Quantcast
Channel: تبریز شهر آرزوها
Viewing all 698 articles
Browse latest View live

نمایندگی مجموعه تفریحی funtime ترکیه در سیتی پلاس

$
0
0

نمایندگی مجموعه تفریحی funtime ترکیهدر  لاله پارک (سیتی پلاس)


funtime برای اولین بار در ایران در لاله پارک تبریز


 



هتل لاله، چهارمین هتل پنج ستاره تبریز به صورتی مشارکتی با سرمایه گذاری ترک در کنار پارک باغمیشه در حال احداث است.این مجموعه شامل دو ساختمان ۱۸و ۵ طبقه ای است که برج ۱۸ طبقه مربوط به ساختمان اصلی هتل ۵ ستاره لاله است





مراكز خريد هتل مشاركتي لاله تبريز به عنوان يكي از مدرن‌ترين و بزرگ‌ترين پروژه‌هاي سرمايه‌گذاري شهرداري با نمايندگي‌ شركت‌هاي معتبر و برند تركيه‌اي و اروپايي تجهيز و راه‌اندازي خواهد شد


 در طبقه فوقانی این مجموعه شهر بازی سرپوشیده  که نمایندگی  funtime ترکیه میباشد طی ماههای اتی افتتاح خواهد شد که  از بخشهای زیر تشکیل خواهد شد 


الف)انواع دستگاههای بازی و تفریحی

ب)  سینما 5 بعدی

ج) بولینگ 



 شایان ذکر است   funtimeیکی از محبوبترین مراکز تفریحی ترکیه میباشد که در مراکز خرید  İstinye Park -Capacity - Historia-Carousel-Edirne Kipa-Salihli Kipa-Konya Kipaا نمایندگی داشته و از بهترین وسایل تفریحی و سرگرمی روز جهان برای تجهیز این مراکز استفاده میگردد.



طبق اعلام سرمایه گذار طرح هم زمان با افتتاح مرکز خرید لاله این مجتمع تفریحی نیز افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید که مقرر شده  در دهه فجر افتتاح گردد.


وبسایت.funtime

http://www.funtime-game.com


ساخت واحدهایی ویلایی در خاوران+نورپردازی ورزشگاه سهند

$
0
0

شهردار تبريز خبر داد:
احداث قطعات باغ‌ويلايي در شهرك خاوران




خبرگزاری شهریار؛ شهردار تبريز از برنامه‌ريزي اين مجموعه براي تفكيك و احداث قطعات باغ‌ويلايي در بخشي از اراضي شهرك خاوران در آينده نزديك خبر داد.

خبرگزاری شهریار به نقل از روابط عمومي شهرداري تبريز گزارش داد، مهندس نوين با اعلام اين خبر افزود: موافقت‌ها و مجوزهاي قانوني و لازم براي احداث اين قطعات پيش از اين از وزارت راه و شهرسازي و نيز شوراي عالي معماري و شهرسازي اخذ شده بود و عملياتي شدن اين طرح نيازمند موافقت مديريت ارشد استان بود كه اين موافقت چندي پيش و در نشست استاندار محترم آذربايجان‌شرقي با مديران شهرداري در شهرك خاوران اخذ و دستورات لازم جهت تسريع مراحل اجرايي طرح مذكور از سوي دكتربيگي صادر گرديد.



شهردار تبريز در بخش ديگري از سخنان خود افزود: اين طرح از جمله طرح‌هاي ويژه به شمار مي‌رود كه مصوب هيأت وزيران است و در محدوده 700 هكتاري اراضي متعلق به شهرداري در شهرك خاوران به مرحله اجرا درخواهد آمد.

وي در خاتمه افزود: قطعات باغ‌ويلايي مذكور در متراژها و قطعات 1000 و 2000 متري تفكيك و اجرايي خواهند شد.


http://shahryarnews.net/?MID=21&Type=News&TypeID=1&id=7937



نورافکن های استادیوم سهند  تبریز لوکس می شوند



 مدیر کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفت : عملیات ارتقاء سیستم روشنایی و نصب پروژکتورهای استاندار استادیوم یادگار امام ره تبریزبه بالاتر از حد استاندارد AFC ، به 1500 لوکس آغاز شد .

به گزارش نصر نیوز، اکبر مجمودی افزود : بي شك تيم فوتبال تراكتورسازي تبريز نماينده خوبي از فرهنگ و اخلاق آذربايجان مي باشد و با حمایت طرفداران فهیم و پرشور خود نماینده ای شایسته برای ورزش استان درسطح اول فوتبال کشور است و با بردهای ارزشمند خود مثل همیشه دل مردم تبریز و آذربایجانشرقی و همه عاشقان این تیم را شاد کرده و حضور تیم تراکتورسازی در لیگ فوتبال باشگاههای آسیا حق فوتبال آذربایجانشرقی و تماشاگران فهیم آن بود.



مدیر کل ورزش و جوانان آذربایجا نشرقی افزود : امروز فوتبال کشور با وجود تیم فوتبال تراکتورسازی و طرفداران پرشور و فهیم خود در شور و شعف خاصی به سر می برد و الگوی ویژه ای برای سایر تیمها و رشته های ورزشی قرار گرفته است.
مدیر کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی گفت : از هم اکنون استادیوم 70 هزار نفری یادگار امام ره برای حضور نمایندگان AFC آماده می کنیم تا تیم تراکتورسازی تبریز برای حضور در لیگ باشگاههای آسیا مشکلی نداشته باشد و در این راه رایزنی های لازم با شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی کشور انجام یافته است.


http://nasrnews.ir/news-16147.html

مجتمع تفریحی شانلی سهند

$
0
0
  مجتمع تفریحی گردشگري «شانلي» سهند 



 مجتمع اقامتي، گردشگري و تفريحي «شانلي» سهند در فضايي به وسعت دو و نيم هكتار در پیست اسکی سهند تبریز در حال ساخت میباشد 


شایان ذکر است  این مجتمع در دو فاز در حال ساخت است كه احداث فاز نخست آن با وسعت 10 هزار متر مربع، جدیدا افتتاح شده که دارای امکاناتی نظیر:

باشگاه تیر اندازی با کمان-دارت-بلوگان-پینت بال-تنیس -بدنسازی-کوه نوردی-اسکیت-شطرنج-پینگ پنگ-بدمینتون-سونا-بیلیارد-فوتبال دستی-ایرحاکی-اسب سواری-دوچرخه های دو نفره-هلی کوپترهای کنترل دار-کافی شاپ و فست فود  میباشد 




 ساخت اين مجتمع با اعتباري بالغ بر 30 ميليارد ريال در سال 88 آغاز شده و طبق برنامه ريزي هاي صورت گرفته تا سال 92 تمام بخش هاي آن اتمام و آماده بهره برداري خواهد شد.


 فاز دوم اين مجموعه به عنوان طرح توسعه اي مجتمع، در فضايي به وسعت يك و نيم هكتار، شامل سوئیتهای اقامتی -آلاچیقهای عشایری -سالن بولینگ-محوطه هاي تفريحي، امكانات ورزشي مانند پيست اسكي آموزشي و تفريحي و رودخانه هاي مصنوعي را شامل مي شود.


 قرار گرفتن اين مجتمع در مسير پيست اسكي سهند و مجاورت با روستاي ثمر خزان با توجه به شرايط مساعد آب و هوايي و طبيعت بكر و بي نظيرش، با فراهم آوردن امكانات اقامتي و رفاهي مي تواند عاملي براي جذب بيش از پيش گردشگران به اين منطقه شود.


  بقیه تصاویر در ادامه مطلب



مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی:کندوان به ثبت جهانی نزدیک می‌شود



  مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی از تکمیل پرونده روستای صخره‌ای کندوان برای معرفی به سازمان یونسکو به عنوان نامزد ثبت در فهرست آثار جهانی کشورمان در سال 2014 خبر داد.

