Quantcast
Channel: تبریز شهر آرزوها
Viewing all 698 articles
Browse latest View live

ارک علیشاه با دستور شهردار از حصار دیوارها و مغازه ها آزاد شد

$
0
0
دکتر نجفی پاسخ اعتماد اعضای شورا را به خوبی میدهد

ارک علیشاه با دستور شهردار از حصار دیوارها و مغازه ها آزاد شد 

بهترین  عیدانه شهردار به شهروندان تبریز



به دنبال پیگیری های اعضای شورای اسلامی کلانشهر تبریز بالاخره ساختمان های اطراف ارک علیشاه تملک و صبح امروز با حضور صادق نجفی شهردار کلانشهر تبریز نسبت به آزاد سازی محوطه این بنای ارزشمند تاریخی اقدام شد

با توجه به کش و قوس فراوان در بین اعضای شورای شهر به دلیل انتخاب آقای دکتر نجفی به عنوان شهردار و حمایت قاطع بیش از نصف اعضای شورا ومن و تمامی اعضای وبلاگ از ایشان به دلیل اعتقاد به اقتدار ایشان در انجام وظایف محوله به بهترین نحو ممکن اکنون شاهد آنیم که اماکن تاریخی و فرهنگی تبریز که در طول دوران شهرداران گذشته به باد فراموشی سپرده شده بود با همت ایشان و تاکیدات اعضای شورای شهر از جمله دکتر بابایی و مهندس شهین باهر و دکتر حاجی پور و.... به اوج شکوفای میرسند 

از جمله اقدامات ارزشمند ایشان در طول سه ماه شهردار شدنشان میتوان به احداث میدان بزگ شهر در میدان ساعت و بازسازی مقبره الشعرا و اینک آزادی ارک علیشاه از حصار مغازه ها و دیوارها وتبدیل ربع رشیدیه به پارک تاریخی تفریحی و... اشاره کرد 

دکتر نجفی با این اقداماتشان پاسخ اعتماد اعضای محترم شورا را به صورت عالی میدهند و نوید سالی پشتکار آمیز برای سال بعد را داده اند که با اعتقاد به توانایی ایشان در انجام کارهای بزرگ  معتقدیم سال آینده تبریز جهشی بی نظیر را در عمران و آبادانی شهر شاهد خواهد بود 

در اینجا از شخص آقای دکتر نجفی و اعضای شورای شهر به خاطر اقدامات شایسته ایشان و مهمتر از همه آزاد سازی ارک وهمت ایشان برای  تبدیل ارک علیشاه به پارک کمال تقدیر و تشکر را مینمایم 


شهردار تبریز از آزادسازی محوطه تاریخی ارک در آستانه سال جدید خبر داد.

دکتر صادق نجفی در گفتگو با شهریار با اعلام این خبر خاطرنشان کرد: دیوارها و موانع محوطه تاریخی ارک به زودی برطرف خواهد شد.



وی افزود: با آزادسازی ضلع شمالي، جنوبي و غربي محوطه ارک، این بنای تاریخی آماده بازدید مسافران نوروزی و شهروندان عزیز خواهد بود.

شهردار تبریز همچنین زیباسازی، نورپردازی و توسعه فضای سبز را از دیگر برنامه‌های شهرداری تبریز برای آماده‌سازی ارک تبریز در سال جدید خواند و افزود: با هماهنگی های به عمل آمده با بنیاد مصلی، هم اکنون تملک واحدهای تجاری واقع در پيرامون این بنای تاریخی در حال اجرا است.

دکتر نجفی افزود: با پایان یافتن تملک واحدهای تجاری، توسعه محوطه این اثر تاریخی و تبدیل آن به یک فضای سبز کم نظیر، در دستور کار قرار خواهد داشت.



آغاز عملیات اجرایی مرکز همایش های بین المللی تبریز

$
0
0

 با برآورد سه هزار میلیارد ریال در خاوران تبریز به اجرا می رسد؛

آغاز عملیات اجرایی مرکز همایش های بین المللی تبریز


 عملیات اجرایی مرکز همایش های بین المللی و 1500 واحد مسکونی، ظهر امروز با حضور نماینده معزز ولی فقیه و امام جمعه محترم تبریز، شهردار تبریز، معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تبریز آغاز شد. به گزارش شهریار، شهردار منطقه 9 تبریز در این آئین گفت: مرکز همایش های بین المللی تبریز یکی از کم نظیرترین مراکز گردهمایی در سطح خاورمیانه خواهد بود. دکتر یعقوب انصاری تصریح کرد: مساحت کل عرصه در نظر گرفته شده برای مرکز همایش های بین المللی تبریز، 50 هزار و 700 مترمربع بوده و اجرای آن بر عهده شرکت خانه سازی پیش ساخته آذربایجان خواهد بود. وی افزود: گنجایش در نظر گرفته شده در طراحی مرکز همایش های بین المللی تبریز، برای سالن اصلی، دو هزار نفر بوده و در کنار آن، سالن هایی با ظرفیت های 80، 140، 170، 200 و 300 نفری، پیش بینی شده است. شهردار منطقه 9 تبریز اضافه کرد: این مرکز با دارا بودن امکانات پیشرفته و ظرفیت های خاص فرهنگی و خدماتی، یکی از مجهزترین و کم نظیرترین مراکز همایش در سطح خاورمیانه خواهد بود.  

انصاری ادامه داد: بنای کلی این مرکز 44 هزار و 63 مترمربع و ارتفاع آن بالغ بر 38 متر خواهد بود. وی ابراز امیدواری کرد با آغاز عملیات اجرایی این پروژه و بهره برداری آن در آینده ای نزدیک، کلان شهر تبریز در زمینه بهره گیری از فرصت میزبانی بزرگداشت ها، نشست ها و کنگره های معتبر داخلی و بین المللی پیشتاز باشد.

شهردار منطقه 9 تبریز همچنین با اشاره به آغاز عملیات احداث 1500 واحد مسکونی منطقه خاوران گفت: پروژه احداث 1500 واحد مسکونی در منطقه خاوران، با مشارکت شهرداری و شرکت پیش ساخته آذربایجان در نظر گرفته شده است. انصاری افزود: این پروژه با ساختار بلوک های 15 طبقه ای طراحی شده و در اجرای آن از سیستم های نوین با قالب تونلی بهره گرفته می شود. وی مجموع هزینه برآورد شده برای اجرای پروژه های 1500 واحد مسکونی و مرکز همایش های بین المللی شهرداری تبریز را سه هزار میلیارد ریال خواند


نماینده ولی فقیه در استان:تبریز بایستی به یک شهر نمونه تبدیل شود

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی گفت: تبریز شهر اولین ها بایستی در عمران و آبادانی به یک شهر نمونه تبدیل شود. به گزارش شهریار ،آیت الله مجتهد شبستری نماینده ولی فقیه در استان اذربایجان شرقی و امام جمعه محترم تبریز در آیین آغاز عملیات اجرایی احداث سالن همایشهای بین المللی تبریز و چندین پروژه مهم در منطقه 9 ،ضمن قدردانی از تلاش شهرداری ،شورای شهر و مسئولین شهری در توسعه و آبادانی شهر تبریز گفت: عمران و آبادانی بعنوان یکی از رموز خلقت بشر و نعمت الهی در قرآن کریم عنوان شده و از دستورات آسمانی ما مسلمانان به شمار می آید.وی آغاز پروژه های بزرگ را در این منطقه از شهر نوید بخش و باعث رشد و شکوفایی شهر دانست و افزود: انجام پروژه های بزرگ در این منطقه چه در حوزه مسکن و چه در مسجد سازی و نیز سالن همایشهای بین المللی تبریک گفتنی است و اقدامات مسئولین شهر جای تقدیر دارد.امام جمعه تبریز در بخشی از سخنان خود با اشاره به موضوع مسکن در کشور اظهار داشت:مسئله مسکن بعنوان معضلی که عموم مردم با آن درگیرند بایستی با توجه بیشتر دنبال شود.وی ادامه داد: هرچند در این سالها و از بدو پیروزی انقلاب با تاسیس بنیاد مسکن و دیگر اقدامات مورد توجه بوده اما لزوم رسیدگی به این موضوع مهم و اساسی است چرا که کمبود زمین و از طرفی افزایش جمعیت معضل آن را دوچندان می کند.آیت الله مجتهد شبستری ساخت 1500 واحد مسکونی توسط شهرداری تبریز در منطقه 9 مهم دانست و افزود:محکم سازی و انبوه سازی دو راهکار معضل مسکن هستند که ضمن جلوگیری از بافتهای فرسوده و افزایش عمر ساختمانها می توان با انبوه سازی در فضای کم جمعیت زیادی را صاحب مسکن کرد.وی در پایان با اشاره بر اینکه از دو سال پیش پیگیر ساخت مسجد آبی در این منطقه بوده است ولی متاسفانه تا این لحظه شاهد اقدامات اجرایی نبوده تاکید کرد:از این پس در هیچ یک از مراسم کلنگ زنی حضور نخواهم داشت مگر این که شاهد آغاز عملیات اجرایی آن باشم و امروز این کار با اقدام شهردار تبریز تحقق یافته است.  


شهردار تبریز:
مفهوم "کلنگ زنی"باید به دور از جنبه های تشریفاتی باشد

شهریارنیوز : شهردار تبریز گفت: مفهوم "کلنگ زنی"در مورد پروژه های عمرانی، باید به دور از جنبه های تشریفاتی بوده و منجربه آغاز رسمی عملیات اجرایی پروژه ها شود.

به گزارش شهریار دکتر صادق نجفی صبح امروز، در آئین آغاز عملیات اجرایی احداث مرکز همایش های بین المللی تبریز و 1500 واحد مسکونی منطقه خاوران، با بیان این مطلب، تصریح کرد: با این نگرش، حرکت امروز را باید به عنوان شمارش معکوس بهره برداری از پروژه های عمرانی منطقه خاوران باور کنیم.

وی با اشاره به پروژه های پیش بینی شده منطقه خاوران اظهار داشت: با هماهنگی و تعامل سازنده با شورای اسلامی شهر، گام های سازنده و موثری در منطقه خاوران برداشته شده که احداث بیمارستان بزرگ و واحدهای مجهز مسکونی، تجاری و خدماتی از آن جمله است.

شهردار تبریز با بیان این که خوشبخانه این رویکرد، همراهی استانداری آذربایجان شرقی را نیز در پی داشته است، اضافه کرد: زیرساخت های مربوط به برق، گاز و آب توسعه منطقه خاوران در حال تامین بوده و با هماهنگی شورای اسلامی شهر مقرر شده تا زمین مربوط به این امور، به طور رایگان تامین شود.

دکتر نجفی با اشاره به گسترش روزافزون کلان شهر تبریز تاکید کرد: منطقه خاوران، یک شهرک مجزا نبوده و توجه به آن در راستای توسعه کلان شهر تبریز است.

وی افزود: احداث مرکز همایش های بین المللی تبریز در منطقه خاوران، در کنار مرکز همایش های مصلای تبریز - که در مرکزیت شهر واقع شده است- توسعه مناسبات فرهنگی و اجتماعی و بهره گیری از فرصت های ارزنده برای میزبانی همایش ها و گردهمایی های سازنده را در پی خواهد داشت.

شهردار تبریز خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی های صورت گرفته و اهتمام و جدیت در اجرای برنامه ها، در آینده ای نزدیک شاهد ایجاد دگرگونی چشمگیر در منطقه خاوران خواهیم بود.

3

تکمیل هفت اثر از فاز دوم پارک مینیاتور تبریز

$
0
0

تکمیل هفت اثر از  فاز دوم پارک مینیاتور تبریز



به منظور تکمیل و توسعه پارک مینیاتور تبریز و در فا ز دوم طرح هفت اثر دیگر  تاریخی تبریز به صورت ماکت شامل برج یانقین و کلیسای مریم مقدس و ساختمان بانک ملی و ساختمان ایستگاه راه آهن و کاخ استانداری و پل کابلی و مسجد کبود  نصب گردید .

شایان ذکر است در ادامه فاز دوم پارک مینیاتور به زودی ماکت بازار بزرگ تبریز و چند اثر دیگر  به آثار موجود اضافه خواهد شد تا بر زیبایی های این پارک بیش از پیش بیافزاید


بقیه تصاویر در ادامه مطلب

آذربایجان‌شرقی سرزمینی به وسعت تاریخ

$
0
0
آذربایجان‌شرقی سرزمینی به وسعت تاریخ

جاذبه‌های گردشگری آذربایجان شرقی انگیزه یک سفر به یادماندنی



آذربایجان شرقی، ستاره‌ای تابناک در آسمان تاریخ و فرهنگ ایران زمین صحنه جانفشانی مردان بزرگی همچون ستارخان، باقرخان و شیخ محمد خیابانی است که در کنار هزاران آثار تاریخی، طبیعی و صنایع دستی همواره مورد توجه گردشگران و جهانگردان از سراسر جهان بوده است.






 استان آذربایجان‌شرقی بخشی از سرزمین باستانی ماد است تا روزگار اسکندر و جانشینان وی آذربایجان را بخشی از ماد یا ماد کوچک می‌نامیدند. لیکن در زمان اسکندر مقدونی بر ایران در سال (331 ق.م) سرداری به نام آتورپات یا آتروپاتن که شهربان منطقه ماد کوچک بود در این سرزمین قیام کرد و آنگاه با انعقاد عهدنامه‌ای از واگذاری آذربایجان به دست یونانی‌ها جلوگیری نمود و اسکندر بدین شرط که آتروپات خود را تابع امپراتوری وی بداند او را در آنجا باقی گذارد. پس از مرگ اسکندر که خونریزی در بین جانشینان وی در گرفت ، آتروپات به حکمرانی این منطقه رسید و به پاس خدمات وی از جلوگیری اعمال نفوذ بیگانگان در این منطقه ماد کوچک را بنام سردار آتروپات خواندند و سپس به اسامی مختلف ، آذربادگان و آذرآبادگان معروف شد.



