دکتر احد ستوده کارشناس محیط زیست می گوید: مهمترین بحث پایداری فضای سبز موجود است که باید سعی کنیم با تغییرشرایط فضاهای سبز ایجاد شده قابلیت های خود را از دست ندهد. یعنی اینکه تغییر اقلیم و فشارهای وارد شده به صورتی نباشد که گونه های گیاهی موجود از بین برود.
وی همچنین به لزوم توزیع متوازن فضای سبز شهری هم اشاره کرده و تصریح می کند: معمولا بدلیل گران بودن زمین و تراکمی که در مناطقی مرکزی شهرها وجود دارد کمتر پیش می آید شهرداری ها راغب به احداث پارک و فضای سبز در این نواحی باشند. جز توزیع متوازن فضای سبز که باید در سطح شهرها رعایت شود، اگر می خواهیم این فضاها خدمات خوبی ارائه دهند باید بحث پیوستگی فضای سبز را هم رعایت کنیم.
این استاد دانشگاه تاکید می کند: سرانه فضای سبز در کنار آمارهای متری باید دارای کیفیت مطلوبی هم باشد چرا که اینها هر دو در کنار یکدیگر باعث توسعه فضای سبز می شود.

ستوده با بیان لزوما هر سطح سبزی را نمی توان فضای سبز نامید،تاکید می کند: در سطح زمین ممکن است گیاهان مختلفی رشد کند ولی این نوع به اصطلاح چمن ها آن کیفیت مطلوب موردنظر ما را ندارد و نباید انتظار داشته باشیم این فضای سبز در کاهش آلودگی هوا مثمرثمر باشد.

این کارشناس زیست محیطی با اشاره به اینکه نمی توانیم بدون توجه به این بخش، ادعای داشتن شهر مدرن داشته باشیم، می گو ید: کیفیت محیط زیست یکی از ابعاد شهرهای مدرن است و نمی توان در تشریح شاخصه های شهرمدرن این موضوع را نادیده گرفت. تمام شهرهای دنیا از لحاظ محیط زیستی با یک سری شاخصه هایی مثل کیفیت محیط زیست، توزیع مناسب فضای سبز و همچنین سرانه فضای سبز شهروندی ارزیابی می شوند.
در سال‌های گذشته بخش عمده‌ای از باغات و فضاهای سبز تبریز تخریب شده و در مقایسه با شهرهای بزرگی همچون شیراز و اصفهان در ردیف شهرهای فقیر کشور درحوزه فضای سبز قرار گرفته است. این در حالی است که ما بین بند و تبصره های قانونی، ظاهرا چیزی به اسم قانون حفظ و گسترش فضای سبز نیز آمده تا از قطع درختان و هرگونه تخریب و آسیب جدی به فضای سبزشهری جلوگیری کند. قانونی که با وضعیت فعلی تخریب های اندک فضای سبز موجود در تبریز گویا فقط در حد یک شعار خوش آهنگ فراموش شده است.

..............................

سحر فکردار

منبع خبر:نصر نیوز


انتظار ما از شخص آقای دکتر نجفی و اعضای محترم شورای شهر تبریز و مدیر عامل محترم سازمان پارکها آقای مهندس حسن زاده این است که مانع این تخریب معدود باغات باقی مانده تبریز شوند تا در آیند کلمه باغ برایمان کلمه ای افسانه ای نباشد !

متاسفانه طی سالهای اخیر زمینهای حاصل خیز داخل شهر که هزاران سال است که باغ بوده اند بصورت وحشتناکی تبدیل به بتن وساختمان شده اند و به جای آن در بالای کوههاو پشت کوههایی که نه آب مناسب موجود میباشد و نه خاک حاصل خیز دارند و اکثر خاکشان رسوبی و آهکی و مضرر برای درخت میباشند کاشته شده اند 

شاید مهمترین هدفشان از این تغئیر کاربری ها باغات قیمت کم زمین در بالای کوهها  برای تبدیل به پارک باشد ولی از این غافل بوده ایم که هزینه کاشت و نگهداری درختان در بالای کوهها طبق اعلام کارشناسان سه برابر پارکهای درون شهری میباشد و ما صدها سال میبایست به خاطر قیمت کم زمین در کوهها هزینه های میلیاردی برای آبرسانی و هزینه های نگهداری در بالای کوههای بپردازیم که در عرض ده سال چند برابر قیمت زمین درون شهری ،صرف هزینه نگهداری برای حفاظت فضای سبز کوهها خواهیم نمود

در کنار آن عدم توانایی مراجعه مردم به  پارکهای بالای کوه میباشد که حتی جوانان نیز از مراجعه به این پارکها اجتناب میکنند چرا که مردم در این زمانه صدها مشکل جسمانی دارند و هر کسی توانایی مراجعه به بالای کوه برای چند دقیقه استفاده از فضای سبز را ندارد نمونه این گفته بنده را میتوانید در پارک ائل باغی و عباس میرزا  ببینیند که شاید در روز تنها دهها نفر مراجعه کننده داشته باشد 