 تراب محمدی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این لوح افتخار در هر دوره جشنواره برند در گردشگری به نام آوران خلاقیت در مهندسی برند کشور اعطا می‌شود.
وی افزود: بر اساس بررسی هیئت داوران سومین جشنواره برند در گردشگری، هتل صخره‌ای لاله کندوان آذربایجان‌شرقی به دلیل اقدامات و فعالیت‌های خلاقانه در مهندسی برند، حائز شرایط شاخص‌های تعیین شده برای دریافت این لوح افتخار شناخته شده است.
محمدی اضافه کرد: با بهره‌برداری از بخش‌های جدید این هتل در تابستان امسال، اکنون مجموع اتاق‌های صخره‌ای آن به 25 سوئیت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کافی‌شاپ دالانی صخره ای، سالن کنفرانس صخره‌ای و کرانac صخره‌ای مدیریت را از دیگر بخش‌های این هتل کم نظیر عنوان کرد.


محمدی کندوان را روستایی تاریخی و گردشگری توصیف کرد و گفت: آذربایجان‌شرقی به لحاظ وجود قابلیت‌های گردشگری و آثار تاریخی فراوان، جزو معدود استان‌های کشور است که تمام شاخص‌های جذب گردشگر را یک جا دارد.
وی خاطرنشان کرد: حذف بناهای غیرمجاز و انتقال ساکنانش به روستای جدید، سازگار کردن تاسیسات آب و برق با منظر روستا، کف‌سازی شش هزار متر مربع از روستا و مرمت حمام و مسجد صخره‌ای روستای کندوان از جمله اقدامات انجام یافته در این روستای بی‌نظیر به شمار می‌رود.


محمدی همچنین از تکمیل پرونده روستای صخره‌ای کندوان برای معرفی به سازمان یونسکو به عنوان نامزد ثبت در فهرست آثار جهانی کشورمان در سال 2014 خبر داد.
وب سایت تخصصی اطلاع رسانی روستای تاریخی و گردشگری کندوان به نشانی www.kandovan.org به معرفی دقیق جاذبه ها، جغرافیا، صنایع دستی، امکانات رفاهی و اقامتی و فرهنگ این روستا پرداخته و از امکاناتی نظیر پانورامای کلی روستا و تور مجازی برخوردار است.

http://nasrnews.ir/news-16189.html

دروازه های تاریخی تبریز مورد غفلت مسئولین!

$
0
0
دروازه های تاریخی تبریز مورد بی مهری مسئولین!



از دروازه‌هاي هشتگانه تبريز كه در سال‌هاي نه‌چندان دور با ابهت و شكوه هرچه تمام‌تر مردمان آن ديار را از هجوم و حمله بيگانگان درامان نگه مي‌داشت و محل تردد مسافران و گردشگران داخلي و خارجي بود فقط 1.5 در باقي‌مانده است؛






هر چند مسئولان ميراث فرهنگي و شوراي شهر تبريز وعده احيا و بازسازي اين در‌ها را داده‌اند.به گزارش نصر نیوز، به گفته محققان، بيش از 2400 سال پيش، تبريز توسط هشت دروازه و حصار و باروهايي حفاظت مي‌شد و

و همسايگان خارجي و تاجران و مسافران با عبور از اين هشت در تبريز ارتباط برقرار مي‌كردند و اينك بار ديگر با مرمت و بازسازي آنها، خاطره روزگاران گذشته تبريز زنده مي‌شود. اين هشت دروازه عبارت بود از: سورخاب قاپي‌سي، باغميشه قاپي‌سي، خيياوان قاپي‌سي، نوبر قاپي‌سي، ميارميار قاپي‌سي، گجيل قاپي‌سي، ايستامبول قاپي‌سي و دوه‌چي قاپي‌سي.


بهروز خاماچي، عضو شوراي اسلامي كلانشهر تبريز در خصوص علت پيدايش دروازه‌هاي قديمي در گذشته مي‌گويد: اهميت تجارت خارجي و صدور كالا به كشورهاي ديگر و وارد كردن كالا و مايحتاج شهروندان از ديگر ممالك، تبريز را در روزگاران قديم به يگانه شهر بازرگاني، توريستي، تاريخي و نظامي و سياسي تبديل كرده بود. پس حفظ امنيت و آرامش شهر تبريز ايجاب مي‌كرد باروهايي در اطراف شهر و دروازه‌هايي با فاصله‌هاي مناسب در مركز شهر تعبيه شود تا مردم به سهولت از امكانات شهري بهره‌مند شوند.اين محقق تبريزي با اشاره به ساعات كاري دروازه‌هاي هشتگانه شهر تبريز مي‌افزايد: در گذشته شهرباني تبريز پشت تيمچه كره‌ني‌‌خانه (يكي از تيمچه‌هاي معروف بازار بزرگ تبريز) واقع شده بود و عصرها به هنگام اذان مغرب، دروازه‌ها با صداي كره ني كه نوعي عمل اطلاع‌رساني را انجام مي‌داد بسته مي‌شد و صبح‌ها به هنگام اذان صبح و باز با شنيدن صداي كره‌ني شروع به كار مي‌كرد و تردد دوباره به داخل شهر آغاز مي‌شد.






بي‌مهري به درهاي تاريخي
اكنون از دروازه‌هاي هشتگانه تبريز بجز در خيابان و يك لنگه از در باغميشه، اثري به‌جاي نمانده و به جرات مي‌توان گفت در صورت عدم رسيدگي و توجه مسئولان شهري طولي نخواهد كشيد آن 5‌/‌1 در باقيمانده نيز از بين برود.
خاماچي، رئيس كميسيون ميراث فرهنگي شوراي اسلامي تبريز در مورد احياي اين در‌ها تصريح مي‌كند: براي احياي مجدد هويت باستاني تبريز، تعيين حاشيه قديمي شهر و باروهاي تاريخي تبريز ضروري است دروازه‌هاي هشتگانه و قسمتي از باروي قديمي اين شهر بازسازي و احيا شود.
وي در خصوص نحوه بازسازي اين دروازه‌ها اظهار مي‌دارد: اواخر سال گذشته شوراي شهر تصميم گرفت احداث و بازسازي سه در تاريخي تبريز (در‌هاي گجيل، استانبول و باغميشه) را عملياتي كند.
مدبر، شهردار منطقه 8 تبريز نيز در اين باره معتقد است: از ميان دروازه‌هاي سه‌گانه، در باغميشه در دست ميراث فرهنگي است و به احتمال زياد خود ميراث فرهنگي مراحل اجرايي آن را انجام مي‌دهد، اما احيا و بازسازي دو در استانبول و گجيل را در بودجه داريم كه اكنون در حال اجراي عمليات آن هستيم و طبق برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته تا آخر امسال اين دو طرح احيا و بازسازي مي‌شود.

وي مي‌افزايد: ساير در‌هاي قديمي نيز در صورت تصويب و تخصيص بودجه به تدريج در سال‌هاي آينده احيا و بازسازي خواهد شد.


طبق شواهد از ميان دو در باقيمانده در تبريز، دروازه باغميشه با يك در نياز بيشتري به تعمير و احيا دارد؛ چرا كه ساخت و سازهاي جديد در منطقه، خطري جدي براي برپاماندن اين در محسوب مي‌شود.






تخريب سقف بازار سماورسازان
اين دروازه كه بازار حرمخانه و بازار سماورسازان را در خود جاي داده در روزگاري نه‌چندان دور داراي سقفي باشكوه بود كه اكنون از آن همه هيبت تنها طاق دروازه و يك لنگه در برجاي مانده است.
ايوب تبريزي يكي از مغازه‌داران بازار سماورسازان نيز در خصوص دروازه باغميشه اظهار مي‌دارد: زماني كه در باغميشه پابرجا بود و بازار سماورسازان مزين به آجرهاي زيبا و سقفي باشكوه بود، اين محل براي خود بروبيايي داشت و رونق آن زبانزد خاص و عام بود.

وي مي‌افزايد: متاسفانه قبل از انقلاب عده‌اي با ريختن سقف بازار و دروازه فكر مي‌كردند مشكل اين مكان تجاري كه همانا دود و دم ناشي از سماورسازي است از بين مي‌رود، اما به مرور زمان كه آن منطقه محل ساخت و ساز واحدهاي تجاري و مدرن شد، متوجه شديم نه‌تنها مشكل ما حل نشده، بلكه ريختن سقف باعث شد هويتمان را نيز از دست بدهيم و دچار انزوا شويم.اين مغازه‌دار كه به قول خودش 57 سال در اين شغل و اين مكان روزگار گذرانده ادامه مي‌دهد: با مشاهده اين پسروي‌ها سعي كرديم با كمك مسئولان ديگر به احياي مجدد دروازه و محدوده بازار اقدام كنيم و در اين رابطه حدود سه سال پيش دو قالب (طاق مانند) ساختيم تا سقف بازار سماورسازان را بپوشاند كه شهرداري ممانعت كرد.