در روزگار ساسانیان آذرپاتکان یکی از ایالات مهم ایران و به قول یونانی‌ها ساتراپ‌نشین بوده که به علت وجود آتشکده معروف آذرگشسب و آتشکده‌های دیگر، به نام آذربایجان معروف شد.

تاریخچه آذربایجان بعد از اسلام

آذربایجان در دوره اسلامی یکی از مهمترین ایالات ایران محسوب می‌شد و از زمان زوال ساسانیان تا امروز مرکز حوادث بسیاری بوده و نقش بزرگی در جریان تاریخ داشته است.

با حمله مغولان و با ورود هلاکوخان، آذربایجان مرکز شاهنشاهی مغولان از خراسان تا شام شد. پس از مغولان و خاندان ترکان قره‌قیونلوها و آق‌قیونلوها بر این منطقه تسلط یافتند و بعد شاه اسماعیل اول تبریز را پایتخت ایران اعلام کرد. بعدها در دوره قاجار و در زمان سلطنت فتحعلی شاه قاجار بخشی از آذربایجان طی عهدنامه‌هایی به روسیه واگذار شد. از نام‌های دیگر این سرزمین ایرانویچ ،آذرگشسب و آتورپادگان است. بعد از فتحعلی شاه، شهر تبریز ولیعهدنشین شد و احمد شاه و ناصرالدین‌شاه و مظفرالدین شاه و بالاخره محمدعلی شاه دوران ولایت عهدی خود را در این شهر گذراندند. رضاخان در سال 1300 شمسی سیطره حکومت مرکزی ایران را بر این منطقه برقرار کرد؛ با شروع جنگ جهانی دوم در سال 1320 شمسی، نیروهای شوروی وارد ولایات شمالی ایران از جمله آذربایجان شدند. این نیروها در اردیبهشت ماه 1325 شمسی به دنبال طرح مسئله آذربایجان در سازمان ملل متحد، آذربایجان را تخلیه کردند.



سیر تحولات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آذربایجان

خطه آذربایجان از کهن‌ترین تمدن‌های ایرانی بوده و جایگاه استواری در تمدن باستانی ایران دارد. تبریز مرکز تاریخی این خطه، شهری است کهن که اولین نشانه های تاریخی آن به هشت قرن قبل از میلاد مسیح مربوط می‌شود جایی که در کتیبه سارگن دوم پادشاه آشوری از فتح آن یاد می شود. به روایت تاریخ، آذربایجان در زمان های بسیار دور مسکونی بوده و از فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و صنعتی چشمگیری (به لحاظ واقع شدن بر سر راه جاده ابریشم) برخوردار بوده است، به گونه‌ای که دانشمندان باستان شناس، بافت قدیمی ترین فرش بافته شده (فرش پازیرک) را به این منطقه نسبت می دهند.

همچنین بر اساس مشاهدات و نوشته جهانگردان و سیاحان معتبری چون یاقوت حموی، مارکوپلو، ابن بطوطه و ... شهر تبریز دارای بازارهای متعدد بوده و مصنوعات تولیدی آن به اقصی نقاط جهان صادر می شده است. رونق بازار تبریز و اقتصاد جاری در شهر در طول قرون گذشته، شهر را به جولانگاه تجارت و عرضه و تقاضای بین المللی درآورده و از قبال آن مردمی غنی، ثروتمند و قدرتمند داشت. از نظر فرهنگی نیز علاوه بر صنعت چاپ، کتب خارجی نخستین بار در این شهر به فارسی برگردانده شده و فن ترجمه در این شهر پاگرفته است.

انشای جدید و یا ساده نویسی را "طالبوف"یکی از فرزندان خلف این شهر به دیگران آموخته است. نخستین دایره المعارف در دنیای اسلام و مسیحیت، اولین کتابخانه عمومی، نخستین سینما و تئاتر، فن عکاسی، فرش نوین، نخستین رمان، ادبیات کودکان، روزنامه نگاری ملی، شعر نو و نقد ادبی در این شهر پاگرفته و رهاورد مردمان پیشگام این دیار بوده است.

در زمینه علم و دانش نوین، فرزندان این خطه، طلایه‌داران پزشکی مدرن، کشاورزی مکانیزه، هوانوردی، راه و ساختمان سازی، ایجاد ضراب خانه، ایجاد نخستین کارخانه ها، نخستین شهرداری، تجارت نوین (نخستین اتاق بازرگانی)، نخستین شرکت سهامی عام و بالاخره نخستین مرکز خدمات سرمایه گذاری می باشند.

نژاد، زبان و مذهب ساکنان آذربایجان

آذری‌ها، اصیل ترین افراد ایرانی هستند که سه تا چهار هزار سال پیش به این سرزمین مهاجرت کرده‌اند. این عده به دو دسته پارت و ماد تقسیم شدند، که در قسمت های مختلف ایران ساکن شدند از آن جمله مادها که در آذربایجان سکونت گزیدند. زبان مردم آذربایجان، ترکی آذربایجان بوده و این زبان در اثر گذشت زمان در مسیر تکامل خود به واسطه ارتباط نزدیک با دیگر اقوام ساکن ایران زمین از قبیل فارس‌ها، اعراب، ارامنه، گرجی‌ها، کردها و دیگر اقوام از نظر لغوی و دستوری بسیار گسترده‌تر شده است. زبان کنونی مردم تبریز آذری می باشد.

دین‌های رایج در آذربایجان از ابتدا تاکنون آئین‌های اولیه آریایی‌ها (دیوپرستی و مهرپرستی)، زرتشتی، یهودی، مسیحیت و اسلام بوده اند. از نظر مذهب، 98 درصد مردم استان مسلمان و دارای مذهب شیعه جعفری می‌باشند و اقلیتی از مسیحیان که اکثراً ارمنی و گریگوری مذهبند در تبریز زندگی می‌کنند.



موقعیت جغرافیایی استان آذربایجان شرقی

منطقه آذربایجان به علت موقعیت خاص جغرافیایی، یکی از مناطق حساس و مهم کشور است. استان آذربایجان شرقی از استان‌های مهم و پرجمعیت ایران است که در گوشه شمال غرب کشور واقع گردیده است. مساحت این استان 45491 کیلومتر مربع است که حدود 2.8 درصد از مساحت کل کشور را شامل می‌شود. این استان از نظر موقعیت طبیعی در محل به‌هم خوردگی دو رشته کوه البرز و زاگرس، به‌عبارتی در زون البرز و آذربایجان و در گوشه شمال‌غرب فلات ایران واقع شده ‌است.



از نظر تقسیمات حوضه‌های آب‌ریز کشور، حوضه‌های آب‌خیز ارس، سفیدرود ـ قزل‌اوزن و دریاچه ارومیه پهنه استان را پوشش می‌دهند که بیشترین مساحت استان در محدوده حوضه آب‌ریز دریاچه ارومیه قرار گرفته ‌است. در حالت کلی، استان آذربایجان‌شرقی یک منطقه کوهستانی محسوب می‌شود که حدود 40 درصد از سطح آن را کوهستان فرا گرفته ‌است. از مناطق کوهستانی معروف منطقه، می‌توان توده آتشفشانی سبلان در شرق و سهند در غرب و جنوب غربی و رشته کوه‌های قره‌داغ در شمال و رشته کوه‌های تخت سلیمان و اربط در جنوب و ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال‌شرق استان را نام برد.



مرزهای استان

استان آذربایجان شرقی از ناحیه شمال، با کشورهای آذربایجان، ارمنستان و جمهوری خودمختار نخجوان (وابسته به کشور آذربایجان) به طول 235 کیلومتر دارای خط همجواری است که مرز مشترک این استان با کشورهای فوق را رود ارس تشکیل می‌دهد. در حال حاضر ارتباط استان با کشورهای همجوار در طول این مرز تنها از سه نقطه جلفا، خداآفرین و کردشت (مرز نوردوز) انجام می‌گیرد که در این میان جلفا از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین آذربایجان شرقی به دلیل داشتن اشتراکات فراوان با کشورهای همسایه یکی از مهم‌ترین مناطق کشور در روابط خارجی محسوب می‌شود. این استان از ناحیه غربی و جنوب غربی با آذربایجان غربی همجوار می‌باشد. در جنوب خود با استان زنجان و از ناحیه شرقی نیز با استان اردبیل حدود 400 کیلومتر مرز مشترک دارد.



اقلیم و آب و هوای استان و سیمای طبیعی آن

آب و هوای آذربایجان شرقی به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم‌های متفاوتی برخوردار است. این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس قرار گرفته است؛ به علاوه، بادهای محلی نیز تحت تأثیر شرایط طبیعی استان از سوی کوهستان‌های بلند و دریاچه‌های ارومیه و خزر به سوی دشت‌ها و جلگه‌ها می‌وزند. آذربایجان شرقی یک منطقه سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم‌بندی‌های اقلیمی جزو مناطق نیمه‌خشک به حساب می‌آید و میانگین بارندگی سالانه آن 250 الی 300 میلی‌متر است.

موقعیت کوهستانی و عرض جغرافیایی استان از عوامل برودت و سرمای قسمت اعظم این منطقه است. کم‌ارتفاعی و اثرات ملایم‌کننده بخارهای دریای خزر در پاره‌ای از مناطق از عوامل اعتدال اقلیمی آن به شمار می‌آید. به علاوه آذربایجان تا حدودی تحت تأثیر جریان‌های مرطوب دریای مدیترانه از سمت غرب و جنوب غربی قرار دارد و توده‌های هوای سرد سیبری نیز از شمال بر آب و هوای آن اثر می‌گذارد. تبریز نیز دارای هوایی کم‌رطوبت بوده و حد متوسط بارندگی آن در سال 285 میلی‌متر است. این جلگه در اثر ارتفاعی که از سطح دریا دارد، دارای زمستان‌های طولانی و سرد و تابستان‌های معتدل است.

علاوه بر پوشش گیاهی متنوعی که در فضاهای جلگه‌ای، دره‌ای و کوهستانی استان وجود دارد، جنگل‌های متراکمی نیز نقاط مختلف استان را پوشانده است. در شمال ارسباران، دره ارس و شهر ورزقان، کوه‌های قازان‌داغی و قندراتباشی واقع شده است که پوشیده از درختان جنگلی و مراتع کوهستانی است. کوه‌های گویچه‌بئل پوشیده از درختان نیمه‌جنگلی و مراتع سرسبز و خرم است و در جنوب غربی اهر واقع شده است. این مکان کوهستانی، ییلاق ایلات قره‌خانلو و مددلو است. بیشترین گونه‌‌های درختی که در جنوب غربی اهر مشاهده می‌شود، بلوز و ممرز است. جنگل‌های شهرستا‌ن‌های مراغه و هشترود نیز از نظر درجه اهمیت در مرتبه بعدی قرار دارند. این جنگل‌ها که از وسعت کمتری نسبت به جنگل‌های ارسباران برخوردار است عمدتاً از درختچه گز تشکیل شده است.



حوضه‌های آبریز استان

از نظر تقسیمات حوضه‌های آبریز کشور، حوضه‌های آبخیز ارس، سفیدرود، قزل‌اوزن و دریاچه ارومیه پهنه استان را پوشش می‌دهند که بیشترین مساحت استان در محدوده حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار گرفته است. در حالت کلی، آذربایجان شرقی یک منطقه کوهستانی محسوب می‌شود که حدود 40 درصد از سطح آن را کوهستان، 28.2 درصد را تپه ماهورها و 31.8 درصد را زمین‌های هموار (دشت‌ها و جلگه‌های میان‌کوهی) فرا گرفته است. رودخانه ارس از محدوده سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل می‌گذرد که برای هر سه استان شاهرگ حیاتی محسوب می‌شود. دریاچه ارومیه و حوضه آبریز آن که بیشترین سطح استان را تحت پوشش قرار می دهد از منابع طبیعی مشترک با استان آذربایجان غربی محسوب می‌شود. حوضه آبریز سفیدرود قزل‌اوزن که پهنه جنوب شرقی استان را تحت پوشش قرار داده از اشتراکات طبیعی مابین استان‌های اردبیل و زنجان و آذربایجان شرقی می باشد.



جاذبه‌های طبیعی

آسیاب خرابه یکى از زیبا ترین مناظر دیدنى آذربایجان شرقى است که در حدود 27 کیلومترى هادى شهر قرار دارد.

این آبشار نه چندان مرتفع در دهستان میشوی جنوبی در فاصله 2 کیلومتری روستای سرکند دیزج شبستر قرار دارد.



آبشار عیش ‌آباد یکی از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی است که در پیرامون روستای عیش ‌آباد از توابع دهستان میشاب شمالی بخش مرکزی شهرستان مرند قرار گرفته ‌است.

آبشار گل ‌آخور یکی از جا‌های دیدنی استان آذربایجان شرقی است که در حوالی روستای گل ‌آخور از توابع دهستان ارزیل بخش خاروانا شهرستان ورزقان قرار گرفته ‌است.

بندر و روستای رحمانلو از دهستان دیزجرود غربی بخش مرکزی شهرستان عجب شیر ، در ساحل شرقی دریاچه ارومیه واقع شده است.

در فاصله 15 کیلومتری شمال زنوز کوه های ماهار و آغداش که از طبیعت کم نظیر در کشور و منطقه بهره مند هستند.

این دریاچه در 18 کیلومترى شمال باخترى بستان‎آباد تبریز قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا 1890 متر است.

غار "هامپوییل"معروف به غار کبوتر این شهرستان به منطقه نمونه جذب گردشگر در کشور تبدیل می شود.

جاذبه‌های مذهبی

بقعه سید حمزه در محله ی سرخاب در کنار مقبره الشعرا در خیابان ثقه الاسلام تبریز واقع شده است.

این مسجد که در کتب تاریخی نیز از آن عنوان جامع کبیر نام برده شده در همه ادوار تاریخی همواره مسجد جامع شهر بوده و بازار برگرداگرد آن شکل گرفته است.

مسجد صاحب‌‌الامر یکی از مساجد قدیمی و کهن شهر تبریز است که در مرکز این شهر واقع شده‌ است.