دیگر کاشت کوهها کافیست کاش این را در برنامه های آتی در نظر بگیریم


بقیه تصاویر در ادامه مطلب 

برگزاری جشنواره تخم مرغهای شهری نوروزی به همت سازمان زیبا سازی شهرداری تبریز

$
0
0

برگزاری  جشنواره تخم مرغهای شهری نوروزی  به همت سازمان زیبا سازی

جشنواره تخم مرغهای شهری با حضور هنرمندان نقاش کشور به صورت زنده توسط سازمان زیباسازی شهرداری تبریز در پارک مفاخر ( طوبی) محوطه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز همه روزه از ساعت 10 صبح لغایت 17 در حال برگزاری می باشد .

به گزارش تبریز مدرن این ابتکار سازمان زیباسازی اقدامی بسیار زیبا و قابل تقدیر میباشد که بر عکس سالیان قبل که المانهای نوروزی تنها مختص به چندین سفره هفت سین در نقاط مختلف شهر میشد ،امسال میادین شهر با تخم مرغهای 2/5 متری منحصر بفرد زیباسازی خواهند شد 

این اقدام تا کنون در ایران سابقه نداشته و رنگ آمیزی تخم مرغ های شهری به نقاشی تخم مرغ های معمولی محدود میشد

در اینجا از مهندس امجدی مدیر عامل سازمان زیباسازی به خاطر اقدامات ارزشمندشان که طی سال اخیر و امسال انجام داده اند کمال تقدیر و تشکر را مینمایم

بقیه تصاویر در ادامه مطلب


تفاهمنامه اجرای اولین تراموای شهری در کشور امضا شد

$
0
0
با حضور شهردار و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری تبریز
تفاهمنامه اجرای اولین تراموای شهری در کشور امضا شد


شهریار نیوز: تفاهمنامه اجرای اولین تراموای شهری کشور در تبریز با حضور شهردار تبریز و طرف قرار داد چینی امضا شد.

به گزارش شهریار طی نشستی تفاهمنامه همکاری بین شهرداری تبریز و شرکت چینی سیتیک در محل عمارت شهرداری تبریز با حضور شهردار، رییس شورای شهر،معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی و تنی چند از اعضای شورای شهر به امضا رسید.

شهردار تبریز قبل از امضای این تفاهمنامه با اشاره به سفر اخیر خود به کشور چین اظهار داشت: مذاکرات انجام شده در پکن بر روی چند محور اصلی انجام شد که یکی از مهمترین توافقات صورت گرفته آن موضوع تراموای یا قطار شهری سبک تبریز بود و امروز برای مطالعه، طراحی و تامین واگن های و اقدامات عملی با امضای این تفاهمنامه همکاری وارد فاز عملیاتی خواهیم شد.

دکتر صادق نجفی در بخشی از سخنان خود با مثمر ثمر خواندن سفر چین افزود:در مورد واگن های مترو با نانجینگ پوژن شرکت دیگر چینی وارد مذاکره شدیم و با تفاهمنامه فی مابین از این پس بدون دخالت شرکت مادر تخصصی و مستقیما موضوع واگن های قطار شهری را پیگیر خواهیم بود.

وی ادامه داد: موضوع خرید اتوبوس های برقی و نیز سایر زمینه ها در بافت فرسوده و حاشیه نشین تبریز نیز می تواند باب همکاری های مختلف را گسترش نماید.


در ادامه هی نان مدیر پروژه های خاورمیانه و معاون امور بین الملل گروه سیتیک ضمن اشاره به تحولات انجام شده در دهه های اخیر در تبریز گفت: ده سال پیش هم سفری به تبریز داشتم که با امروز آن قابل مقایسه نیست و این نشان از تلاش همه جانبه مدیران شهری دارد.

وی ادامه داد:شرکت سیتیک در زمینه های قطار شهری،تونل ها و پروژه های مختلف شهر تهران تجربه های موفقی کسب کرده است و حاضر است در تبریز نیز زمینه های همکاری خود را گسترش دهد.

نماینده شرکت چینی در عین حال افزود: تراموای شهری به عنوان یک وسیله حمل و نقل عمومی پاک می تواند در روند کاهش آلودگی شهر تبریز تاثیر گذار باشد.

در ادامه این نشست همچنین معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به برنامه های دولت برای افزایش سهم استفاده شهروندان از وسایل عمومی گفت:دولت در نظر دارد برای اجرای اهداف برنامه 5 ساله با تقویت حمل و نقل عمومی سهم استفاده شهروندان از وسایل عمومی را به حداکثر برساند و در این راستا گامهای اساسی را با شتاب بیشتری خواهد برداشت.