منبع خبر 

http://nasrnews.ir/news-16226.html


مجتمع تجاری والمان

$
0
0
مجتمع تجاری ، خدماتی والمان




مجتمع تجاری والمان به همراه پارکینگ طبقاتی والمان یکی از پروزه های مشارکتی شهرداری تبریز میباشد که عملیات احداث پارکینگ در سال 88 آغاز گردید و در فاز یک پارکینگ طبقاتی والمان با گنجایش 300 دستگاه خودرو احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت.



این پارکینگ طبقاتی بصورت زیر زمینی و در زیر خیابان والمان حد فاصل خیابان شریعتی و ارک احداث شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است



فاز دوم طرح نیز شامل مرکز تجاری و خرید والمان میباشد که این مرکزخرید 2 طبقه در امتداد پارکینگ طبقاتی والمان در حال احداث است که از دو فاز تشکیل میشود



1-فاز یک که در ادامه پارکینگ والمان تا تقاطع شریعتی در حال احداث است

2-فاز دوم این مرکز خرید در قسمت غربی خیابان شریعتی در حال احداث است که در مرحله نهایی ساخت سازه میباشد که نسبت به فاز یک عریضتر و بزرگتر میباشد

این دو مرکز با احداث قسمت زیرین خیابان شریعتی به همدیگر متصل خواهند شد

 


شایان ذکر است قسمت فوقانی این مرکز خرید  به عنوان خیابان در ادامه خیابان والمان تا لاله زار در حال احداث میباشد.


این مرکز خرید دارای 5 ورودی خواهد بود که ورودی اول از طریق پارکینگ طبقاتی والمان و ورودی دوم و سوم از طریق ساختمانهای در حال احداث نبش خیابان شریعتی و ورودی 4 و5 از انتهای مرکز خرید  ضرغامی و پله نبش خیابان شریعتی خواهد بود


در این مرکز خرید 100 مرکز تجاری و مغازه احداث میشود که با توجه به موقعیت اجرای پروزه میتواند مورد استقبال مناسب شهروندان قرار گیرد .

بقیه تصاویر در ادامه مطلب

    

دوران پیشه وری و برخی سوتفاهمات

$
0
0

بمناسبت سالروز فروپاشي فرقه دموكرات در آذربايجان


پیشه‌وری؛ فرقه دموكرات‌ در آذربایجان و سرویس ویژه‌ای كه بنام قوم‌گرایی به شوروی دادند!



 

"ما کار نداریم که ابتدا چگونه بوده. شاید آذربایجانی ها از جنس مغول ها هستند، یا خراسانی ها از نسل عرب یا گیلانی ها از ملت دیگر یا کردها از نسل مدی بوده اند. این ها را امروز مدرک قرار دادن دیوانگی است. ایرانیت مافوق همه نوع اختلافات است. یک نفر آذربایجانی خود را بهتر از شیرازی ایرانپرست می داند"
آناج: 21 آذر، سالروز تشکیل و فروپاشی فرقه دمکرات آذربایجان در ایران در سال‌های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ است. موضوع ظهور و سقوط اين فرقه، بهانه‌اي است كه جریانات قوم گرایی افراطی به مناسبت آن به فعاليت پرداخته و پیشه وری را به عنوان نماد ملی و الگوی نسل جوان معرفی می‌کنند. اما براستي پيشينه اقدامات و فعاليت پيشه وري و نسبت او با كشورهاي متخاصم ايران چه بوده است؟

فرقه دمکرات آذربایجان و سید جعفر پیشه وری، عناوینی هستند که امروزه سخن گفتن و نوشتن از آنها، حساسیت های خاصی را به همراه دارد. چراکه دو نگاه افراطی در مورد عملکرد فرقه و خصوصا پیشه وری وجود دارد. دسته ای او را به عنوان اسطوره تاریخ معاصر و قهرمان و نماد ملی می ستایند و دسته ای دیگر او را تجزیه طلب و خائن به ناموس و میهن می دانند و لایق بدترین دشنام ها.




از نظر نگارنده، فرقه دمکرات و شخص پیشه وری را نمی توان فقط سیاه یا سفید دید. چراکه در کارنامه آنان مانند تمام جریانات اجتماعی، هم نقاط قوت وجود دارد و هم ضعف. برای اینکه بتوان در مورد کلیت فرقه دمکرات نظری داد، بایستی اقدامات آن را مورد به مورد و با در نظر گرفتن اقتضائات زمان، در ترازوی نقد منصفانه قرار داد تا حقیقت مشخص شود. اما مسلم است که برایند اقدامات فرقه دمکرات آذربایجان، سیاست های دوره استبدادی پهلوی و همچنین نقش آفرینی آمریکا، انگلیس و شوروی در ایران، چیزی جز ریخته شدن خون هزاران بیگناه و طمع بیگانگان به کشور عزیزمان نبود.


بنابراین سعی نگارنده بر این است که گرفتار افراط و تفریط نشده و با طرح مستندات، نقدی منصفانه بر افکار و عملکردهای فرقه دمکرات و پیشه وری در حوزه ای خاص داشته باشد. امید است که خواننده محترم، بدون پیش داوری نسبت به موضوع، به مطالعه مطلب پرداخته و نهایتا با نگاهی عادلانه به قضاوت بنشیند.


در پایان مقدمه، توضیح اینکه این نوشتار به دنبال بررسی آراء و افکار سید جعفر پیشه وری، رهبر فرقه دمکرات آذربایجان در باب ایران و ایرانیت و همچنین رابطه با شوروی می باشد.


بررسی سخنان و نوشته‌های پیشه وری، ثابت می‌کند که وی تا قبل از سال ۱۳۲۴، هیچ نظری نسبت به جدایی آذربایجان از ایران نداشته است. هرچند وی در چندین مقاله من جمله مقاله «آذربایجان جزء لاینفک ایران» با استناد به اصول قانون اساسی مشروطیت، انتقادات و پیشنهاداتی را نسبت به انجمن‌های ایالتی و ولایتی مطرح می‌سازد ولی پایبندی به ایران واحد، موضوعی است که همواره در مقالات وی موج می‌زند.


« ما کار نداریم که ابتدا چگونه بوده. شاید آذربایجانی ها از جنس مغول ها هستند، یا خراسانی ها از نسل عرب یا گیلانی ها از ملت دیگر یا کردها از نسل مدی بوده اند. این ها را امروز مدرک قرار دادن دیوانگی است. ایرانیت مافوق همه نوع اختلافات است. یک نفر آذربایجانی خود را بهتر از شیرازی ایرانپرست می داند.» (۱)


در مثالی دیگر، وی در سرمقاله‌ای که در پاسخ به نطق دکتر مصدق در خصوص مخالفت با واگذاری امتیاز نفت شمال به شوروی در روزنامه آژیر منتشر کرد، نوشته است:


«اقای دکتر مصدق از اینکه میان ملت ایران مبارزه و مناقشه شدید مشاهده می‌شود متاسف هستند و می‌ترسند دامنه این مناقشه به جدال و بقول خودشان به برادر کشی بکشد. بنابراین میل دارند سیاسیون این دوره به آزادی خواهان صدر مشروطیت تاسی کنند و از سیاست به تمام معنا ایرانی پیروی نمایند. این نظریه کاملا صحیح است. اگر هر ایرانی بخواهد غیر این بکند خائن است. هدف اشخاص با ایمان البته باید حفظ آزادی و استقلال میهن خود باشد. در این هیچگونه جای بحث و ایراد نیست و نمی‌تواند باشد.» (۲)


با رد درخواست امتیاز نفت شمال، دولت شوروی به دنبال عاملی برای اعمال فشار به ایران و وادار نمودن دولت و مجلس ایران به پذیرش این مساله بود. بنابراین تشکیل فرقه دمکرات آذربایجان، با فرمان مستقیم استالین به باقراف – صدر حزب کمونیست آذربایجان شوروی – در دستور کار شوروی قرار گرفت و فرقه دمکرات آذربایجان در شهریور ۱۳۲۴ به صورت رسمی پا به عرصه سیاسی ایران گذاشت. (۳)