بنای تاریخی مذهبی مسجد کبود از آثار ارزشمند دوره قراقویونلو می باشد که به دستور جهانشاه که شهر تبریز را پایتخت خود قرار داده بود و به سرکاری عزالدین قاپوچی بنا گردیده است.



جاذبه‌های باستانی

ارگ تبریز (علی ‌شاه) یکی از بلندترین دیوار های تاریخی کشور و نماد شهر تبریز و یکی از بنا های تاریخی شهر تبریز است.

ایل گلی (شاه گلی) از گردشگاه‌های زیبای تبریز است که در جنوب شرقی تبریز بر دامنه تپه ای واقع شده. ایل گلی استخری بزرگ به شکل مربع به مساحت 54 هزار و 675 متر مربع است.

بازار تبریز بزرگ ‌ترین بازار سرپوشیده جهان و یکی از شاهکار های معماری ایرانی است. این بازار در سال 1193 هجری قمری بر اثر زلزله با خاک یکسان شد، اما طولی نکشید که به همت مردم شهر بازسازی شد.

این منطقه یکی از غنی ‌ترین مناطق سنگواره‌‌ای جهان بوده و در آخرین مطالعات صورت گرفته فسیل های اجداد ماموت ، زرافه و آهو در این منطقه کشف شده است. لایه‌ های فسیلی موجود در مراغه مربوط به اواخر دوران نوزیستی زمین ‌شناسی یعنی چهار تا هفت میلیون سال قبل هستند که با انجام کاوش های علمی می ‌توان اطلاعات بسیار دقیقی را از زندگی جانوران غول ‌پیکر در این منطقه به دست آورد.

پل خداآفرین یکی از آثار تاریخی استان آذربایجان شرقی است که در شهرستان کلیبر واقع شده‌ است. این پل از دو پل مستقل تشکیل شده ‌است.

حمام کردشت یکی از آثار تاریخی روستای کردشت در بخش مرکزی شهرستان جلفا می ‌باشد.

خانه مرحوم حاج میرزا مهدی کوزه کنانی (معروف به ابوالمله) - که یکی از بازرگانان خوش نام شهر تبریز و از شیفتگان حریت و آزادی بود - در جنب مجموعه بازار بزرگ تبریز و در کنار خیابان جدیدالاحداث استاد مطهری واقع شده که معروف به خانه مشروطه است.

روستای زنوزق در حدود نیم کیلو متری شمال شهر زنوز و بر روی ارتفاعات واقع است.

کندوان در 50 کیلومتری جنوب غربی تبریز؛ یکی از روستا های دهستان سهند می باشد که در 18 کیلومتری جنوب اسکو ، در دامنه سرسبز سلطان داغی واقع شده است. کندوان یکی از سه روستای صخره ‌ای جهان است که این موجب جذابیت بی نظیر آن شده است. معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی‌ آن یک استثنا در دنیا به حساب می‌ آید.

قلعه آوارسین یکی دیگر از قلعه های باستانی موجود در منطقه کلیبر است که دسترسی به آن از طریق یک جاده خاکی در مسیر کلیبر - خداآفرین امکان پذیر است که نرسیده به روستای آبش احمد از جاده کوهستانی کلیبر - خداآفرین منشعب می شود البته در زمان بارش برف و باران این جاده خاکی برای هیچ نوع ماشینی حتی مینی بوس قابل تردد نبوده و ناچارا باید پیاده طی شود لذا در فصول بارندگی صعود 1 روزه به این قلعه امکانپذیر نخواهد بود.

این قلعه نیز در یک منطقه جنگلی و زیبا واقع شده که در حال حاضر فقط دیوار هایی از قلعه بجا مانده است. صعود به این قلعه در یک برنامه 1 روزه بصورت بسیار فشرده از تبریز امکان پذیر است.

مسیر صعود به قلعه از داخل جنگل بوده و سختی خاصی ندارد.

قلعه بابک که به ‌نام‌‌های «قلعه بابک»، «دژ بابک»، «بذ و قلعه جمهور» هم معروف است، دژ و مقر سردار تاریخی ایران ، بابک خرم ‌دین بوده ‌است. این قلعه در نزدیکی شهر کلیبر در شمال شرق استان آذربایجان شرقی قرار دارد.

این دژ تاریخی، احتمالاً بازمانده‌ای از دوران اشکانیان است، یا معبدی زردشتی بوده و یا محلی برای پادگان نظامی محلی بوده ‌است. قلعه ضحاک (آژدهاک) یا داش قلعه در 28 کیلومتری‌ شرق‌ عجب‌ شیر و در ساحل شرقی دریاچه ارومیه و در 95 کیلومتری جنوب تبریز قرار دارد. قلعه ضحاک با بیش از 3000 سال قدمت بر فراز کوه منفرد ، از مکان ‌های مهم اقوام مانایی و ماد ها بوده است.

زنوز به لحاظ جغرافیایی در 30 کیلومتری شهر مرند قرار گرفته و تحت فرمانداری مرند می باشد. زنوز دارای آثار و ابنیه تاریخی فراوانی است که از جمله آنها پل قیزیل کورپی است.

یکی از مناظر تاریخی و توریستی شهرستان جلفا که از جاذبه های گردشگری و چشم اندازهای زیبای طبیعی نیز برخوردار می باشد ، کلیسای «سنت استپانوس» است.این بنای عظیم و دیدنی در 17 کیلومتری غرب شهر جلفا (در مسیر جاده ی مرزی جلفا - سد ارس) و به فاصله ی سه کیلو متری کرانه ی جنوبی رود ارس، در آغوش گرم و با صفای کوهستان و در میان درّه ی سر سبز شام با قدمتی بیش ازهزار سال آرمیده است.

این کلیسا یکی از کلیسا های ارامنه کاتولیک است و نام آن از اسم یکی از حواریون حضرت عیسی (ع) به نام "یوحنا "که ارامنه به آن "هوانس"می‌گویند، گرفته شده است.

گنبد تاریخی غفاریه در شمال غربی شهر مراغه، در استان آذربایجان شرقی و در کنار رودخانه صوفی‌ چای قرار گرفته ‌است و یکی از بناهای زیبای قرن هشتم به شمار می آید که در زمان حکومت ایلخانیان و توسط سلطان ابوسعید بهادرخان پادشاه ایلخانی ساخته شده است.

این گنبد که در جنوب غربی شهر مراغه واقع می باشد ، به گنبد سرخ مشهور است . بنای این گنبد در سال542 ه .ق به دستور عبد العزیز محمود بن سعـد رئیس آذربایجان و بوسیله بنی بکر محمد بن بندان بن المحسن معمار ساخته شده است.

گنبد کبود از بناهای دوره سلجوقیان در شهر مراغه ‌می ‌باشد. تزیینات به‌کار رفته در این بنا در مقایسه با سایر بناهای دوره سلجوقیان و ایلخانان مغول کم ‌نظیر است.

گنبد مدور از بناهای ساخته‌ شده در دوره سلجوقیان در شهر مراغه می باشد که در فاصله ده متری شمال گنبد کبود قرار گرفته ‌است.

معبد مهر که باید آن را در ردیف یکی از نخستین سکونتگاه‌ها و معابد بشر پیش از تاریخ محسوب کرد از تاریخ ناگفته مراغه حکایت دارد.

یانیق تپه که "قره تپه "نیز نامیده می شود در 31 کیلومتری جنوب باختری تبریز و در 6 کیلومتری شمال خسرو شهر در جنوب شرقی روستای "تازه کند"واقع شده است.

جاذبه‌های تفریحی

آسیاب خرابه (خارابا دییرمان) یکی از جای‌ های دیدنی و توریستی استان آذربایجان شرقی است.

سد مخزنی قلعه چای در 20 کیلومتری عجب شیر استان آذربایجان شرقی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

کاخ شهرداری تبریز یکی از بناهای زیبا، مستحکم و دیدنی شهر تبریز است. میدان شهرداری تبریز معروف به میدان ساعت است.


جاذبه‌های فرهنگی

مقبره سعدالدین محمود بن عبدالکریم بن یحیی از عرفای بزرگ و مشاهیر آذربایجان، صاحب مثنوی معروف «گلشن راز» در باغی موسوم به گلشن در شهر شبستر واقع شده است.

از مقبره الشعرا یا آرامگاه شاعران در سرخاب تبریز تا قبل از قرن هشتم نامی برده نشده است. قدیمی ترین کتبی که نام مقبره الشعرای تبریز را به صراحت نوشته است، تاریخ گزیده و نزهه القلوب حمدالله مستوفی است که در سال‌های 730 و 740 هجری قمری تالیف شده است.

موزه آذربایجان در شهر تبریز و در جوار مسجد کبود واقع شده ‌است و دارای سه طبقه ‌است.

این موزه در فضای دل انگیز خانه تاریخی سلماسی تبریز ، بنا شده در دوره قاجار و ثبت شده در آثار ملی کشور (به شماره 1862) تاسیس شده است.



موزه قاجار در محله ششگلان که یکی از محلات قدیمی تبریز است قرار دارد.



دوستان به دلیل سفرنوروزی یک هفته در خدمتتان نخواهم بود ولی دوستان وبلاگ نظرات را تائید خواهند نمود

.امیدوارم سال نو سالی پر از برکت و شادی برایتان باشد 

سفری به شهر زیبایی ها استانبول

$
0
0
سفری به شهر زیبایی ها  استانبول  



 میدان تقسیم 

سلام خدمت تمام دوستان عزیز حدود ده روز بود که در خدمتتان نبودم و دوستان عزیز فرزام و صمد جان زحمت تائید نظرات را متحمل شده بودند 

در این ده روزی که  نبودم  به همراه خانواده سفری کرده بودیم به استانبول ،شهری فوق العاده زیبا و با نشاط که فاصله بین ما و آنجا را کاملا میشد احساس کرد

استانبول را شهری واقعا زیبا و شهری بسیار شاداب و پر نشاط با مردمانی خون گرم و بسیار با محبت دیدم امکاناتی که در آنجا میدیدم شاید در معدود کلانشهرهای مطرح جهان میتوان دید .مراکز تفریحی و  دیدنی به حدی زیاد بود که ما در طول ده روز نتوانستیم نصف آن مراکز را هم ببینیم

در استانبول آنچیز که بیشتر از همه به چشم می آمد تنوع و تعداد زیاد توریست خارجی بود بطوری که از هر کشوری توریست دیده میشد .


شهر استانبول جدا از جذابیتها و زیبایی ها و مراکز تفریحی و تجاری متنوعش عنصری در بین مردمانش وجود داشت که در ما خیلی کم دیده میشود .وآن نشاط اجتماعی و شادابی شهر و مردمان شهرشان بود .صنوف مختلف با استفاده از دکوراسیون متفاوت و البسه های سنتی  مخصوص آن شغل ،نوعی تلقین کننده نشاط و شادابی به مردمانشان بودند 


اکثر غذا خوری ها در محوطه های باز تاریخی احداث شده بودند و در کنار اکثر مراکز تاریخی و تجاری و حتی معابر معمولیشان غذا خوری های روباز وجود داشت که مردم با نشست در محیطی باز به سرو غذا میپرداختند .با دیدن این غذا خوری ها و چای خانه های سنتی با معماری های سنتی فوق العاده زیبا یاد ارک مظلوم و بازار تاریخی تبریز افتادم که اگر این ارک در استانبول بود یقینا طبقه انتهایی این ارک و ایوان ارک به غذا خوری سنتی اختصاص می یافت و یا اگر کاروانسراهای بازار بزرگ تبریز در استانبول میبود به جای جمع کردن  اجناس بسته بندی شده مغازه ها به رستورانها و سفره خانه های سنتی اختصاص می یافت و غذاهای بومی شهر در انجا سرو میشد 


نشاط اجتماعی استانبول در کنار مساجد این شهر نیز دیدنی بود .در کنار مساجد تاریخی استانبول باجه های فروش گندم وجود داشت که با مبلغ ناچیز به فروش گندم میپرداختند و مردم با پاشیدن گندم ها در محوطه مساجد و اماکن تاریخی موجب نشاندن کبوتر ها میشدند که بسیار لذت بخش بود 

از لحاظ سیستم حمل و نقل استانبول بسیار عاقلانه طراحی شده است چرا که استفاده توامان از وسایل نقلیه عمومی از جمله مترو و تراموا و اتوبوس های بی آر تی با چند خطوط مختلف ترافیک را در استانبول تا حد زیادی کاسته است و به جرات میتوان گفت ترافیک تبریز  دو میلیون نفری چند برابر استانبول 15 میلیون نفری میباشد 


در کنار توجه ویژه به حمل و نقل عمومی چندین پل و بزرگراه جدید در استانبول احداث شده است که مهمترین آن پل کابلی جدید استانبول و چندین پل شبدری زیبا بود 


از بعد فضای سبز و معماری فضای سبز به قدری زیبا و هنرمندانه احداث شده اند که انسان را محو تماشای زیبایی های خود میکنند

وجود درختان یکنواخت در یک مسیر و توجه به ترتیب ارتفاعی درختان در حاشیه جاده ها و مهمتر از ان وجود شیبهای نسبتا تند در حاشیه بلوارها که کلا چمن کاری شده اند و گلکاری هایی با طرحهای  بسیار زیبا در میان چمنها انجام پذیرفته و انسان را محو تماشای آن زیبایی ها میکند 


از بعد مبلمان شهری کارهای بسیار ارزشمندی را شاهد بودم که در پستی جداگانه به نمایش آنها خواهم پرداخت


خلاصه سفر به استانبول به قدری دلچسب بود که سفر به آن دیار زیباییها را برای تک تک شما عزیزان آرزو میکنم.

 نکته جالبی که برایم خوش آیند بود همه شهروندان استانبول تبریز را به خوبی می شناختند و از آن تمجید میکردند.