مهندس پور مهدی افزود:تسریع در امور اجرای خطوط مترو تبریز،احداث تراموای،توسعه تاکسیرانی و خرید و تجهیز اتوبوس های شهری با استفاده از تکنولوژی های جدید از برنامه های حمایتی دولت به شمار می آیند و در این راستا استانداری آذربایجان شرقی همکارهای تنگاتنگی با شهرداری دارد.

وی با تقدیر از شهرداری تبریز به خاطر فراهم نمودن زمینه های همکاری و امضای این قبیل از تفاهمنامه ها خاطرنشان کرد:استانداری برای زمینه سازی اعطای فاینانس،عقد قراردادهای بی او تی و اوراق مشارکت تلاش خود را خواهد کرد و همواره پشتیبان مدیریت شهری تبریز خواهد بود.

در ادامه این نشست دکتر بابایی اقدم عضو شورای شهر تبریز نیز گفت:شهر تبریز در مورد ترافیک و مسائل حمل و نقل با چالش روبرو است و زمانی اگر 80 درصد آلودگی شهر مربوط به صنایع می شد امروز بیشترین آلودگی را خودروهای شهری ایجاد می کنند و این طرح نوید روزهای خوشی را برای شهر تبریز می دهد.

دکتر اکرم حضرتی عضو دیگر شورای اسلامی شهر نیز با اشاره به تعامل شهرداری تبریز با استانداری خاطر نشان کرد:اقدامات شهرداری تبریز و تعامل آن با استانداری در جهت گسترش زیرساختهای حمل و نقل عمومی جای تقدیر و تشکر دارد و برنامه های این دو دستگاه مشکل گشای بحث ترافیک و حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هوا خواهد بود.

دکتر عابدزاده عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه با حمایت از اقدامات شهرداری تبریز عنوان داشت:شهردار تبریز از طرف شورای 21 نفره پشتیبانی می شود و سعی شورا و شهرداری در پیشرفت شهر یکی است و شورا قصد آن دارد که شهرداری را در توسعه و آبادانی شهر حمایت و یاری نماید


نصب تندیس پیچاق ایتیلدن در تربیت

نصب تندیس مرد روزنامه خوان در پارک آنالار آتالار 



تصاویری از گلکاری و احداث پارک در محل ایستگاه مترو میدان ساعت و قسمتی از میدان حکومتی تبریز

$
0
0

تصاویری از گلکاری و احداث پارک در محل ایستگاه مترو میدان ساعت و قسمتی از میدان حکومتی تبریز




بقیه تصاویر در ادامه مطلب

به نظر شما احداث میدان حکومتی در میدان ساعت چه تاثیری بر بافت تاریخی شهر خواهد داشت؟

تبدیل اطراف محوطه مجموعه تاریخی ربع رشیدی به پارک+نور پردازی برجهای بلند شهر

$
0
0

در سال آینده و با ورود 100 لیتر در ثانیه آب،
مهرانه رود جان تازه می یابد

تبدیل اطراف محوطه مجموعه تاریخی ربع رشیدی به پارک



شهریر نیوز: شهردار تبریز گفت: انتقال آب به مهرانه رود و تبدیل اطراف محوطه مجموعه تاریخی ربع رشیدی به پارک دو موضوعی است که زیبایی های شهر را دو چندان خواهد کرد.

به گزارش شهریار، دکتر صادق نجفی در جمع اعضای شورای شهر تبریز با اشاره به مطلب فوق، افزود:با حذف چند ورودی فاضلاب به مهرانه رود، راه حل فعلی و کوتاه مدت برای آبدار کردن این رودخانه استفاده از آب چند قنات بالا دستی است که می شود ضمن استفاده از آب آن در تامین مصارف فضای شهر تبریز جلوه و زیبایی خاصی نیز به شهر خواهد داد.



وی ادامه داد: به دنبال امضای تفاهمنامه مشترک بین شهرداری تبریز و شرکت آب منطقه ای استان در جهت همکاری بیشتر و تاثیر گذارتر در امور تامین آب مورد نیاز شهر، روان سازی 100 لیتر آب در ثانیه برای مهرانه رود مورد توجه ویژه قرار گرفته شده است که البته تا آماده سازی زیرساختهای تامین آب از سد شهید مدنی این کار به عنوان یک راهکار موقت در نظر گرفته خواهد شد.