مساله زبان آذری و قوم گرایی در بین آذری‌های ایران قبل از حکومت رضاشاه وجود نداشت. این در واقع آتشی بود که در دوره رضاشاه برافروخته شد و به عنوان عامل داخلی، نقشی عمده داشت. (۴) همین فشارهای دوره رضاخان بود که پس از بوجود آمدن فضای نسبتا آزاد بعد از ۱۳۲۰ و قبل از ظهور فرقه دمکرات، تکیه بر زبان آذری را در اکثر روزنامه‌های آذربایجان سبب شد. (۵) بعد از تشکیل فرقه دمکرات آذربایجان به رهبری پیشه وری و حکومت فرقه بر منطقه آذربایجان که رسما از ۲۱ آذرماه ۱۳۲۴ شروع شد و یک سال به طول انجامید، وی زبان ترکی را به عنوان زبان رسمی استان، غیر قابل مصالحه ذکر کرد و تا آنجا پیش رفت که خواستار پالایش زبان ترکی از واژه‌های فارسی و عربی شد. (۶) بعد از این، سخنان پیشه وری رنگ و بوی تجزیه طلبی به خود گرفت.


«آذربایجان ترجیح می‌دهد به جای اینکه با بقیه ایران به شکل هندوستان اسیر باشد، برا ی خود سرزمین ایرلند آزادی باشد.» (۷)


«اگر کار بدین منوال پیش رود، ما چاره‌ای نداریم جز اینکه تماما از تهران جدا شده و دولتی مستقل تشکیل دهیم.» (۸)


همچنین در متن تلگرافی که سران فرقه به باقراف نوشته‌اند آمده است:


«پدر عزیز و مهربان میر جعفر باقراف؛ خلق آذربایجان جنوبی که جزء لاینفک آذربایجان شمالی است، مانند همه خلق‌های جهان چشم امید خود را به خلق بزرگ شوروی و دولت شوروی دوخته است» (۹)


نظر نویسنده بر این است که پیشه وری در صدد بوده است با طرح مباحث قومی و زبانی، افراد بیشتری را با فرقه همراه نماید تا پشتوانه مردمی حکومتش افزایش یابد و این مساله را نمی‌توان به عنوان عقیده واقعی وی قلمداد کرد. کما اینکه وی در روز ۱۷ آذر ۱۳۲۵ در نامه‌ای که برای حکومت شوروی و باقراف می‌فرستد از شوروی مقداری سلاح جهت تجهیز فدائیان دخواست و عنوان می‌کند «ما می‌توانیم در مناطق مناسبی، عملیات جنگی را آغاز کنیم و با سرنگون کردن حکومت ارتجاعی تهران، به متشکل کردن نیروهای آزادی خواه ایران که قادر به برقراری یک حکومت دمکراتیک باشند، بپردازیم.» (۱۰)


همچنین تمایل باقراف و دستگاه اطلاعاتی شوروی به الحاق آذربایجان ایران به شوروی نیز در این جهت گیری‌های پیشه وری بی‌تاثیر نبوده است.


اما نظرات و دیدگاههای پیشه وری و یارانش نسبت به ارتباط با شوروی، اصلی‌ترین نقد وارد بر فرقه می‌باشد. ارتباطی که بیشتر تداعی کننده سرسپردگی و اطاعت محض می‌باشد. پیشه وری در موارد متعددی و با صراحت تمام بر لزوم قرار گرفتن در زیر بیرق شوروی تاکید می‌کرد.


وی در واکنش تند خود نسبت به سخنان دکتر مصدق در مجلس، چنین می‌نویسد:


«مردم بیغرض ایران درست مطابق عقیده و سلیقه شما معتقد شده‌اند که اگر اتحاد جماهیر شوروی از صحنه سیاست بین المللی غائب شود برای آن‌ها در هوای آزاد هم تنفس دشوار خواهد بود. برای اینکه ملاحظه بفرمایید عده بیشماری «شمال» را قبله حاجات خود شناخته‌اند و از گفتن و نوشتن این هم عار ندارند. آقای دکتر شما که خودتان می‌دانید سیاست اتحاد جماهیر شوروی نباشد زندگی برای اکثریت ایرانیان حرام و غیرممکن خواهد بود.


عده‌ای می‌کوشند تا بتوانند در هوای آزاد تنفس بکنند. برای این تنفس دوستی اتحاد جماهیر شوروی را مانند شما لازم دانسته از آن با کمال سربلندی جانبداری می‌کنند.» (۱۱)


همین جانبداری، عملا منجر به اطاعت محض پیشه وری و فرقه از شوروی شده بود. سران شوروی هم که با توافق در خصوص واگذاری امتیاز نفت شمال با دولت ایران، به مقصود خود رسیده بودند، دستور تسلیم در مقابل ارتش ملی ایران و خروج سران فرقه از کشور را صادر کرد. در این خصوص خاطراتی از نزدیکان پیشه وری ذکر می‌گردد:


نصرت ا... جهانشاهلو (معاون پیشه وری)


«در سرکنسولگری شوروی در اتاق کوچکی در بخش شرقی حیاط، آقای قلی اف ما را پذیرفت. آقای پیشه وری که از روش ناجوانمردانهٔ روس‌ها سخت برآشفته شده بود، از آغاز به سرهنگ قلی اف پرخاش کرد و گفت شما ما را آوردید میان میدان و اکنون که سودتان اقتضا نمی‌کند، ناجوانمردانه‌‌ رها کردید. از ما گذشته است، اما مردمی را که به گفته‌های ما سازمان یافتند و فداکاری کردند، همه را زیر تیغ داده‌اید. به من بگویید پاسخ گوی این نابسامانی‌ها کیست؟


آقای سرهنگ قلی اف که از جسارت آقای پیشه وری سخت برآشفته بود و زبانش تپق می‌زد، یک جمله بیش نگفت «سنی گتیرَن، سنه دِئیر گِت – کسی که تو را آورده، به تو می‌گوید برو» و جمله دیگری هم بدان افزود که «ساعت هشت امشب، رفیق گوزل اف، بیرون شهر، سر راه تبریز-جلفا منتظر شماست» و از جا برخاست. همین که از سرکنسولگری شوروی بیرون آمدیم، آقای پیشه وری به من گفت که هرچه نیاز داری از خانه بردار، چون ساعت هشت با راننده در بیرون شهر منتظر یکدیگر خواهیم بود.» (۱۲)


دکتر حسن نظری (فرمانده محور قافلانکوه در مقابله با ارتش ملی ایران)


«رویداد فاجعه آمیز فرار ما، بی‌هیچ مقاومتی در برابر نیروهایی که هیچ کار نظامی و جنگی چشمگیر علیه ما انجام نداده و پیروزمندانه، آذربایجان را به ایران برگردانده بودند، شرم آور بود. این فاجعه از درون ما، از وابستگی رهبری فرقه و قشون ملی به بیگانگان بروز کرد و پس از سال‌ها که ما چشمانمان باز‌تر شد، پی بردیم که چه ۲۱ آذرماه ۱۳۲۴ و چه ۲۱ آذر ۱۳۲۵، ساخته و پرداخته همسایه شمالی بود.» (۱۳)


پروفسور احمد شفائی (ریاست نظام وظیفه ارتش آذربایجان و رییس ستاد لشگر ویژه بابک)


«و بالاخره روز منحوس ۲۰ آذر ۱۳۲۵، یعنی سالگرد تشکیل حکومت ملی فرارسید. به هنگام صرف ناهار با پناهیان سر یک میز نشسته بودیم. او گفت که از طرف پیشه وری به عنوان فرمانده کل قوا، دستور ترک مقاومت داده شده است. این خبر باورکردنی نبود. مات و مبهوت ماندم. چطور ممکن است آن همه زحمت و فداکاری طی یک سال پر ماجرا را به این آسانی و با یک تصمیم ظاهرا نامعقول مقامات بالا زیر پا گذاشت؟


اما حالا و پس از گذشت ۳۹ سال می‌گویم که مگر خود این تصمیم، گواه گویای این حقیقت نیست که پیشه وری و دیگر مقامات به اصطلاح بالای حکومت و اشخاص به اصطلاح تصمیم گیرنده، در حقیقت بلندگوهای مقامات حزبی شوروی در باکو بوده‌اند؟ پیشه وری که چند روز قبل با کمال عجله تصمیم به ایجاد لشگر داوطلب «بابک» گرفت و نام «بابک» را برای آن برگزید و مصمم بود با آن لشگر با ارتش ایران مقابله کند، چطور شد که یک دفعه از همه چیز چشم پوشید و دستور ترک مقاومت داد؟ مسلم است که شوروی‌ها و اربابان باکو یا مسکو صلاح ندانسته‌اند این مقاومت صورت گیرد. لذا به او اشاره کرده‌اند که بازی بس است؛ صحنه را برچین و بیا نزد ما!