تصاویر در ادامه مطلب 

شبهای تبریز کم کم بی نظیر میشود

$
0
0

شبهای تبریز کم کم بی نظیر میشود 

یکی از عوامل زیبایی یک شهر جلوه شبانه آن و نورپردازی اماکن آن شهر میباشد و به یقین میتوان گفت نور پردازی ابنیه های یک شهر موجب جلوه گری چند برابری آثار و زیبایی های یک شهر میگردد

همه شاهد آنیم که طی یک سال اخیر با جدیت عوامل زیباسازی شهرداری تبریز شاهد توجه ویژه به جلوه شبانه شهر تبریز میشود که از جمله اقدامات انجام یافته طی یک سال اخیر نور پردازی پل قاری و پل سنگی و درب گجیل و درب سرخاب و  شهرداری منطقه دو و  عمارت شهرداری تاریخی تبریز و ارک علیشاه و عمارت ائل گولی و پلهای آبرسان و ابوریحان و نصف راه و امام علی و پیشقدم و  زیرگذر ولیعصر  و  ... بوده ایم که اقدامات قابل توجهی انجام یافته 

جدیدا نیز چند مورد نور پردازی و آذین بندی در آستانه عید نوروز در سطح شهر انجام یافته که در این پست به نمایش آنها میپردازیم 

1-نور پردازی فاز نخست ساختمان مرکزی شهرداری تبریز 



2-نورپردازی جدید برج یانقین


3-آذین بندی سنگ فرش تربیت

در تربیت نیز با نصب چندین لوستر شهری زیبایی های مناسبی بوجود آورده اند 

4-آذین بندی سنگفرش شهریار ولیعصر (شانزلیزه)

با اجرای این آذین بندی ها سنگفرش شهریار جلوه بسیار زیبا و جذابی پیدا کرده و واقعا با سلیقه کار شده چرا که در برخی از مناطق شهرداری با نصب چراغهای رنگارنگ و الوان در معابر آبروریزی شدیدی برای تبریز بوجود می آورند 


5-آذین بندی جاده ائل گولی 

جدیدا در مسیر 5 کیلومتری جاده ائل گولی آذین بندی های زیبایی انجام پذیرفته که موجب زیبایی های شبانه این مسیر شده است 

جالب اینجاست که شبیه همین آذین بندی در خیابان سنگفرش تقسیم استانبول نیز کار شده بود که احتمالا مسئولین امر از آنجا الگو برداری کرده اند (عکس در پائین )

......

 تصاویر در ادامه مطلب 

 4

پلهای تکراری ساده بلای جان تبریز و مایه فخر مسئولین!

$
0
0
سپردن طراحی اکثر پلهای تبریز بدون برگزاری فراخوان طراحی پلها  به شرکت مهندسین مشاور نمودار!!!

 تکرار مکررات در زمینه احداث پلهای قدرتی ساده با شاهکارهای معماری مهندسین مشاور نمودار !!!

 معماری عنصر فراموش شده اکثر پلها و تقاطع های غیر هم سطح تبریز!

 پلهای تکراری ساده بلای جان تبریز و مایه فخر مسئولین!

طی چند روز اخیر شاهد نصب چندین بنر احداث پل در معابر پر تردد شهری تبریز هستیم و انگار شهردار جدید تبریز قصد دارند بی مهری های شهردار قبلی در زمینه احداث پل و تقاطع های غیر هم سطح را تا حدی جبران نمایند ولی نقطه ای که به نظر میرسد مورد غفلت دوباره واقع شود معماری و پیچیدگی پلهای در دست احداث میباشد .چرا که در طول سالهای اخیر پلهایی در تبریز احداث شده اند که نمونه آن پلها در هیچ کدام از کلانشهر ها اجرا نمیشود و سایر کلانشهرها به سوی احداث پلهای طبقاتی و با معماری کم نظیر روی آورده اند ولی در تبریز ثبات رویه حرف اول را در احداث تقاطعهای غیر هم سطح میزند چرا که طراحی اکثر پلهای تبریز را شرکتی انجام میدهن تحت عنوان مهندسین مشاور نمودار که انگار معاونت محترم فنی و عمرانی شهرداری علاقه خاصی به سپردن طراحی پروژه ها به این شرکت مشاور ضعیف (مهندسین مشاور نمودار) دارند .

این در حالی است که در شهرهایی مثل تهران و ... طراحی پروژه ها و پلهایشان را به فراخوان میگذارند و بهترین طرح ممکن را بر میگزینند ولی در تبریز اکثر پروژه های شهری بدون فراخوان به شرکت دوست و وابسته به شهرداری یعنی مهندسین مشاور نمودار سپرده میشود و آنها هم در طراحی پلها نهایت بی مهری را اعمال مینمایند و تنها با تغئیر جزئی سایز ستونها و عرشه ی پلهای بیست سال قبل به طراحی پلهای جدید اقدام میکنند

 

 


همان طور که میدانیم راههای مواصلاتی رگهای حیاتی شهر زنده اند که می تواند با جریان سازی مناسب امنیت خاطر و بهداشت روانی مردم را تامین کند.در بسیاری از موارد، غیرهمسطح کردن غیر مهندسی تقاطع، گره ترافیکی را رفع نکرده و تنها آنرا به نقطه ای دیگر در همان نزدیکی انتقال می دهد. به این دلیل اثربخشی منابعی که صرف اصلاحات موضعی ناهماهنگ می شود مورد تردید است. مکان یابی نادرست تقاطع های غیرهمسطح نه تنها به کارایی شبکه حمل و نقل کمک نمی کند بلکه باعث نازیبایی فضای شهری و از دست رفتن منابع محدود مالی شده و خود به عنوان نماد سطحی نگری مسئولان ذیربط ظاهر خواهد شد.

 سالانه هزینه هایی گزاف برای اجرای پروژه های مختلف در جهت بهبود عملکرد ترافیکی و روان سازی جریان ترافیک و کاهش زمان سفر در تبریز صرف می شود که گاهاً به علت عدم مطالعات جامع، اثرات نامطلوبی بر کل شبکه ی شهری می گذارد. با نگاهی به برخی اقدامات شهرداری از قبیل: طراحی نامناسب برخی معابر جدیدالاحداث، خیابانهای جدیدالاحداث با پیچهای ناگهانی بسیار خطرناک در طول مسیر ، سرعت گیرها، و باندهای کم عرض خیابانهای جدید الاحداث که بدون کوچکترین آینده نگری احداث شده اند ، احداث پلهای ساده و تکراری که گاهاً مشکل ترافیک را دوچندان نموده اند، و . . . این مسئله را در ذهن متبادر می سازد که مجموعه ی این اقدامات، جز استفاده ناکارامد از سرمايه هاي عمومي و القاء ضعف مديريت شهري در نظر شهروندان نتيجه ديگري دربر نداشته است و متأسفانه با تصمیم شهرداری در خصوص خیابانهای کم عرض و پروژه های غیرهمسطح ساده و تکراری که اکثرا کپی شده یکدیگرند و کوچکترین ذوق معماری هم در آنها بکار گرفته نشده است این رویه همچنان به قوت خود باقی است.

 بیراه نیست اگر بگوییم تکرار مکررات و ثبات رویه در معماری پلها از بارزترین آسیب ها و آفت های حال حاضر مدیریت شهری در تبریز است؛ معضلی که متضرر اصلی و نهایی آن، شهروندانی هستند که شهرداری بیش از هر سازمان و نهاد دیگری باید به آنها پاسخگو باشد.

دیر زمانی است که تبریز به عرصه ای برای آزمون و خطا، تقلید و پنداشت های نادرست مدیران شهری تبدیل شده و این عارضه ی بدخیم، تار و پود شهرسازی و معماری را در این شهر از هم گسسته است؛ حال این سئوال مطرح می شود که اصول مهندسی و معماری تا چه میزان در طراحی روگذرهای تبریز دخالت داده شده است؟ بی گمان با نگاهی به معماری ضعیف پلهای ساخته شده شهرداری به این نتیجه میرسیم که این ضعف ریشه در رویکرد غالب مدیریت شهری در این شهر دارد و به نظر می رسد که اجرای پروژه های پل سازی بدون پشتوانه علمی و مطالعاتی مناسب و صرفاً در راستای ادای دین و توجه به کمیت عملکرد صورت می پذیرد. این جریان، تداعی کننده مدیریت سنتی شهری است که با استفاده از روش آزمون و خطا و ایجاد روزمره گی در فعالیتهای شهرداری، باعث تضعیف پویایی شهر شده است

 احداث تقاطع های چند سطحی و پل های هوایی چند طبقه سواره رو در شهری چون تبریز که در میان گره های کور ترافیکی سردرگم مانده یک ضرورت است اما آنچه که ضروری تر است به انجام رساندن طرحها و برنامه ها با اتکای بر مدیریت دانش محور و پرهیز از مدیریت مبتنی بر الگو برداریهای غیراصولی و تصمیمات شتابزده است. امروزه در جهان، پل‌های بزرگ و چند سطحی و پیچ در پیچ میسازند و طراحی این‌گونه پل‌ها را معماران مشهور جهانی به عهده دارند. در مسابقات بین‌المللی طرح این‌گونه پل‌ها به مسابقه گذاشته می‌شوند و این در حالی‌است كه ما سالیان دراز پل‌های فاقد رعایت اصول زیباشناختی، حتی نه براساس تكنولوژی روزآمد، بی‌روح و بدقواره می‌سازیم. با كمی تامل به روند پل سازی در تبریز به افول صنعت و هنر پل‌سازی تبریز در سال‌های اخیر واقف خواهیم شد. نگارنده فقط مایل است توجه مسوولان را به بی‌توجهی كه اعمال می‌دارند، جلب كند.

 

 امروزه در شهر سازی نوین ساخت پلهای ساده بتنی اصلا توصیه نمیگردد چرا که در برخی موارد هیچ کمکی به کاهش ترافیک نکرده و بدلیل محدود بودن محورهای مواصلاتی موجب قفل شدن تقاطع ها نیز میشوند .در این گونه پلها تنها دو محور ورودی و خروجی پل ها به هم متصل شده و سایر محورهای مواصلاتی مورد نیاز قطع ارتباط میگردند

پل آبرسان و ترافیک شدید باند کناری پل

 این در حالی است که احداث پلهای چند سطحی یک نیاز اصلی برای شهر تبریز محسوب میگردد و احداث این پلها علاوه بر کاهش قابل توجه ترافیک تقاطع ها زیبایی منحصر به فردی به شهر و عظمت شهر میبخشد متاسفانه در تبریز آنقدر از این پلهای ساده کم تاثیر زده شده که دیگر برای مردم و شهروندان هیچ جذابیتی نداشته و همه از ساخت چنین پلهایی خسته شده اند و هم اکنون نوبت آن رسیده تا با ساخت پلهای طبقاتی مدرن و زیبا هم توجهی به جذابیت طرحها برای شهروندان داشته باشیم و هم چهره شهر را زیباتر نمائیم و هم ترافیک شهر را در تقاطع ها به کمترین حد ممکن تقلیل دهیم.

 ما از شخص جناب دکتر نجفی و اعضای محترم شورای شهر انتظارات بیشتر از این داریم تا با احداث پلها و تقاطع های غیر هم سطح منحصر بفرد بر زیبائی تبریز بیشتر از این بیافزایند و در این برهه زمانی اجازه ساخت پلهای ساده و نا خوشایند و غیر استاندارد را که هم اکنون در یک شهر 10 هزار نفری نیز مشابه آن را احداث میکنند را ندهند امیدواریم این پست انتقادی من هم بر معماری پلهای احداث شده آتی تاثیر گذار بوده و به زودی شاهد احداث تقاطع های چند سطحی مدرن در تبریز مدرنمان باشیم بیائید دست در دست هم دهیم برای عمران و آبادانی حداکثری شهرمان بیائید شهری بسازیم که آرمان شهر بقیه شهرها باشد بیائید با انتصاب افراد کارآمد و نو اندیش شتاب بیشتری به توسعه شهر ببخشیم بیائید با اتحاد و هم دلی و با تلاش روز افزون نشان دهیم هیچ چیز غیر ممکن نیست و همه چیز دست یافتنی است

تحول در مسیر بی آر تی با اجرای طرح جایگزینی ایستگاهها و نرده های مدرن

$
0
0
تحول در مسیر  بی آر تی با  جایگزینی ایستگاهها و  نرده های مدرن 




 معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز از اجرای طرح نرده های مدرن در مسیر بی آر تی خبر داد.

 مهندس یعقوب وحیدکیا با اعلام این خبر خاطرنشان کرد: با توجه به ساختار نامتوازن نرده های نصب شده در مسیر خطوط بی آرتی، شهرداری تبریز با اجرای طرح جایگزین در حدفاصل سه راه خاقانی تا چهارراه شهید بهشتی نسبت به زیباسازی و افزایش ایمنی این مسیر اقدام نموده است. 

وی با اشاره به بهره گیری از اصول زیباشناسی در اجرای این طرح گفت: سیستم جدید، از لحاظ منظر شهری، دارای جلوه بیشتری بوده و با برخورداری از ترکیب زیبا و ساده، نوعی آرامش را در فضای بصری شهر تداعی می کند.



معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز به جزئیات این طرح اشاه کرد و افزود: رنگامیزی به کار گرفته شده در سیستم جدید، نشات گرفته از ساختار محیطی و طبیعت کوه های عینالی است.

مهندس وحیدکیا اضافه کرد: جداول به کار گرفته شده در این طرح، از جنس پلیمری پایه سیمانی بوده و از لحاظ مقاومت در برابر رطوبت، یخ زدگی و چرک پذیری، دارای کارایی مطلوبی است.