شهردار تبریز همچنین در خصوص ساماندهی و ایجاد فضای سبز محوطه تاریخی گردشگری ربع رشیدی نیز گفت:شهرداری با مطالعه و اجرای برخی طرحها همچون تملک و ساخت پارک، این مجموعه را تا حد امکان آماده استفاده گردشگران و شهروندان تبریزی خواهد کرد و برای آن در سال آینده 30 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته است.

http://shahryarnews.net/?MID=21&Type=News&TypeID=78&id=11206



فراخوان نورپردازی تعدادی از ساختمان برج های شهر تبریز



فراخوان طرح براي نورپردازي سال 1392

در راستای انتخاب طرح های برجسته نورپردازی ، سازمان زیباسازی شهرداری تبریز فراخوان نورپردازی را با شرایط زیر برگذار می نماید.

طرح های ارائه شده باید دارای شرایط زیر باشد:



1-ارائه عکسهای نمای روز و شب بنا و موقعیت محلی.

2-فایل انیمیشن و تصویرهای طراحی انجام شده ( 3D ) به انضمام دفترچه.

3- پروپوزال ( شامل توضیح و توجیه طرح ) در قالب دلایل توجیهی فنی، هزینه ها و...

4-کاربری ها و بناهای همجوار ( در صورت وجود )

5-در طرح ارائه شده دقت در عدم آسیب به بناها از نظر سازه و منظر، مد نظر قرار گیرد.

6-حداقل هزینه و تجهیزات بکار برده شده از ملاک های انتخاب طرح برگزیده است .

لیست محلها:

اطلاعات تکمیلی بناها و نحوه ارائه پروپوزال با مراجعه به معاونت فنی و اجرایی سازمان قابل دسترسی می باشد .

مهلت ارسال: تا تاریخ 24 اسفند ماه 1392 می باشد.

نشانی: تبریز ، خیابان آزادی ، حد فاصل چهار راه لاله و ابوريحان ، ضلع غربي بازار روز ، جنب بانك شهر ، سازمان زيباسازي شهرداري تبريز.

http://zibasazi.tabriz.ir/?MID=21&Type=News&TypeID=2&id=268

شبی که تبریز دوباره قهرمان شد

$
0
0

امسال دومین جام قهرمانی در تبریز ماند 

شبی که تبریز دوباره قهرمان شد

تیم فوتسال دبیری تبریز با کسب بالاترین امتیاز موفق شد دومین جام قهرمانی در سال 1392 را به تبریز بیاورد. 

برج سی طبقه در خود ائل گولی !

$
0
0

برج ها داخل پارک ائل گولی  هم نفوذ میکنند!؟


دیروز برای بازدید از موزه شهر تبریز به عمارت شهرداری تبریز مراجعه کردم که ماکتی توجه من را به خود جلب کرد 

ماکت مربوط به ائل گولی بود ولی در کنار ماکت آثار یک مهمان جدید نیز به چشم میخورد و آن چیزی نبود جز یک برج حداقل 30 طبقه در داخل محدوده پارک ائل گولی !

برایم جای سوال گشت که آیا زمین قحطی هست در این شهر پهناور که در داخل بهترین پارک تبریز هم به فکر احداث برج 30 طبقه و شاید بیشتر هستند؟

زمینهای بایر یاغچیان و مزرداران و خود جاده ائل گولی و دور و بر میدان بسیج و خود روستای ائل گولی .... آیا ارزش برج سازی ندارند ؟و تنها در داخل تنها پارک عامه پسند تبریز و به جای لوناپارک ائل گولی این برج باید احداث گردد؟

امیدوارم  این ماکت تنها در حد یک ماکت باقی بماند و طرح معماری دانشجویی و کارمندی و...  بیش  نباشد !!

واگن های مترو در راه تبریز

$
0
0

رییس شورای شهر تبریز خبر داد:واگن های مترو در راه تبریز


شهریار نیوز:اسناد و مدارک واگن های قطار شهری تبریز جهت حمل به تبریز تحویل شرکت حمل و نقل شد.
به گزارش شهریار،دکتر شهرام دبیری رییس شورای شهر تبریز با اعلام این خبر افزود:با توافقاتی که شهردار محترم تبریز با شرکت نانجینگ پوژن سازنده واگن های مترو تبریز انجام دادند قرار شده است که امورات و هماهنگی انتقال واگن های مترو تبریز بدون دخالت شرکت مادر تخصصی و توسط خود شهرداری تبریز انجام پذیرد.
وی ادامه داد: روز پنجشنبه اسناد و مدارک واگن های قطار شهری تبریز تحویل شرکت حمل کننده شد و این واگن ها قرار است بزودی وارد شهر تبریز شوند.
دکتر دبیری در عین حال افزود: تمام سعی مسئولین و مدیران شهری این است که با ورود واگن های قطار شهر بلافاصله دست به اقدام شوند و شهروندان تبریزی شاهد حرکت مترو تبریز در 6 کیلومتر آماده خط یک باشند.

Viewing all 698 articles
Browse latest View live