در این دستورات قدری دقت کنید. یک سال با آن همه سرو صدا و آن همه تلاش و کوشش و آن همه خون و تلفات، دموکرات‌ها به اصطلاح حکومت کردند و با اشاره‌ای از شوروی‌ها همه را برجا گذاشتند و جان خود را نجات دادند و اصلا ناراحت هم نشدند که این فرار، چه عواقب خونبار و موحشی در پی خواهد داشت. چندین ده هزار نفر اشخاص بیچاره پس از فرار توسط مردم خشمگین به طرز فجیعی به قتل رسیدند. شنیده‌ام که در شهر تبریز، مردم چند دمکرات را مانند گوسفند قربانی، جلو پای سواران و سربازان ارتش مرکزی سر بریدند.» (۱۴)


خاطرات و مستندات در خصوص وابستگی و اطاعت محض پیشه وری از سران شوروی، به لحاظ تعدد، غیر قابل انکار می‌باشد. تسلیم فرقه به ارتش ایران و خروج سران فرقه من جمله پیشه وری از کشور به دستور شوروی، مهر تاییدی بر همین مطلب می‌باشد.


امروز پس از گذشت سال‌ها، برای کسانی که کمترین اطلاعی از تاریخ معاصر دویست ساله ایران دارند، واضح و بدیهی است که هیچ یک از قدرت‌های خارجی، خیرخواه ملت ایران نبوده و تنها سعی در استفاده از این ملت در راستای اهداف خود دارند. حکومت فرقه دمکرات در آذربایجان که بیش از یک سال به طول نینجامید، همچون تابلویی در مقابل چشمان ماست که چگونه عقاید و احساسات پاک هزاران نفر از مردم و جوانان آذربایجان، بازیچه دست قدرتهای خارجی و عوامل داخلی آنان شد.


اما براستی حکم تاریخ در خصوص هزاران خونی که ریخته شد، چیست؟ چه کسانی باید در مقابل پدران و مادران و همسران و فرزندان داغدیده پاسخگو باشند؟!




نویسنده: محسن محمدزاده


پاورقی:
۱- روزنامه حقیقت، شماره ۹۳، خرداد ۱۳۰۱
۲- روزنامه آژیر، شماره ۲۲۹، ۲۸/۹/۱۳۲۳
۳- پیدایش فرقه دمکرات آذربایجان، منیژه صدری و رحیم نیکبخت، پیوست یک: استالین و فرمان تشکیل فرقه دمکرات آذربایجان، صص ۲۲۹-۲۲۰ / فصلنامه گفتگو، شماره ۴۰، تابستان ۱۳۸۳، صص ۱۵۶-۱۳۹
۴- از زندان رضاخان تا صدر فرقه دمکرات آذربایجان، علی مرادی مراغه‌ای، ص۳۲۳
۵- دو عامل دیگر نیز بر شکل گیری این گرایش در معدودی از نخبگان و عوام آذربایجان اثر گذاشته بود. عامل اول جریان پانترکیستی ترکیه به رهبری آتاترک بود. آرمان «جوانان ترک» مبنی بر تشکیل حکومت واحد تورانی که از نظر آنان آذربایجان ایران را نیز در بر می‌گرفت و همزمانی آن با سیاست‌های غلط پان ایرانیستی رضاخان، بستری برای طرح این گرایشات افراطی فراهم آورده بود. عامل دوم سیاست اعمالی شوروی بود. سران شوروی که طرح تجزیه و الحاق آذربایجان را با تغییر نام آران - مناطق آذری نشین شمال ارس – به آذربایجان در سال ۱۹۱۸ میلادی کلید زده بودند، قصد داشتند میوه اقدامات قبلی خود را با تحت فشار دادن دولت ایران به وسیله تجزیه آذربایجان، بدست فرقه دمکرات بچینند.
۶- قومیت و قوم گرایی در ایران، حمید احمدی، ص ۲۸۹
۷- نشریه آذربایجان، شماره ۸، ۲۹/۶/۱۳۲۴
۸- نشریه آذربایجان، شماره ۴۸، ۲/۱۰/۱۳۲۴
۹- آذربایجان و آران، عنایت ا... رضا، ص ۲۳۰
۱۰- فرقه دمکرات آذربایجان از تخلیه تبریز تا مرگ پیشه وری، شاهرخ فرزاد، ص ۲۵۰ به نقل از کتاب فراز و فرود فرقه دمکرات آذربایجان به روایت اسناد محرمانه آرشیوهای اتحاد جماهیر شوروی، جمیل حسنلی، ترجمه منصور همامی، نشر نی، ۱۳۸۳
۱۱- از زندان رضاخان تا صدر فرقه دمکرات آذربایجان، علی مرادی مراغه‌ای، صص ۳۰۹-۳۰۰
۱۲- ما و بیگانگان، نصرت ا... جهانشاهلو، چاپ سمرقند، ۱۳۸۸
۱۳- فرقه دمکرات آذربایجان از تخلیه تبریز تا مرگ پیشه وری، شاهرخ فرزاد، ص ۱۷۶
 ۱۴
- ه‌مان، صص ۱۱۲-۱۱۰


منبع خبر:



دوستان عزیز با همکاری یکی از دوستان بخش ترکی پستهای وبلاگ در وبلاگ زیر بطور هم زمان نمایش داده خواهد شد و علاقه مندان میتوانند از این وبلاگ نیز استفاده نمایند 

تفرجگاه2000 هکتاری عینالی

$
0
0
توسعه 80 هکتاری فضای سبز پارک جنگلی 2000هکتاری عینالی طی امسال


در بخش شمالی شهرستان تبریز یک رشته بلندیهای سرخ فام معروف به عینالی ( عون بن علی ) با ارتفاع 1960 متر از سطح دریا واقع شده است . در بالای کوه بقعه ای بنا شده است که اصل بنا مقبره و مسجد است ( قدمت : دوره ايلخاني - قرن 9 هجري) . اين بنا به عينال - زينال يا عينالي و يا بقعه عون بن علي نيز مشهور است . شروع طرح جنگل کاری و تفرجگاهی عون بن علی و همچنین احداث بنای یادمان شهداي گمنام هشت سال دفاع مقدس و دفن 8 تن از شهدا در کنار بقعه ، احداث تله کابين ، رستوران ، توربين هاي بادي ، راه هاي دسترسي ، مبلمان شهري و ساير خدمات رفاهي - تفريحي بر زيبايي هاي اين تفرجگاه افزوده و باعث گردیده گردشگران و زايران زیادی را به خود جذب نماید . 

 




در سال ۱۳۵۴ جنگل بانی وقت آذربایجان شرقی طرحی را جهت جنگل کاری کوه های عینالی به وزارت کشاورزی ارسال می دارد که پس از تصویب آن در سال ۱۳۵۵ کارشناسان فائو جهت امکان سنجی و بررسی طرح مذکور به تبریز سفر نموده و از منطقه بازدید می کنند که اقدام به تصویب طرح میکنند



بعد از گذشت چند دهه از تصویب طرح اکنون چند سالی‌است که شهرداری تبریز به‌دلیل استقبال کم‌نظیر مردم شهر از این کوه، طرح احداث پارک جنگلی عون بن علی رااز سر گرفته‌است. 


با تکمیل این پروژه، کوه عون بن علی از شهر تبریز به جای آن که به رنگ سرخ دیده شود، به رنگ سبز دیده خواهد شد و تکمیل این پروژه، در زیبایی شهر، تأثیر فراوانی خواهد داشت.