وی با برشمردن مزایای سیستم جدید حایل در مسیر بی آر تی، تصریح کرد: افزایش ایمنی ترافیکی به خاطر انعطاف پذیری بیشتر نرده ها، کاهش صدمات ناشی از تصادفات با نرده، افزایش اطمینان خاطر رانندگان اتوبوس و سواری هنگام نزدیکی به نرده ها، بهبود دید بصری کاربران معبر و استفاده از روش رنگ پلیمری با قابلیت نگهداری و شستشوی آسان، از جمله مزایای طرح جدید است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز در عین حال، تاکید کرد: شهروندان عزیز می توانند نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص طرح جایگزین تا 10 روز به پایگاه خبری اداره کل روابط عمومی شهرداری تبریز به نشانی www. shahryarnews.net

ارسال نمایند

بخش ترکی پست در لینک زیر 

http://bilimsesi.com/?p=6845


تشکر به همراه انتقاد از اقدامات انجام یافته ساماندهی مقبره الشعرا

$
0
0

ساماندهی عجولانه  مقبره الشعرا جهت آماده سازی برای بهار +خوبی ها و بدی های این اقدام شتاب زده



همانطور که میدانید شهرداری تبریز در یک اقدام  ضربتی یک ماه مانده به عید نوروز اقدام به بهسازی و ساماندهی مقبره الشعرا نمود که اقدامی بسیار ارزنده و قابل تقدیر بود و در اولین قدم اقدام به برداشتن دیوارهای مقبره الشعرا نموده و اقدامات قابل تقدیری انجام پذیرفت ولی در کنار این اقدام شایسته برخی بد سلیقه گی ها و بی مهری ها نیز بدلیل ضربتی بودن طرح انجام یافت که در زیر به بیان خوبی ها و بدی های اقدامات انجام یافته میپردازیم 

نکات مثبت سامان دهی مقبره الشعرا

طی یک ماه اخیر کلیه دیوار های مقبره الشعرا برداشته شد و کف سازی در مقابل مجموعه مقبره الشعرا انجام پذیرفت که بر زیبایی های مجموعه بسیار افزود در کنار آن با نصب نیمکت ها و سطل های زباله بسیار زیبا و با نصب فلاور باکسهای سیمانی در کل معابر پارک میشود گفت چهره ظاهری مقبره الشعرا را تا حدی متحول کردند

 

در اکثر باغچه های مجموعه گل کاری وسیعی انجام پذیرفت و  با نصب بنرهای مشاعر آذربایجان در محدوده داخلی یادمان مقبره الشعرا زشتی های بوجود آمده  مقبره الشعرا از چشم ها مخفی ماند و به نوعی مانع دید نازیبایی های کنار ستونهای مقبره الشعرا گردید 

سردرب نسبتا زیبایی هم در ورودی مجموعه نصب گریدید که موجب افزایش زیبایی مجموعه گردید

نکات منفی سامان دهی مقبره الشعرا

متاسفانه بدلیل اقدامات شتاب زده شهرداری و عجله این نهاد برای اتمام سامان دهی مقبره الشعرا تا عید نوروز باعث شد بد سلیقه گی ها به حد نهایت خود برسند و اقدامت شتاب زده ای انجام یافت که چیزی جز پاک کردن صورت مسئله و پنهان نمودن زشتی ها و نا زیبایی های قبلی مجموعه نبود

این مجموعه که قرار بود زیباتر از حافظیه شیراز گردد راه بسیار زیادی تا رسیدن به این هدف مهم در پیش دارد و با نصب ده تا نیمکت و سطل زباله نمیشود پارکی زیباتر از حافظیه ایجاد نمود 

 یکی از مواردی که بسیار کم لطفی شده است ادامه دادن کف سازی پیاده رو ها با آسفالت به جای سنگ و کف پوش های بتنی بود 

 در محدوده کناری مقبره الشعرا نیز نیمکتها بر روی خاک و سنگ ریزه های محوطه نصب شده بودند 


آبنماهای مجموعه نیز کلا خاموش هستند 


امیدوارم با ادامه ساماندهی مجموعه مقبره الشعرا که آرامگاه 400 شاعر میباشد شاهد تبدیل شدن این مکان ارزشمند به زیباترین مجموعه فرهنگی هنری کشور باشیم 

در این پارک میشود با اجرای آبنمای موزیکال زیبا و پخش شعرهای استاد شهریار شاهد رقص آبنماها باشیم 

احد عظیم زاده فرزندی بی وفا برای تبریز

$
0
0

وقتی بی مهری های یک تبریزی به دیار خویش به حد نهایت خود میرسد!!!

تبریز هنوز هم چوب بی مهری سرمایه داران تبریزی را میخورد

پروژه عظیم قوی الماس خاورمیانه در سلمانشهر مازندران از جمله یکی از سرمایه گذاری های "احد عظیم زاده"تاجر فرش و سرمایه گذاری مشهور تبریزی است.عکس ها از قارتال تبریز


با حضور شهردار تبریز صورت گرفت؛

آغاز عملیات اجرایی احداث مسیر ویژه دوچرخه سواری


 با حضور شهردار تبریز، عملیات اجرایی احداث مسیر ویژه دوچرخه سواری آغاز شد .

به گزارش شهریار، با حضور دکتر صادق نجفی، فاز نخست مسیر ویژه دوچرخه سواری، حدفاصل میدان فجر تا میدان جانبازان آغاز شد .

با اجرای این پروژه، مسیر 10 کیلومتری میدان فجر تا میدان جانبازان، از طرف حاشیه، با عرض دو متر، به باند ویژه دوچرخه سواری تبدیل شده و همزمان با اجرای آن، پیاده روها و جداول همراستا با مسیر نیز مورد بهسازی و زیباسازی قرار خواهد گرفت

.

استفاده از آسفالت رنگی در طراحی مسیر و جداسازی باند از خیابان و پیاده رو با نرده های مناسب، از جمله تمهیداتی است که به منظور حفظ ایمنی دوچرخه سواران این مسیر، مورد توجه واقع شده است

پروژه احداث باند ویژه دوچرخه سواری در فاز اول با تصویب اعتبار 40 میلیارد ریال از سوی شورای اسلامی شهر تبریز، برای اجرا در فصل کاری سال 93 توسط شهرداری منطقه دو و معاونت ترافیک و حمل و نقل شهرداری تبریز در نظر گرفته شده و فازهای دوم و سوم آن نیز مربوط به مسیرهای منتهی به میدان راه آهن و بلوار استاد شهریار خواهد بود .

گفتنی است کاهش تراکم ترافیکی، مقابله با آلودگی و توسعه فرهنگ ورزش و سلامت شهروندی از جمله اهداف و رویکردهای شهرداری تبریز در ایجاد و توسعه مسیرهای ویژه دوچرخه سواری است

مبلمان شهری قابل الگو گیری استانبول

$
0
0

گزارشی تصویری از مبلمان شهری استانبول 

در سفرنامه ای که نوشته بودم وعده نوشتن پستی در مورد مبمان شهری استانبول داده بودم که امیدوارم مسئولین ما با دیدن این کارها از آنها الگو برداری کنند چرا که مبلمان شهری یکی از عوامل زیبایی شهر  قلمداد میگردد 

-نورپردازی 


اکثر اماکن تاریخی استانبول و کلیه مساجد تاریخی این شهر با نورپردازی یکننواخت جلوه شبانه بسیار زیبایی به شهر بخشیده اند 

-مبلمان شهری زیبا


-فلاورباکسهای زیبا و یکنواخت در اکثر معابر شهری استانبول


-گلکاری های زیبا و با صلیقه در کلیه بلوارهای شهر با چمن کاری های وسیع در حاشیه و رفیوژ میانی بلوارها


-باغچه های گل پائین دست درختان

-ساخت خانه برای  گربه های شهر 


آبنماهای زیبا در تمامی معابر و محوطه مراکز خرید و حتی در کف پیاده روها 


-سقاخانه ها و آبخوری های شهری 

بقیه تصاویر در ادامه مطلب 

بخش ترکی پست در لینک زیر 

http://bilimsesi.com/?p=6920

خشک شدن بیش از نصف کاج ها و سرو های تبریز در زمستان و عدم سازگاری این گونه ها با آب و هوای تبریز

$
0
0
کاشت درختان بومی سریع الرشد راهکاری برای توسعه جهشی فضای سبز تبریز

خشک شدن بیش از نصف کاج ها و سرو های تبریز در زمستان 



جاده ائل گولی

طی سالیان اخیر بر اساس سیاستهای نسبتا غیر کارشناسی شده ،شهرداری تبریز اقدام به کاشت درختان همیشه سبز (سرو و کاج)در کلیه نقاط شهری نموده است و به قطع میتوان گفت میلیونها درخت کاج و سرو در شهر تبریز کاشته شده است ولی متاسفانه به جز گونه ژونی پروس(کاج خوابیده)دیگر گونه های کاشته شده به هیچ وجه با آب و هوای تبریز سازگار نبوده و هر ساله شاهد خشکیدن بیش از نصف کاج های کاشته شده بودیم و هستیم .با عبور از اکثر معابر شهری متوجه میشویم که بیش از نصف کاجها و سروهای موجود شهر به کلی خشک شده اند و این یعنی برباد دادن کلیه سرمایه ها و بودجه هایی که طی سالیان اخیر برای کاشت آنها هزینه کرده ایم

طبق صحیتی که با یک متخصص کشاورزی داشتم علت خشکیدن این گونه های گیاهی مربوط به منطقه سیبری در هوای تبریز را نبود رطوبت هوا (برعکس سیبری) در تبریز قید کردند و سرمای تبریز را خشک نامیدند که موجب خشکیدگی کامل اکثر  گونه های گیاهی همیشه سبز میشود 


پل کابلی

آنچه که محرز است اینست که اگر ما بودجه های میلیاردی سالهای اخیر را صرف کاشت گونه های بومی تبریز منجمله صنوبر(تبریزی)و قره آغاج(نارون) و چنار و  و برخی گونه های سازگار با آب و هوای تبریز منجمله بید مجنون و توت و افرا و سپیدار و... میکردیم، اکنون بدلیل رشد بسیار عالی این درختان ، شاهد شهری سرسبز و با سرانه استاندارد فضای سبز بودیم 

ولی متاسفانه تمامی درختان کاشته شده تبریز مربوط به کاج و سرو  میشود که بیش از 70% تلفات به همراه دارند و یا مربوط به درختان ناکاراآمد مثل اقاقیا و عرعر میباشد که نهایت ارتفاع این درختان بعد از بیست سال به 4 متر هم نمیرسد و سرعت رشد بسیار اندکی دارند 


بلوار ملکی تبریز

تفاوت گونه های بومی و گونه های همیشه سبز از بعد قیمت 

نکته جالب این است که قیمت خرید  یک کاج و سرو  20 سانتی چند برابر درخت بومی مثل چنارو تبریزی میباشد و اگر شهرداری تبریز طی سالیان اخیر اقدام به کاشت این گونه های بومی و البته با سرعت رشد فوق العاده مینمود چهار  برابر تعاد درختان کاشته شده فعلی در سطح شهر درختکاری شده بود و با احتساب سرما زدگی و خشکیدگی کاجهای کاشته شده و با توجه به سرعت فوق العاده رشد درختان بومی، به یقین میتوان گفت هم اکنون با همان هزینه ده برابر فضای سبز موجود فضای سبز داشتیم

 تفاوت گونه های بومی و گونه های همیشه سبز از بعد سرعت رشد و توسعه فضای سبز

یک کاج یا سرو در طول 5 سال عمر ، نهایتا میتواند تا یک متر ارتفاع برسد ولی گونه های بومی مثل درخت تبریزی و... در عرض 5 سال میتواند به ارتفاع 15 متری برسد و جدای از تاج درختان بومی که بسیار وسیع و گسترده هستند (در مقابل درختان کاج که تارج درخت نقشی در تسویه هوا ندارد) ارتفاع چشم نواز این درختان 15 برابر درختان همیشه سبز  میباشد که اصلا قابل قیاس نیست

 تفاوت گونه های بومی و گونه های همیشه سبز از بعد تسویه هوا

گونه های همیشه سبز نقش بسیار اندکی در تسویه هوا دارند که در قیاس با درخت نارون که به صورت توپی رشد میکند رقمی به حساب نمی آید

 تفاوت گونه های بومی و گونه های همیشه سبز از بعد سطح اشغال فضای سبز

خوشبختانه تنوع در تعداد گونه های بومی تبریز بسیار زیاد است .بطوری که درخت صنوبر(تبریزی)در ارتفاع بیشتر رشد میکند ولی درخت نارون(قره آغاج) در پهنا بیشتر رشد میکند و درخت چنار حد وسط نارون و صنوبر میباشد و شهرداری تبریز میتواند با کاشت ترتیبی این درختان در حاشیه بلوار ها و به صورت ردیفی و به ترتیب ارتفاع درخت ، شاهد توسعه همگون و منظم فضای سبز در معابر و پارکهای شهری باشیم

 تفاوت گونه های بومی و گونه های همیشه سبز از بعد میزان ماندگاری و تحمل سرما


پارک شمیم پایداری

درختان بومی تبریز با بدترین شرایط آب و هوایی نیز سازگار و ماندگارند  ولی متاسفانه گونه های همیشه سبز در زمستانهای سرد تبریز با بیشترین تلفات مواجه میشوند و با کاشت این درختان کلیه زحمات سازمان پارکهاو عوامل فضای سبز  به باد میدهیم 


تنها گونه همیشه سبز ماندگار در سرمای تبریز ژونی پروس یا کاج خوابیده هست که در سطح زمین رشد میکند و ارتفاع نمیگیرد و در صورت تمایل شهرداری به ادامه کاشت گونه های همیشه سبز ،ژونی پروس بهترین گزینه هست و میتواند در کنار درختان بومی تبریز و به منظور  سر سبز نمودن پائین دست درختان بومی  میتواند کاشته شود که ترکیب این گونه ها با درختان بومی بسیار زیبا و چشم نواز خواهد بود 

گونه های درختی بومی منطقه مناسب کاشت مناطق شهری:

نارون(قره آغاج):  معمولا درختی کم نیاز بوده و در هر نوع خاک بعمل می آید و مقاوم به کم آبی است هم در آفتاب و هم در سایه روشن عمل می کند. 


افرا:سریع الرشد، جزء درختان متوسط تا بزرگ، شاخه ها باریک و ترد و در مقابل بادهای شدید مقاومت چندانی ندارد، 

صنوبر(تبریزی):

صنوبرPopulus spp Salicacea : تيره اين درخت داراي ريشه‌هاي سطحي بوده ولي رشد آنها بسيار عالي است و دركمتر از15 سال به ارتفاع 25 متر مي رسد. خزان كننده‌، پهن برگ و تك پايه(دانه گرده و مادگي روي يك گياه تشكيل و لقاح صورت مي گيرد) است. گلها منفرد، اكثراً كركدار، و با گل آذين(طرز قرارگرفتن گلها روي ساقه و يا شاخه) خوشه‌اي بوده و ميوه‌ها كركدار است. گونه هاي آن عبارتند از:


4-1- سپيدار: P.alba درختي است ستوني شكل و بلند. پشت برگها روشن‌تر است و نقره‌اي رنگ مي‌باشد ارتفاع آن 25-18 متر و بسيار مقاوم است. در باغهاي تاريخي و قديمي زياد كاشته مي‌شده است چه بعنوان باد شكن در حاشيه‌ها و بعضاً در مسيرهاي اصلي نيز كاشته مي‌شد.

4-2- صنوبر خاكستري: P.canescens ارتفاع آن به 30 متر مي‌رسد. اندازه برگ آن با سپيدار تفاوت دارد. پوست تنه آن خاكستري مايل به زرد مي‌باشد.

4-3- تبريزي:( اشالك‌، صنوبرآسيايي، صنوبر لمباردي)P.nigra var Italica از درختان با ارتفاع زياد و زيبا مي‌باشد. معمولاً در كنار باغها كاشته مي‌‌شده است. برگهاي آن لوزي شكل و زيبا كه درازي برگها بيش از پهناي آن مي باشد. در پاييز به رنگ زرد قناري در مي‌آيد. 4-4- صنوبر لرزان: ( آشنگ ) P.tremula برگهاي آن شبيه نارون است. 

بلوط :درختی با تاج گنبدی، در هر نوع خاک عمیق در آفتاب کامل بسیار عالی رشد می کند، هم دارای گونه های خزان کننده و هم همیشه سبز است. دارای گونه هایی مانند بلند مازو، اوری ، دارمازو می باشد.

داغداغان:درختی پهن برگ و خزان کننده، قابل رشد در اکثر خاکها، مقاوم به خشکی ، آفات و بیماریها، در فضای باز و آفتابگیر قابل رشد می باشد


چنار: درختي پهن برگ و خزان كننده‌، با پوست روشن (خاكستري) است.   درختان چنار بلند قامت بوده و ارتفاع آن‌ها به ۳۰ تا ۵۰ متر می‌رسد، در پائیز برگ‌های آن‌ها می‌ریزد و معمولاً در کنار جویبارها و زمین‌های مرطوب می‌رویند، هرچند نسبت به خشکسالی مقاومند.

 جوالدوز: سریع الرشد، مناسب خاک های سنگین، دارای گلهای سفیدرنگ معطر که در اواسط اردیبهشت ماه ظاهر میشوند و بعدها میوههای سوزنی شکل تا مدتها روی درخت باقی میمانند


شاه بلوط:در اکثر خاکها بخوبی رشد می کند، در آفتاب یا نیم سایه رشد می کنند


 بیدمجنون :سریع الرشد، خیلی سخت جان می باشد و در خاک مرطوب بسیار خوب رشد می کند، در خاک لومی عمیق و آفتاب کامل بسیار عالی رشد می کند. 


پیچ ها مخصوص کاشت در پائین دست دیواره زیرگذرهای تبریز که یک متر هم برای آنها فضای سبز در نظر نگرفته اند : 

موچسب- پیچ اقاقیایی- عشقه (دارای گونه بومی نیز می باشد که در منطقه شمال بصورت خودرو می روید)- پیچ تلگرافی- امین الدوله- گل کاغذی- گل راعی- کلماتیس – رز رونده – پیچ ساعتی

4-1- سپيدار: P.alba درختي است ستوني شكل و بلند. پشت برگها روشن‌تر است و نقره‌اي رنگ مي‌باشد ارتفاع آن 25-18 متر و بسيار مقاوم است. در باغهاي تاريخي و قديمي زياد كاشته مي‌شده است چه بعنوان باد شكن در حاشيه‌ها و بعضاً در مسيرهاي اصلي نيز كاشته مي‌شد. پارک شمیم پایداری

ورود واگنهای مترو به تبریز

$
0
0

ورود واگنهای مترو به تبریز


سخنگوی شورای کلانشهر تبریز گفت: سه دستگاه از واگن‌های قطار شهری تبریز وارد این شهر شده و ‌دو دستگاه نیز در حال طی مسیر برای ورود به تبریز است‌.

 



 سعید حاجی‌زاده  زمان ورود دستگاه‌های در راه را سه یا چهار روز‌ آینده اعلام کرد و ‌افزود: با ورود این تعداد واگن راه‌اندازی خط یک فاز نخست قطار شهری تبریز محتمل است.

وی با اشاره به اینکه تمام زیرساخت‌های خط یک فاز نخست آماده بهره‌برداری است، اظهار داشت: تنها مهره ناقص این پازل که واگن‌ها بودند نیز با رسیدن به تبریز تکمیل و این خط آماده بهره‌برداری برای استفاده همشهریان است.



حاجی‌زاده حضور کارشناسان طرف چینی برای راه‌اندازی و استفاده از واگن‌ها را ضروری دانست و گفت: ویزای پنج نفر از کارشناسان طرف چینی صادر شده و به زودی این افراد برای راه‌اندازی واگن‌ها وارد تبریز می‌شوند.

‌عضو شورای کلانشهر تبریز وعده زمانی برای راه‌اندازی خط یاد شده را 25 روز عنوان کرد و ادامه داد: قبلا نیز 25 روز پروسه زمانی برای افتتاح خط فاز نخست قطار شهری تبریز اعلام شده بود که امیدواریم این امر به زودی محقق شود.

5 دستگاه از 180 دستگاه واگن قطار شهری تبریز بعداز چندین ماه دپو شدن در گمرگ بندعبارس به دلیل عدم تامین اعتبار ارزی از سوی بانک مرکزی، با وجود تامین منابع ریالی از دو سال پیش از طرف وزارت کشور، بالاخره از گمرگ ترخیص و به سمت تبریز حمل شد‌.

دو خبر عمرانی

$
0
0
شهردار منطقه سه تبریز گفت:

طرح های مسیرگشایی، بافت مرکزی، شریان های حیاتی شهر را روان می سازد

 خیابان 45 متری نیایش جنوبی (کمربندی میانی) در مراحل نهایی تکمیل  


با تملک املاک مسکونی و تجاری باقیمانده در مسیرهای خیابان 45 متری کمربندی میانی و 24 متری فدک به امام خمینی (ره)، احداث این خیابان های مهم مراحل پایانی را سپری می کنند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه سه تبریز، اکبری، شهردار منطقه سه تبریز، با اعلام این خبر گفت: این مسیرها جزو مسیرهای قدیمی و راکد طرح تفصیلی شهر تبریز است که قدیمی بودن محله ها و عرض اندک معابر، موجب بروز مشکلاتی نظیر دشواری عبور و مرور، ضعف بهداشت محیط و عدم دسترسی کامل به امکانات مناسب خدماتی شهر، منجبر به پایین ماندن ارزش ملکی املاک این مسیر شده است، که امید می رود با ادامه روند پرشتاب طرح بازگشایی مسیرهای مذکور، با برنامه ریزی منسجم و یکپارچه و همت پرسنل تلاشگر شهرداری منطقه سه این مشکلات به حداقل رسیده و شاهد رشد و شکوفایی و تامین آسایش هر چه بیشتر ساکنان این منطقه باشیم.

اکبری با اشاره به مشخصات مسیرخیابان 45 متری امتداد میدان خرمشهر به فاطمیه موسوم به کمربندی میانی افزود: این مسیر از 45 متر عرض و 820 متر طول برخوردار است که فاز اول مسیر ذکر شده در سال گذشته افتتاح و به بهره برداری رسید و فاز دوم و سوم نیز به اتمام رسیده و اکنون فاز چهار این پروژه با 38 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست که این چهار فاز مبلغ بالغ بر -/160.000.000.000 ریال، هزینه برداشته است.

شهردار منطقه از این مسیر به عنوان سخت ترین و مشکل ترین مسیر منطقه یاد نموده و ضمن ثمر بخش نمودن اجرای چنین طرحی در جهت خارج نمودن منطقه محروم و کم برخوردار مذکور از بن بست و نیز رونق بخشی و محرومیت زدایی آن و همچنین احداث این خیابان در کنار تأثیر شگرفی که در کاهش بار ترافیکی و روان سازی آن دارد؛ گفت: اجرای این طرح موجب برپایی ساختمان هایی با استحکام بیشتر و مطابق با اصول فنی و مهندسی شده و شهرداری می تواند با تغییر کاربری های تجاری در بدنه آن درآمد زایی چشمگیری از این محل داشته و نیز با تملک زمین های خالی اطراف و تخصیص آن ها به کاربری های فرهنگی و ورزشی سیمای این منطقه را متحول نماید. 



مهندس قادر امامی شهردار منطقه 4 تبریز:تعریض پل سرداران فاتح بزودی به بهره برداری می رسد.




به همت شهرداری منطقه 4 تبریز و در راستای تسهیل در امر تردد وسایل نقلیه و روانسازی ترافیک تعریض پل سرداران فاتح بزودی به بهره برداری می رسد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4 تبریز مهندس قادر امامی شهردار منطقه با اعلام این خبر و با اشاره به اهداف اجرای این پروژه گفت:

در راستای تسهیل در امر تردد وسایل نقلیه ، روانسازی ترافیک و افزایش ضریب ایمنی شهروندان پروژه تعریض پل سرداران فاتح از تیر ماه سال 92 شروع شده است که با دارا بودن 90 درصد پیشرفت فیزیکی عملیات اجرایی آن رو به اتمام بوده که امیدواریم در اردیبهشت ماه سال جاری شاهد بهره برداری از آن باشیم.

مهندس امامی در خصوص مشخصات فنی این پروژه اظهار داشت:

تعریض پل سرداران فاتح با عرض 3 متر و طول 80 متر در دو ضلع غربی و شرقی در حال اقدام است که برای اجرای آن بالغ بر 8 میلیارد ریال هزینه شده است

Article 0

$
0
0

ورزش پارکور در تبریز

پارکور یک ورزش و هنر است ، هنر جا به جایی. بعنوان مثال یک فرد عادی وقتی به یک ارتفاع می رسد دنبال پله برای پایین آمدن از آن می گردد اما یک پارکور کار،از آن ارتفاع می پرد.


بقیه تصاویر در ادامه مطلب 


پروژه تاریخی شهر تبریز، در آستانه بهره برداری قرار گرفت

$
0
0

شهردار تبریز، در مراسم ورود واگن‌های قطار شهری عنوان کرد:
قطاری شهری؛ آغاز پرشکوه بهار عمرانی تبریز

برگزاری مراسم ورود اولین سری واگن های قطار شهری تبریز؛

پروژه تاریخی شهر تبریز، در آستانه بهره برداری قرار گرفت


شهردار تبریز خبر داد

900 میلیون دلار فایناس چین برای حل مشکل مترو و تراموای تبریز

مدیر عامل قطار شهری تبریز گفت:

350 واگن مترو برای کل کشور خریداری شده است که 180 واگن از این تعداد به تبریز اختصاص یافته است.




شهردار تبریز گفت: امسال با تامین ۹۰۰ میلیون دلار فاینانس به شکل EPCF از طریق چین و 50 درصد در داخل کشور مشکل نقدینگی قطار شهری، تراموای شهری تبریز و اتوبوسرانی برقی تبریز حل شد.

 به گزارش  تبریز مدرن به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، صادق نجفی در مراسم ورود نخستین سری از واگن‌های قطار شهری، از توافق شهرداری‌های کشور با وزارت نفت خبر داد و اظهار کرد: با اجرای این توافق‌نامه، شهرداری‌های کشور، با اجرای سیاست‌های توسعه حمل و نقل سالم و پایدار، از تسهیلات دولتی ، به مبلغ جمعاً 100 میلیون دلار برخوردار می‌شوند.

وی افزود: برای این منظور باید مسئولان شهری، استانی و همچنین شورای اسلامی شهر، دست به دست یکدیگر دهند، تا از فرصت این تسهیلات به نحو احسن بهره‌مند شویم.

نجفی با اشاره به روند ورود واگن‌های قطار شهری به تبریز افزود: به لطف خدا و دعای خیر مردم، اراده کرده‌ایم با 900 میلیون دلار فاینانس به شکل EPCF از طریق چین و 50 درصد در داخل کشور، با مساعدت دولت محترم و مصوبه شورای اسلامی شهر در بودجه سال 93، مشکل نقدینگی قطار شهری و از تراموای شهری تبریز و اتوبوس رانی برقی را حل و فصل کنیم.

وی با تاکید بر حمایت از فرصت‌های سرمایه‌گذاری شهری، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت و حساسیت این موضوع، حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری را در ساختار شهردار تبریز، به حوزه معاونت و قائم مقامی شهردار ارتقا داده‌ایم تا بتوانیم با جدیت و اختیارات بیشتری از فرصت‌های سرمایه‌گذاری حمایت کنیم.

شهردار تبریز اظهار کرد: در شرایطی که بودجه‌های محدود و معمول، پاسخگوی تمام نیازمندی‌های عمرانی و اجتماعی شهر نیست، باید برنامه‌های خود را به سوی حمایت از زمینه‌های سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی پیش بریم.

وی با تاکید بر تعامل هر چه بیشتر با شورای اسلامی شهر تبریز، از برنامه‌ریزی شهرداری تبریز برای اجرای 650 پروژه در بخش‌های مختلف مدیریت شهری در سال‌جاری خبر داد و افزود: بر اساس برنامه‌ تصویب ‌شده توسط شورای اسلامی شهر تبریز، پروژه‌های شهرداری تبریز در سال جدید، در قالب برنامه زمان‌بندی پیش برده و برای تحقق کیفی برنامه‌ها، نیازمند همیاری و نظارت شورای اسلامی شهر هستیم.