به علت گستردگی عملیات اجرایی درپروژه 2000 هکتاری عون بن علی و همچنین پروژه پارک طبیعت تبریز که اجرای آن نیز توسط استاندار آذربایجان شرقی برعهده مجری پروژه عون بن علی گذاشته شده بود ، مسئولین امر را برآن داشت تا باتشکیل سازمانی زیرنظر شهرداری تبریز بتوان تداوم انجام کارهای اجرایی در این دو پارک بزرگ که جمعاً ۹۴۸۰ هکتار می باشد را تضمین نمایند 


مردم از زمان‌های قدیم برای رفتن به بقعهٔ عون بن علی باید از سراشیبی‌های کوه عون بن علی بالا می‌رفتند و به همین دلیل، تنها عدهٔ قلیلی از کوه‌نوردان به‌این مکان می‌آمدند.

ولی اکنون به‌دلیل این‌که جادهٔ آسفالته‌ای از بزرگراه پاسداران تا بقعه کشیده شده‌است، بسیاری از مردم عادی نیز -به‌خصوص در آخر هفته و روزهای تعطیل- برای ورزش و تفریح، به‌این کوه صعود می‌کنند و علاوه برآن، شهر تبریز را از بامش نظاره‌گر می‌شوند.



این تفرجگاه 2000 هکتاری طی امسال نیز شاهد توسعه فضای سبز در قسمتهای خالی از فضای سبز بوده وطی امسال حدود 80هکتار از اراضی بایر عینالی تحت کاشت انواع گونه های درختی قرار گرفته است.


گونه های غالب درختی و درختچه ای کاشته شده :
انواع سوزنی برگان: سرو نقره ای ، کاج سیاه ، سرو خمره ای ، ژونی پروس
انواع پهن برگ: سنجد ، اقاقیا ، صنوبر ، لیلکی ، زبان گنجشک ، بنه ، افرا ، داغداغان ، چنار ، عرعر ، بادام ،زالزالک ، زیتون ، توت ، بید ، بلوط ، گردو



   مساحت کل جنگلکاری و تفرجگاهی روبه شهر 1000 هکتار
جنگلکاری از سال 72 تا آخر سال 84: حدود 67هکتار
جنگلکاری از سال 85 تا آخر شهریور ماه سال 91:حدود 339 هکتار
کل جنگلکاری موجود :  406هکتار




تصاویر قسمتهای کاشت شده جدید و تصاویر کلی در ادامه مطلب

برجهای سه قلو 22 تا 25 طبقه نظام پزشکی

$
0
0
  برج های سه قلو  22 تا 25 طبقه نظام پزشکی


دیر زمانی است  که بلند مرتبه سازی در ضلع شرقی تبریز  رونق خوبی گرفته و برخی دوستان از نبود برج بالای 20 طبقه در غرب شهر گله میکردند و انتظار توجه سرمایه گذاران به این منطقه از شهر را داشتند

 

خوشبختانه طی چند سال اخیر پروژه های مناسب و بزرگی در غرب این کلانشهر به چشم میآید و خبر از آینده  درخشان غرب شهر میدهد .یکی از پروژه های بلند مرتبه سازی برج های 3 قلو 22 تا 25 طبقه چشم انداز میباشد که در انتهای خیابان بهار و در فاز  یک شهرک نظام پزشکی در حال احداث میباشد که توسط شرکت مسکن مدرن سازان تبریز در دست اجرا میباشد .هم اکنون برج میانی مجموعه با 5 طبقه پیشرفت و برجهای کناری در مرحله خاک برداری  هستند .

این برج های در کناره شهرک نظام پزشکی و در کنار خیابان رازی(ما بین میدان معلم و خانه سازی در انتهای خیابان استاد جعفری) قرار دارد.خیابان رازی قرار است طی یک پروژه به یک خیابان 4 بانده  45 متری تبدیل شود که یکی از پروژه های آتی شهرداری منطقه 4 و6  میباشد 


یکی از ویژگی های این برجهای 3 قلو واقع شدن در کنار  باغات استاد جعفری و حکم اباد میباشد که چشم انداز بسیار زیبایی خواهند داشت.


خط دوم مترو

$
0
0

شروع عملیات اجرائی  خط دوم مترو تبریز به طول 22/4 کیلومتر




عملیات اجرایی و عملیات خاک برداری خط دوم مترو تبریز از  دپو قراملک آغاز شد .قرارداد اجرایی 12000 میلیارد ریالی این پروزه که بین شهرداری تبریز  و قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص)  در اسفند ماه سال 90 منعقد شده بود بعد از طراحی و امکان سنجی مسیرهای پیش بینی شده هم اکنون وارد فاز اجرایی شد و عملیات خاکبرداری این خط از ایستگاه قراملک شروع شده است.



جزئیات خط دو مترو تبریز : به طول حدود 22/4کیلومتر شامل 20 ایستگاه از محدوده زمین های قراملک(کارخانه کود آلی) شروع شده، از طریق خیابان وحدت ومیدان قراملک(اولین ایستگاه) وپس از عبور از زیر خیابان آخونی ،خیابان قدس ،محققی (مشترک با خط یک)، میدان دانشسرا، وارد خیابان عباسی شده وتا میدان شهید فهمیده امتداد یافته و در ادامه مسیر به سمت سه راهی ولیعصر، میدان استاد معین و در نهایت در میدان بسیج خاتمه می یابد


خبر میرسد که دستگاههای تی بی ام برای حفاری این مسیر توسط قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص)  خریداری شده و در آستانه تحویل میباشد 

مجتمع تجاری اداری توانیر

$
0
0
مجتمع تجاری اداری توانیر 


این مجتمع تجاری اداری در ضلع شمالی بزرگراه توانیر و در کنار مجتمع  مسکونی گلپارک و در پائین دست مجتمع تجاری اطلس توسط مهندس رهبر مجری اولیه مجتمع اطلس اجرا خواهد شد .


طی چند روز اخیر خاکبرداری زمین مد نظر آغاز شده است .اطلاعات تکمیلی مجتمع در دست نیست و به محض دریافت اطلاعات در  خدمت بینندگان محترم قرار خواهد گرفت.


تصویر معماری هتل 90 طبقه

$
0
0

تصویر معماری طراحی شده برای هتل 90 طبقه و برجهای کناری که قرار است توسط آقای عظیم زاده و بعد از پروزه متل قو در تبریز اجرا شود . 



امیدواریم این طرح به زودی اجرایی شود



آدرس پروزه های وبسایت شرکت طراح

http://zarbil.com/Project.php

لینک تصاویر هتل 90 طبقه

http://zarbil.com/detail.php?Id=253


با تشکر از مسعود جان که معرف سایت فوق بودند

نقاشی های دیواری تبریز

$
0
0

نقاشی های دیواری تبریز






اگر جزو آن دسته از شهروندانی هستید که هنگام سفرهای درون شهری روزانه از شیشه خودروی شخصی یا اتوبوس نگاهی هم به مناظر و فضای شهری می اندازید حتما چشمتان به نقاشی های زیبایی که با مضامین مختلف روی دیوار خیابان ها و بزرگراه ها ترسیم شده، افتاده است. نقاشی های دیواری در برخی نقاط پرتردد شهر چهره زمخت شهر را لطافتی خاص بخشیده اند.


چرکین بودن دیوارهای ساختمان های شهر، حضور دائمی داربست های فلزی، اطلاعیه های کج و معوج چسبانده شده روی یکدیگر، تبلیغ نویسی کالاها و خدمات روی نمای بنا ها و از همه مهم تر نماهای متشتت ساختمان ها همگی حاصل بی توجهی شهروندان به نمای ظاهری شهری و همین طور حاصل واگذاشتن امور به حال خود از سوی مسوولان است. این اشکال ناهمگون که بدون هیچ ریتم و زیبایی در کنار هم قرار گرفته اند باعث آلودگی بصری و روانی شهروندان خواهند شد.