شهردار تبریز تاکید کرد: در این زمینه با حمایت و یاری دستگاه قضایی استان، کوچک‌ترین اهمال و سستی را بر نمی‌تابیم و دست هر کسی را قصد تخطی از مسئولیت‌های اعطایی و سهل انگاری در روند خدمت رسانی را داشته باشد، قطع می‌کنیم.



مدیر عامل قطار شهری تبریز گفت: 350 واگن مترو برای کل کشور خریداری شده است که 180 واگن از این تعداد به تبریز اختصاص یافته است.


به گزارش نصر نیوز، محمد صادق پشمینه آذر ظهر امروز در مراسم رونمایی از واگن های قطار شهری تبریز افزود: بیش از 280 میلیون یورو برای خرید واگن ها هزینه شده است و هر واگن معادل چهار میلیارد تومان هزینه برداشته است.

پشمینه آذر با اشاره به مبلغ مورد نیاز برای به اتمام رسیدن خط یک ، خاطر نشان کرد : خط یک قطار شهری تبریز که از ئل گلی آغاز می شود و تا ایستگاه لاله ادامه می یابد برای بهره برداری کامل به یک هزار و 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی از شروع عملیات خط دوم مترو خبر داده و یاد آور شد: 300 متر از تونل های مسیر خط دوم حفاری شده است واین مسیر از قراملک آغاز می شود و تا میدان بسیج ادامه خواهد داشت.



شهردار تبریز، در مراسم ورود واگن‌های قطار شهری عنوان کرد:
قطاری شهری؛ آغاز پرشکوه بهار عمرانی تبریز 

شهریارنیوز: شهردار تبریز گفت: با توسعه حمل و نقل سالم و پایدار، شهرداری تبریز از تسهیلات دولتی برخوردار خواهد شد.

به گزارش شهریار، دکتر نجفی در مراسم ورود اولین سری از واگن های قطار شهری با اعلام این خبر، از توافق شهرداری های کشور با وزارت نفت خبر داد و افزود: با اجرای این توافق نامه، شهرداری های کشور، با اجرای سیاست های توسعه حمل و نقل سالم و پایدار، از تسهیلات دولتی ، به مبلغ جمعاً 100 میلیارد دلار برخوردار خواهند بود. بنابراین باید مسئولان شهری، استانی و همچنین شورای اسلامی شهر، دست به دست یکدگیر دهند، تا از فرصت این تسهیلات به نحو احسن بهره مند شویم.

وی با اشاره به روند ورود واگن های قطار شهری به تبریز اظهار داشت: به لطف خدا و دعای خیر مردم، اراده کرده ایم با ۹۰۰ میلیون دلار فاینانس به شکل EPCF از طریق چین و 50 درصد در داخل کشور، با مساعدت دولت محترم و مصوبه شورای اسلامی شهر در بودجه سال 93، مشکل نقدینگی قطار شهری و از تراموای شهری تبریز و اتوبوس رانی برقی را حل و فصل کنیم. 


دکتر نجفی در ادامه با تاکید بر حمایت از فرصت های سرمایه گذاری شهری، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت و حساسیت این موضوع، حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری را در ساختار شهردار تبریز، به حوزه معاونت و قائم مقامی شهردار ارتقا داده ایم تا بتوانیم با جدیت و اختیارات بیشتری از فرصت های سرمایه گذاری حمایت کنیم.



شهردار تبریز اظهار داشت: در شرایطی که بودجه های محدود و معمول، پاسخ گوی تمام نیازمندی های عمرانی و اجتماعی شهر نیست، باید برنامه های خود را به سوی حمایت از زمینه های سرمایه گذاری داخلی و خارجی پیش بریم.

وی با تاکید بر تعامل هر چه بیشتر با شورای اسلامی شهر تبریز، از برنامه‌ریزی شهرداری تبریز برای اجرای 650 پروژه در بخش های مختلف مدیریت شهری در سال جاری خبر داد و افزود: بر اساس برنامه‌ تصویب‌شده توسط شورای اسلامی شهر تبریز، پروژه‌های شهرداری تبریز در سال جدید، در قالب برنامه زمان‌بندی پیش برده و در راستای تحقق کیفی برنامه ها، نیازمند همیاری و نظارت شورای محترم اسلامی شهر هستیم.

شهردار تبریز تاکید کرد: در این راستا با حمایت و یاری دستگاه قضایی استان، کوچکترین اهمال و سستی را بر نمی تابیم و دست هر کسی را قصد تخطی از مسئولیت های اعطایی و سهل انگاری در روند خدمت رسانی را داشته باشد، قطع می کنیم.



برگزاری مراسم ورود اولین سری واگن های قطار شهری تبریز؛
پروژه تاریخی شهر تبریز، در آستانه بهره برداری قرار گرفت


شهریارنیوز: با حضور نماینده معزز ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، شهردار تبریز، معاون سیاسی و امنیتی استانداری آذربایجان شرقی، اعضای شورای اسلامی شهر، خانواده های معزز شهدا و آحاد شهروندان تبریزی مراسم ورود نخستین سری از واگن های قطار شهری، صبح امروز در ائل گلی تبریز برگزار شد.


به گزارش شهریار، با برگزاری مراسم ورود اولین سری واگن های قطار شهری تبریز، این پروژه تاریخی در آستانه بهره برداری قرار می گیرد.

ناوگان پیش بینی شده برای خط یک قطار شهری تبریز با آرایش پنج واگن، شامل سه واگن موتوردار و دو واگن تریل، با طول کلی حدود 100 متر خواهد بود. ظرفیت حمل مسافر در هر واگن، شامل 214 مسافر است که از این تعداد 172مسافر ایستاده و 42 مسافر نشسته است. همچنین ظرفیت حمل قطار 1070 نفر به ازای پنج نفر در هر متر مربع است. هر واگن مجهز به هشت درب بوده و سکوهای سوار و پیاده شدن مسافران نیز هم طول با قطار ساخته شده است.

واگن های وارد شده با حداکثر سرعت 80 کیلومتر در ساعت و متوسط سرعت 32 کیلومتر در ساعت، مسافران مسیر فاز یک را از ایستگاه ائل گلی جابجا می کنند.

فاز نخست قطار شهری تبریز بعد از مونتاژ و تست سرد و گرم واگن های وارد شده، به بهره برداری خواهد رسید.

تحول ریلی در تبریز در راه است

$
0
0

همزمان با ورود واگن های مترو صورت گرفت؛
امکان سنجی فنی اجرای پروژه تراموا در شهر تبریز

تحول ریلی در تبریز در راه است 





جلسه امکان سنجی فنی اجرای پروژه تراموا با حضور مسئولین طرف چینی و مسئولین معاونت حمل و نقل وترافیک شهرداری تبریز، روز گذشته (27 فروردین) در محل سالن جلسه معاونت حمل و نقل تشکیل شد.

به گزارش شهریار به نقل از معاونت حمل‌و‌نقل و ترافیک، رئیس بخش خاورمیانه شرکت سی تیک چین در اولین جلسه فنی اجرای پروژه تراموا، در خصوص پروژه تراموای، مطالبی را اظهار و خواستار تکمیل سریع پاسخ سوالات ارسالی شد و گفت: در سفر به تبریز، از گارگاه و مسیر پروژه تراموای بازدید کرده و از شما می خواهیم نقشه عوارض زمین و مدارک دیگر مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهید.

همچنین مهندس وحیدکیا، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز نیز در این جلسه گفت: تقارن این رویکرد با ورود واگن های مترو تبریز را به فال نیک می گیریم و اعلام می کنیم که شهرداری تبریز علاقمند است پروژه تراموای را با همکاری شرکت سی تیک انجام دهد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز اظهار داشت: با توجه به سوابق این شرکت در انجام پروژه های مختلف در شهر تهران که اینک مورد بهره برداری قرار گرفته است طبق تفاهم نامه منعقده، قرارشده است پروژه حاضر به صورت EPCf انجام شود.

مهندس وحیدکیا خاطرنشان کرد: در این راستا، مطالعات اولیه انجام شده و ما آماده ایم سریعا درخواستهای شما را عملی کنیم.

وی تاکید کرد: مانع خاصی برای انجام اجرای پروژه در شهر تبریز نمی بینیم و امیدوارم این جلسه منجر به تهیه گزارش فنی و مقدمه ای برای شروع کار باشد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تبریز با بیان این که اولویت ما در اجرای طرح تراموا حفظ مسائل محیط زیست و فضای سبز است، گفت: ایجاد محدودیت برای خودروهای شخصی در سواره رو و همچنین تغییرات در مطالعات اولیه برای ماامکان پذیر است تا بتوانیم در سایه همکاری همه جانبه یک طرح بی نقص وکامل را در شهر تبریز اجرا کنیم.

 در ادامه جلسه از طرف شرکت چینی ،power point پروژه های انجام یافته تراموا توسط این شرکت در چین و دیگر کشورها و نتایج بازدید فنی از پروژه تبریز به حاضرینارائه و تصمیمات لازمه در این خصوص اتخاذ شد.


http://shahryarnews.net/?MID=21&Type=News&TypeID=1&id=11556

آموزش به زبان مادری

$
0
0
زبان‌شناس، نشانه‌شناس و استاد دانشگاه هنر مطرح کرد:
چالش‌هایی درباره زبان‌های بومی




گوید از نظر عصب‌شناسی زبان، کودکانی که زبان مادری‌شان فارسی نیست، نباید وادار شوند تحصیل را به این زبان آغاز کنند.

به گزارش تبریز مدرن به نقل از ایسنا، او معتقد است برای آموزش زبان‌های بومی، اقدامات نهادی و درازمدت از جمله تأسیس یک نهاد آکادمیک با عنوانی مانند «کانون جوامع زبانی» لازم است.

سجودی همچنین با طرح این سؤال که چرا برای تضعیف زبان فارسی نگرانی وجود دارد، اما کسی نگران به حاشیه راندن زبان‌های دیگر نیست، می‌گوید به رسمیت شناختن زبان‌های اقوام باعث انسجام می‌شود و به حاشیه راندن آن‌ها جدایی‌طلبی را تقویت می‌کند.

فرزان سجودی، زبان‌شناس، نشانه‌شناس و استاد دانشگاه هنر، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره بحث آموزش زبان‌های بومی که از سوی دولت مطرح شده گفت: مباحثی مانند این‌که روش آموزش چه خواهد بود، کتاب‌های آموزشی چگونه تدوین می‌شوند و... مهم است و من امیدوارم اهل فن برنامه آموزش هر زبانی را بر عهده بگیرند و کتاب‌های آموزشی را متناسب با دستاوردهای مهم علمی تدوین کنند، اما در این زمینه بحث بنیادی‌تری وجود دارد.

او ادامه داد: بحث بنیادی‌تر در این زمینه به اعتقاد من این است که اساسا در کشوری چندزبانی مثل ایران، تکلیف زبان‌هایی که با رسمی نامیدن زبان فارسی، غیررسمی دانسته می‌شوند و درواقع تکلیف زبان‌های دیگر (غیرفارسی) چیست؟ برخی دست‌اندرکاران گفته‌اند آموزش زبان‌های دیگر منجر به تضعیف زبان فارسی می‌شود. در این‌باره یک سؤال ساده مطرح می‌شود و آن سؤال این است که چرا باید از این بابت نگران تضعیف زبان فارسی باشند، اما هرگز نگران به حاشیه راندن زبان‌های دیگر نیستند؛ زبان‌هایی که آن‌ها هم زبان‌های اقوامی هستند، زبان مادری هستند، دارای پیشینه فرهنگی‌اند و فرهنگ‌هایی براساس آن‌ها شکل گرفته‌اند.

سجودی اضافه کرد: از طریق این زبان‌ها قصه‌هایی گفته شده و آیین‌هایی شکل گرفته و همین‌طور براساس آن‌ها شناختی از جهان به وجود آمده است؛ چرا که زبان تنها یک ابزار نیست که آن را کنار بگذاریم و از ابزار دیگری استفاده کنیم، بلکه شبکه‌ای است که آگاهی جمعی و حافظه جمعی به‌وجود می‌آورد. اشاره من به حافظه جمعی از جنبه روانشناختی نیست، بلکه شبکه بینامتنیت گروهی است که در یک زبان به وجود می‌آید؛ یعنی انسان از طریق زبان، خود و جهان پیرامونش را می‌شناسد. چرا هرگز نگران زبان‌های دیگر نیستند؛ مگر آن‌ها زبان اقوام نیستند و بخشی از داشته‌های انسانی محسوب نمی‌شوند؟

این استاد دانشگاه سپس گفت: به نظرم این بحث ماهیت سیاسی دارد. در بررسی تاریخی می‌بینیم که زبان فارسی زبان قوم مسلط بوده است، به همین دلیل طبیعتا امکانات نهادی بهتری در اختیارش قرار گرفته و در نتیجه قدرت بیش‌تری پیدا کرده است. ما در دانش زبان‌شناسی چیزی به اسم زبان فی‌نفسه قوی‌تر یا ضعیف‌تر و یا زبان فی‌نفسه توانمندتر یا ناتوان‌تر نداریم. آن‌چه برای یک زبان امکانات بهتری به وجود می‌آورد، ساختارهای قدرت است. یکی از این امکانات فرهنگستان زبان است؛ به عنوان مثال امروز ما نهادی تحت عنوان فرهنگستان زبان ترکی یا کردی نداریم. دلیل این‌که زبانی به نظر قوی‌تر می‌رسد، ساز و کارهای ساختاری و نهادی است که امکاناتی برای آن فراهم کرده است، وگرنه هیچ دلیل علمی برای این‌که مردمانی از سخن گفتن به زبان مادری خود منع شوند،‌ وجود ندارد.

سجودی همچنین عنوان کرد: ما در یک جامعه زبانی به دنیا می‌آییم و از طریق روابط اجتماعی در آن جامعه زبانی که ریشه تاریخی و فرهنگی بینامتنی دارد، زبانی اکتساب می‌کنیم. از منظر بیولوژیک هم زبان مادری در نیم‌کره چپ مغز اکتساب می‌شود، اما در زبان دوم فرایند یادگیری در نیم‌کره راست مغز پیش می‌آید؛ در نتیجه اگر بچه‌هایی را که در خانواده‌های ترک، کرد یا بلوچ‌زبان رشد کرده‌اند، وادار به کنار گذاشتن زبان‌شان در دوران تحصیل کنیم، سازوکارهای یادگیری آن‌ها را مختل کرده‌ایم. وقتی کودک را وادار به یادگیری فارسی می‌کنیم، او ناچار می‌شود سازوکارهای دیگری در یادگیری زبان رسمی به کار گیرد.

او افزود: حتا ممکن است افراد ناچار شوند زبان مادری‌شان را پنهان یا سرکوب کند. هیچ دلیل علمی و اجتماعی پسندیده‌ای وجود ندارد که کسانی از سخن گفتن به زبان مادری خود و یا آموزش زبان مادری‌شان محروم شوند. با این کار حتا به بدن افراد هم فشار وارد می‌شود.

سجودی در ادامه درباره آموزش زبان فارسی به کودکان غیرفارسی‌زبان ایران گفت: زبان مادری ما فارسی بوده است. بعدها با این آرامش و با این علم که زبان مادری ما فارسی است، انگلیسی را یاد گرفته‌ایم و علم و ارتباطات جهانی خود را گسترش داده‌ایم. چه اشکالی دارد اگر بر اساس همان بحث عصب‌شناسی زبان و بر اساس رشد مغزی بگوییم کودکی که در پارس‌آباد مغان یا مشکین‌شهر به دنیا آمده است، زبان مادری‌اش فارسی نیست و تا دوران دبستان هنوز با زبان فارسی آشنا نشده به همین شیوه زبان فارسی را به عنوان زبان دوم بیاموزد؟

او اضافه کرد: بهتر است نهادهایی مثل فرهنگستان‌های زبان ترکی، کردی و... درباره این زبان‌ها کار کنند، کودک آموزش را به زبان مادری‌اش شروع کند و بعد به‌تدریج فارسی را به عنوان زبان دوم بیاموزد. به هر حال در ایران بخش عمده‌ای از فعالیت‌ها به زبان فارسی صورت می‌گیرد و این زبان با هویت ملی و سیاسی ایرانی در ارتباط است، اما کودکان ایرانی غیرفارسی‌زبان باید با سازوکارهای آموزش زبان دوم با این زبان آشنا شوند، نه بر اساس این فرض که فارسی زبان مادری آن‌هاست.

سجودی سپس اظهار کرد: درباره این‌که که آموزش فارسی به عنوان زبان دوم باید چگونه و از چه زمانی آغاز شود باید متخصصان نظر بدهند، اما یادگیری فارسی به عنوان زبان دوم احساس آرامش اجتماعی و بدنی در کودک ایجاد می‌کند و مانع مشکلات عصب‌شناسی و هویتی می‌شود. اگر کودکان بتوانند فارسی را با علم و به عنوان زبان دوم یاد بگیرند، احساس آرامش هویتی می‌کنند؛ چون هویت ملی به هویت قومی‌شان احترام گذاشته است. اگر این احترام رعایت شود، مشکلات هم برطرف می‌شود. اگر قرار است در خطر بودن هویت ملی و وحدت ملی دوستان را نگران کند، باید توجه کنند آن‌چه این هویت را تهدید می‌کند، نادیده گرفتن هویت‌های دیگر و زبان اقوام است.

این استاد دانشگاه همچنین گفت: کار ما در علوم انسانی این است که انسان، مجموعه رفتارهای جمعی و فردی انسان و آن‌چه را به انسان مربوط است مطالعه کنیم. با این مقدمه، چرا ما در علوم انسانی وارد شناخت فرهنگ‌های گسترده کشورمان به عنوان پیشینه ملی خود نمی‌شویم؟ آیا ملت فقط یعنی فارس؟ چرا ما نباید وارد مطالعه پیشینه و وضعیت کنونی و پیشینه متنی و فرهنگی یک ملت شویم؟ چرا ما در دانشگاه‌های ایران دوره لیسانس زبان سواحیلی داریم، اما رشته زبان و فرهنگ کردی یا بلوچی را نداریم؟ البته هرچه زبان‌های خارجی بیش‌تری در دانشگاه آموزش داده شود، بهتر است، اما توجیه سیاسی این موضوع قابل پذیرش نیست.

او اضافه کرد: من زبان را از کلیت بینامتنیت تاریخی جدا نمی‌کنم. زبان تاریخ فرهنگی یک نظام کلان را به وجود می‌آورد. چرا باید این بحث‌ها نگران‌کننده باشد؟ به محض این‌که این بحث‌ها مطرح می‌شود، می‌گویند جدایی‌طلبی است، درحالی‌که برعکس، به حاشیه راندن زبان‌ها و فرهنگ‌های اقوام جدایی‌طلبی را تقویت می‌کند، نه به رسمیت شناختن آن‌ها. این دومی انسجام را تقویت می‌کند.

سجودی در ادامه گفت: من امیدوارم امکان آموزش به زبان‌هایی که در ایران با آن‌ها گفت‌وگو می‌شود، به وجود بیاید. اقدام عملی در این زمینه نیازمند ساختارهای علمی و نهادی است. برای آغاز این اقدام، همکاری متخصصان، بررسی‌های مطالعاتی، تدوین کتاب‌های درسی، کار پژوهشی گسترده و ایجاد یک نهاد آکادمیک که بزرگ‌تر از فرهنگستان زبان و ادب فارسی کنونی باشد، با عنوانی مانند «کانون جوامع زبانی» یا نام‌های این‌چنینی، لازم است. این اقدام کار نهادی و درازمدت می‌خواهد، اما ابتدا باید بحث‌های اساسی حل شود تا امکان سرمایه‌گذاری بیش‌تر هم فراهم شود.

http://nasrnews.ir/news/tabid/243/ArticleID/14624/چالش‌هایی-درباره-زبان‌های-بومی

نظرتان راجع به کسانی که فرزندان خود را با زبان دیگری تربیت میکنند چیست؟

آیا ادعای برخی خانواده ها مبنی بر آموزش کودکان به زبان فارسی برای نداشتن مشکل در مدرسه و بزرگسالی،به نظر شما واقع بینانه و منطقی است ؟

آقای قائم مقام ،عذر بدتر از گناه نکنید!!

$
0
0
قایم مقام برج نما در یک ادعای اغراق آمیز : 

تا پایان سال 96 طرح آیسان را تمام می کنیم

آیا با کار کردن  5 کارگر در روز میخواهید  پروژه 600 هزار متر مربعی را در عرض سه سال تکمیل کنید؟!

آقای قائم مقام عذر بدتر از گناه نکنید!! 


قایم مقام شرکت برج نما که در طرح آیسان با شهرداری تبریز مشارکت دارد، در پاسخ به انتقادات نایب رییس شورای اسلامی این شهر گفت: به تعهداتی که داده ایم عمل خواهیم کرد و تا پایان سال 96 و طبق برنامه زمانبدی شده طرح آیسان را به پایان خواهیم رساند.


به گزارش تبریز مدرن به نقل از ایرنا،سعید محدث از روند کند این طرح که در محل پایانه مسافربری قدیم تبریز اجرا می شود، انتقاد کرده بود.


وی افزود: این طرح مشارکتی به رغم تبلیغات وسیع طرف مشارکت، در عمل جز ایجاد مزاحمت برای مردم در یکی از مهم ترین مناطق شهری، عاید دیگری نداشته است.

وی با تاکید بر این که طرف مشارکت طرح آیسان باید پاسخگوی اهمال و کوتاهی خود در روند پیشرفت این طرح باشد، خاطرنشان کرد: شهرداری تبریز باید با تقویت نظارت بر عملیات اجرایی این طرح، در اولین فرصت نسبت به ارایه زمان بندی دقیق و منسجم مراحل مختلف طرح اقدام کند.

احمد حاجی سقطی نیز در پاسخ به انتقادات نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز به ایرنا اعلام کرد: سال گذشته به دلیل سرمای شدید امکان بتون ریزی وجود نداشت، اما با اینحال بخش بزرگی از زیرساخت های اجرای این طرح انجام شده است.

وی اضافه کرد: به اندازه 12 طبقه در زیرزمین شمع بندی به قطر 1.5 متر و ارتفاع 25 تا 45 متر صورت گرفته و چون در معرض دید قرار ندارد، اینگونه به نظر می رسد که این طرح بزرگ با کندی پیش می رود.

حاجی سقطی گفت: شش هزار و 500 میلیارد ریال بدون احتساب هزینه های عوارضی، برای این طرح سرمایه گذاری خواهد شد و طبق برنامه باید ظرف مدت پنج سال و تا پایان سال 96 به اتمام برسد.

طرح آیسان با برج های دوقلوی 43 و 39 طبقه خود و با ارتفاع بیش از 205 متر در زمینی به مساحت 40 هزار متر مربع و در مجموع با مساحت بیش از 600 هزار متر مربع به عنوان یکی از بزرگترین و با شکوه ترین مراکز تجاری و اداری کشور است.


سخنی چند با قائم مقام شرکت برج نما

اگر به خاطر داشته باشید پروژه های آیسان و پدیده مشهد تقریبا همزمان کلنگ زنی شدند و اکنون بعد از گذشت چهار سال از زمان کلنگ زنی این دو پروژه ، تفاوت بسیار آشکاری را در میزان پیشرفت هر دو پروژه  شاهدیم 

دقیقا چهار سال قبل بود که پروژه  شهر رویایی پدیده مشهد کلنگ زنی شد و بیش از 5000 کارگر و مهندس به یکباره آغاز بکار نمودند و با جدیت کار احداث این ابر پروژه را آغاز نمودند که به تنهایی حدود دو برابر آیسان وسعت دارد  واکنون شاهد تکمیل قسمت اعظم این پروژه  بزرگ در مشهد و افتتاح هایپر مارکت و برخی فروشگاههای آن هستیم 

لینک افتتاح هایپر مارکت پدیده مشهد 

http://www.padideonline.com/fa/index.php/latest-news/100-6-22-promotion-2-110


در مقابل ما هم در سال 89 کلنگ زنی کردیم و در طول چهار سال تنها به شمع کوبی های پروژه و چندین ستون فلزی قناعت کرده ایم و جالب است که شما به این عملکرد ضعیفتان فخر ورزیده و پیشرفت این پروژه راکد را طبق برنامه اعلام نموده اید و به اصطلاح مردم و شهروندان را بی سواد و نا آگاه  فرض نموده اید !!

چرا که هر فرد عاقل و بالغی با دیدن 4- 5 کارگر ساختمانی مشغول کار در این پروژه  به نیمه تعطیل بودن این پروژه پی میبرد 

چرا که در یک ساختمان در دست احداث دو طبقه با متراژ 100 متر هم میتوانیم شاهد کار کردن حداقل ده نفر کارگر باشیم و این تعداد کارگر شاید برای این ساختمان کافی باشد ولی برای پروژه 600 هزار متر مربعی با برجهای دو قلو  43 طبقه این تعداد کارگر به منزله تعطیلی آن پروژه است 

در مقاسه آیسان با پدیده میتوان دریافت  که میانگین تعداد کارگر مشغول کار در  پروژه پدیده در روز  نزدیک به 5000 نفر میباشد ولی در آیسان 5 نفر و نهایتا 10 نفر میباشد که نتیجه آن تکمیل قسمت اعظم پروژه پدیده و حتی افتتاح هایپر مارکت و برخی مغازه های آن در مقابل تکمیل  شمع کوبی  آیسان میباشد و نکته جالبتر آن است که ما کمترین آستانه تحمل انتقاد را هم نداریم و منتقدین را فورا محکوم مینمایم و با احتساب شمع کوبی ها به جای طبقات احداث شده ،خبر از احداث 12 طبقه در زیر زمین میدهیم !! 









شاید خواندن این پست من برای برخی خوش آیند نباشد ولی بهتر است این را بدانند که من عاشق شهرم هستم و اجازه نخواهم داد کوچکترین ظلمی در حق شهرم اعمال شود و این عشق را از پنج سال تلاش در عرصه آبادانی شهرم در این وبلاگ بدون کوچکترین درآمدی میتوانید ببینید .آگاه سازی و گفتن این مشکلات نه از جهت صدمه زدن به شرکت مربوطه  هست بلکه برای بیان حقایق و مقایسه با رقیبان در جهت حل مشکلات شهریمان است .مشکلاتی که خواه ناخواه تحت عنوان سرمایه گذاری بی پول ، گریبانگیر کلانشهر تبریز شده و موجب عقب ماندگی آن میگردد.شاید که این نوشته های من تلنگری باشد برای شروعی دوباره!

اعتراضات جواب داد!

$
0
0
اعتراضات جواب داد!
مهلت 10 روزه شهرداری تبریز به «پروژه آیسان»



 شهردار تبریز گفت:با توجه پیشرفت سه درصدی پروژه آیسان و اعتراضات صورت گرفته توسط اعضای شورای اسلامی شهر، به طرف مشارکت این پروژه جهت تعیین تکلیف، 10 روز مهلت داده شده است.

دکتر نجفی در گفتگو با پایگاه خبری شهریار با بین این مطلب خاطرنشان کرد: این طرح از طریق فروش اوراق و با مشارکت شهرداری تبریز آغاز شده است و تعلل بیش از این در اجرای این طرح جایز نیست.

وی با تاکید بر حمایت از زمینه های سرمایه گذاری گفت: از موضوعات سرمایه گذاری حمایت می کنیم اما در عین حال، در مقابل سستی و اهمال در اجرای پروژه های مشارکتی سکوت نمی کنیم.

دکتر نجفی با اشاره به روند کند پروژه آیسان اظهار داشت: این پروژه از زمان آغاز تنها سه درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با این وجود، اقدام به پیش فروش واحدهای خود نیز کرده است.

شهردار تبریز گفت: خوشبختانه با توجه به رغبت سرمایه گذاری مطمئن در پروژه های عمران شهری، در صورت نیاز، بلافاصله نسبت به زمینه سازی برای مشارکت سرمایه گذار دیگر در این پروژه اقدام می کنیم.
Viewing all 698 articles
Browse latest View live