 این آشفتگی ها و دیگر پدیده های روانفرسا که همه روزه در نمای شهرمان می بینیم آثار مخربی بر روح و روانمان می گذارد که به تدریج موجب شدت گرفتن کسالت ها و اندوه ها می شوند. تاثیری که این آلودگی های بصری به تندرستی می زنند . در گیرودار زندگی پردغدغه امروز چاره ای نیست جز تلطیف فضای زندگی جمعی به واسطه هنر تا به این طریق با کمی دلپذیر شدن محیط زندگی اجتماعی شرایط دشوار زندگی را آسان تر سپری کنیم.




روان شناسان، مدیران شهری، مهندسان شهرساز و معمار بر این عقیده اند که گرافیک شهری با ابزاری به نام نقاشی دیواری می تواند جلوه های تازه ای از شهرها را به نمایش بگذارد نقاشی دیواری می تواند علاوه بر جذاب تر شدن شهر آن را برای شهروندان خاطره انگیز کند. هنری که سبب می شود نه تنها فضای شهر با تمام آشفتگی هایش برای رهگذران لطیف تر شود بلکه عرصه بسیار مناسبی برای ورود هنر به شهر است.


● نقاشی دیواری شهری، تجربه جهانی

در حالی که سال هاست بسیاری از کلانشهرهای دنیا از نقاشی های دیواری برای بهبود سیما و منظر شهری بهره برده اند و حتی در شهرهایی مانند لندن، پاریس و رم، نقاشی دیواری به یکی از جاذبه های مهم توریستی تبدیل شده است، بحث نقاشی دیواری دیر به فضای شهری ما راه یافت و تاثیر آن بر رفع آلودگی های بصری و زیبایی شهر جدی گرفته نشد، اما در چند سال اخیر مسوولان سازمان زیباسازی با درک اهمیت نقاشی های دیواری بر بهبود سیما و منظر شهری، اجرای آن در سطح خیابان ها و بزرگراه های شهر را بعنوان یکی از طرح های اولویت دار به طور جدی در دستور کار خود قرار دادند.


● کیفیت در اولویت

 اگرچه هم اکنون نقاشی های دیواری شهرمان افزایش یافته و طراحی زیبای آنها جلوه بصری دل انگیزی به  شهرمان بخشیده است، اما برخی از این نقاشی های دیواری دارای مشکلاتی هستند که رفع آنها، رسیدگی و توجه بیشتر مسوولان زیباسازی شهر را طلب می کند. برخی از این نقاشی های دیواری که نزدیک به ۲ دهه از عمرشان می گذرد گاه آنقدر کهنه و رنگ و رو رفته شده اند که دیگر زیبایی سال های نخستین را از دست داده اند و رهگذران رغبتی برای نگاه کردن به آنها ندارند و قطعا نیازمند ترمیم مجدد هستند. علاوه بر این گاه کیفیت مواد رنگ های به کار رفته در برخی از نقاشی های دیواری به حدی پایین است که علی رغم این که هنوز از زمان طراحی آنها یک سال نگذشته است پوسته پوسته شده یا ترک برداشته اند.



حضور چشمنواز نقاشی های دیواری با خلاقیت بالاتر در سطح شهر می تواند گامی هرچند کوچک برای رفع آلودگی های بصری از چهره شهرمان باشد و شهروندان را به میهمانی تصاویر دل انگیز دیوارهای شهر دعوت کند.امیدواریم مسئولان زیباسازی شهر تبریز توجه بیشتری به این امر داشته و از هنرمندان گرافیک در جهت اجرای ناشی های دیواری زیباتر و سه بعدی بیشتر مدد بگیرند 



بقیه تصاویر در ادامه مطلب

ساختمان عمارت شهرداری کلانشهر تبریز نورباران شد

$
0
0
اولین عمارت شهرداری کشور در تبریز نورباران شد





 با پیگیریهای معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری کلانشهر تبریز به توسط سازمان زیباسازی شهرداری نور پردازي تخصصي بناي تاريخي عمارت شهرداري تبريز به عنوان نماد شهر و کلانشهرتبريز تکمیل شده و به بهره‌برداری ‌رسید



.
ناصر وحیدی مهر با اعلام این خبر ابراز امیدواری کرد با نور پردازي تخصصي بناي تاريخي عمارت شهرداري تبريز به عنوان نماد شهر و شهرداري تبريز ، موجبات زيبايي هر چه بيشتر تبريز كهن بيش از پيش فراهم گردد

.



معاون فرهنگی واجتماعی شهرداری کلانشهر تبریز اجراي اين طرح را در راستاي طرح‌ها و برنامه‌هاي متعدد زيباسازي شهر تبريز برشمرد و افزود: نورپردازي ساختمان‌ها و ابنيه عمومي به ويژه اماكن و ساختمان‌هاي تاريخي و ميراثي يكي از مهم‌ترين برنامه‌هاي اصلي شهرداري در حوزه زيباسازي به شمار مي‌رود.

و در این راستا شهرداری تبریز در یکی از گامهای مهم اقدام به اجرای طرح نورپردازی عمارت شهرداری به عنوان یكی از منحصربه فردترین ساختمان‌های تاریخی و قدیمی کشور نموده و امیدوار است این طرح در دیگر بناها و ساختمان‌های تاریخی شهر نیز اجرایی شود


.
وی افزود: ا اجراي طرح نورپردازي زيباي عمارت تاريخي شهرداري در مرداد ماه سال 90 با اعتباری بالغ بر 3000میلیون ریال آغاز شده و بهره‌برداری ‌رسید

.


گفتنی است:. عمارت شهرداری تبریزˈ یکی از بناهای زیبا، مستحکم و دیدنی این کهن شهر است که ساخت آن از سال 1314 تا 1318 شمسی در محل گورستان متروک و مخروبهٔ کوی نوبر با نظارت مهندسان آلمانی و در زمان ریاست شهرداری حاج‌ارفع‌الملک جلیلی با بودجه 250 هزار تومانی ساخته شد.



بقیه تصاویر درادامه مطلب


تونل سه هزار متری راه‌آهن میانه-تبریز

$
0
0
  تونل سه هزار متری راه‌آهن میانه-تبریز 

طولانی ترین تونل ریلی کشور به طول 3 کیلومتر با 74% پیشرفت 




این طرح با 74 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست و تا پایان سال مالی 90، سه هزار و 428 میلیارد ریال برای اجرای آن هزینه شده است.



قلی‌پور میزان اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح را چهار هزار و 420 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه از سال 89 به طور جدی پیگیری شده است و در سال جاری جزو پروژه‌های مهر ماندگار منظور شد.


نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در آذربایجان شرقی هم در حاشیه بازدید از عملیات اجرایی دو خطه کردن راه‌آهن میانه- تبریز گفت: با اجرای این پروژه زمان سفر از تهران به تبریز از 13 ساعت به 6 ساعت کاهش یافته و ایمنی ترافیک این محور تامین خواهد شد.


علی‌محمدزاده افزود: این پروژه 200 کیلومتر طول دارد و به دلیل واقع شدن در منطقه کوهستانی 50 دستگاه تونل جمعا به طول 16 کیلومتر در آن پیش‌بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: طولانی‌ترین تونل این مسیر تونل سه هزار و 80 متری در منطقه شبلی است که به صورت دوخطه با عرض داخلی 10 متر و ارتفاع 8.2 متر اجرا می‌شود.



علیمحمدزاده افزود: این تونل طولانی‌ترین تونل ریلی کشور محسوب می‌شود و با 74 درصد پیشرفت فیزیکی در حال احداث است.

پیمانکار قطعات 8 و 9 راه‌آهن میانه- تبریز که مسئولیت اجرای این تونل را بر عهده دارد نیز گفت: 250 متر از عملیات حفاری این تونل تا پایان سال جاری به اتمام می‌رسد و پس از اتمام حفاری در صورت تامین اعتبار مورد نیاز کل پروژه در مدت یک سال به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

کوزه‌گری گفت: در این دو قطعه سه دستگاه تونل دیگر و دو دستگاه پل بزرگ نیز پیش‌بینی شده است.


گفتنی است به همت روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی و همکاری ستاد طرح‌های مهر ماندگار استان برنامه بازدید خبرنگاران از طرح‌های مهر ماندگار صبح روز چهارشنبه با بازدید از پروژه دوخطه کردن راه‌آهن میانه- تبریز آغاز شد.


خبرنگاران استان در این بازدید در جریان اجرای تونل سه هزار متری قطار تبریز- میانه در منطقه شبلی قرار گرفتند.

منبع خبر:


http://nasrnews.ir/news-16296.htm



بقیه تصاویر درادامه مطلبl

برج تجاری -اداری سینا (بورس طلا و جواهرات)

$
0
0
 برج تجاری -اداری سینا (بورس طلا و جواهرات)



 


بانک سینا طی 2سال اخیر با اضافه کردن تبریز به عنوان بازار جدید سرمایه گذاری خود اقدام به اجرای 2 پروزه بزرگ عمرانی و تجاری در کلانشهر تبریز نموده است.یکی از این پروزه های جالب برج تجاری-اداری سینا در منطقه سه راهی ولیعصر تبریز میباشد .

 


این برج در 14  طبقه سازه ای اجرا میشود و سه طبقه آن به مرکز خرید و طبقات بعدی مختص امور اداری خواهند بود.این پروزه با سرعت بالایی در حال اجراست که انشا اله به زودی تکمیل خواهد شد.  



مشخصات پروژه مجتمع تجاری -اداری تبریز

- نام پروژه : پروژه مجتمع سینای تبریز

- آدرس : تبریز- دروازه تهران - سه راه ولی عصر - نبش خیابان معلم و ابراهیم زاده

- کارفرماو سرمایه گذار: شرکت توسعه سینا

- کاربری : تجاری،اداری 

تعداد واحد ها به تفکیک کاربری :

  تجاری :36 واحد تجاری

   ادراری 60 واحد

پارکینگ در دو طبقه زیر زمین 

-اندازه واحد های تجاری از 43 متر تا 180 متر 

کاربری:طلا و جواهرات فروشی


بقیه تصاویر در ادامه مطلب



مجتمع تجاری غرب بازار تبریز

$
0
0


مجموعه بازارهای غرب بازار قدیم تبریز

طی دهه اخیر شهرداری تبریز با همکاری شرکت عمران و توسعه آذربایجان اقدام به مرمت و نو سازی بافت تاریخی غرب بازار قدیم تبریز نموده است که در این راستا چندین بازار بزرگ احداث شده و چند مرکز خرید دیگر در حال احداث میباشد که شامل :


1-بازار بزرگ مشروطه با 220 واحد تجاری+6000متر برای احداث فروشگاه زنجیره ای شهروند 

2-بازار مطهر با 100 واحد تجاری 

3-بازار خلیج فارس


بقیه تصاویر در ادامه مطلب


آئین میلاد حضرت مسیح (ع) با حضور آشوری های مقیم تبریز

$
0
0

آئین میلاد حضرت مسیح (ع) با حضور آشوری های مقیم تبریز



آئین میلاد حضرت مسیح (ع) با حضور آشوری های مقیم تبریز شنبه 22 دسامبر 2012 در کلیسای انجیلی این شهر برگزار شد.به گزارش نصر نیوز، امروزه جمعيت کل آشوري هاي ايران 40 تا 50 هزار نفر و تعداد آنها در تبريز حدود 50 الي 60 خانوار مي باشد.عکس ها از آیدین تبریزی/ سرویس عکس نصر نیوز

 

کلیسای انجیلی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در تبریز، خیابان شریعتی جنوبی، کوچهٔ والمان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ آذر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.


ساختمان جدید این کلیسا که کلیسای مسیحیان پروتستان تبریز است، در سال ۱۹۵۷ پس از تخریب ساختمان قدیم آن که در کوچهٔ میارمیار قرار داشت، در کوچهٔ والمان احداث شد


http://nasrnews.ir/news-16438.html


تبریز از نگاه دوربین

$
0
0

 تبریز از نگاه دوربین


دوستان لطفا از بین تصاویر 3 عکس برتر را انتخاب و اعلام فرمائید .


1-نمایی از منطقه شاه گولی 

2-پارک ولیعصر 

3-آبرسان

4-میدان ایپک

5-شهرک یاغچیان

6-قسمتی از ولیعصر 

7-برج های بلور و بلوار و مترو در کنار هم 

8-میدان فهمیده و رشدیه

9-برج های سپهر و رودکی و تجارت جهانی

 

۱۰-شهرک رشدیه

بقیه تصاویر در ادامه مطلب

تکمیل اسکلت طبقات مجتمع تجاری اطلس

$
0
0
تکمیل اسکلت طبقات مجتمع تجاری اطلس 

اسکلت فلزی اطلس به طبقه 18 رسید 







چند سالی میشود که خبر احداث مجتمع تجاری تفریحی اطلس در نگین پارک ولیعصر در همه جا پخش شده و هم اکنون اکثر همشهریان از احداث این مجتمع خبر دارند .ولی نکته اصلی این است که افراد معدودی از امکانات و ویژگیهای آن مطلعند.لذا من بر خود وظیفه دیدم که اطلاعات کلی از این مجتمع عظیم تجاری تفریحی در اختیار دوستان عزیزم قرار دهم





مجتمع اطلس در چهار بخش تعریف شده :

بخش اول شامل چهار طبقه پاركينگ، بخش دوم شامل شش طبقه تجاري، بخش سوم شامل دو طبقه رفاهي ورزشي فرهنگي و بخش چهام شامل دفاتر تجاري، خدماتي و اداري مي باشد. 

مرکز تجارت اطلس تبریز در یک نگاه:



مرکز تجارت اطلس تبریز در منطقه نگین پارک ولیعصر واقع شده است این مجتمع تجاری رفاهی در سال 87 با مشارکت شرکت ایران اطلس و مهندس عبدالحسین رهبر شروع و عملیاتی شد

بعد از گذشت یک سال و با اسکلت بندی دو طبقه از این مرکز خرید متاسفانه وضعیت مالی یکی از شرکای طرح یعنی مهندس رهبر دچار بحران شد و ایشان دیگر توان مالی برای اجرای چنین طرح بزرگی را نداشتند که تصمیم به فروش سهم خود از این پروزه را گرفتند که بعد از یکسال مشخص گردید شرکت باغمیشه کل سهم ایشان را به مبالغ میلیاردی خریداری نموده است








بعد از تغئیرات در سرمایه گذار طرح و وقفه ای نسبتا طولانی این پروزه در اواخر سال 90 جان دوباره یافت و عملیات عمرانی آن از سر گرفته شد

هم اکنون در طول 9 ماه گذشته 12 طبقه به اسکلت فلزی پروزه افزوده شده و شاهد آنیم که ستون بندی این مرکز خرید به طبقه آخر و 18 رسیده است .طبق برنامه ریزیهای انجام گرفته دو شرکت مذکور متعهد شده اند تمام تلاش خود را جهت اتمام این پروزه تا پایان سال 92 بکار بسته و تا پایان سال 92 اطلس تبریز را افتتاح نمایند

شایان ذکر است دیوار کشی مجتمع نیز در حال انجام میباشد و مجریان پروزه قصد فعالیت زمستانه در داخل این مجتمع تجاری میباشند 






مشخصات کلی اطلس:

تعداد طبقات سازه ای:18 طبقه (4 طبقه زیر زمینی +14 طبقه بیرونی)

مساحت زمین : 12381 متر مربع 

زیربنای کل پروژه: 43000 مترمربع شامل 18000 مترمربع مفید + 25000 مترمربع مشاعات

پارکینگ: 4 طبقه شامل 500 باب پارکینگ

تجاری: 6 طبقه شامل 300 باب مغازه با صنوف تعریف شده

+هایپر مارکت بزرگ در طبقه هم کف مجموعه  به وسعت 6500 متر مربع




رفاهی:

 شامل 9 واحد رستوران  

 شهربازی و فضای بازی بچه ها

 مهدکودک + یک سالن تشریفات ویژه (VIP)

اداری: 6 طبقه شامل 96 واحد دفاتر خدماتی و تجاری

نمایشگاهی: یک واحد فضای سیال تجاری


فضای سبز: 9000 مترمربع محوطه و 6000 مترمربع بام باغ( احداث 9000 متر مربع فضاي سبز مدرن با نورپردازي و آب نماهاي ويژه . )
نما: تلفیق کامپوزیت آلوبند آمریکائی با نمای فریم لس شوکو آلمانی و شیشه های ترمال بریک سکوریت شده Azur بلژیک


ارتباط عمودی: 24 دستگاه پله برقی پکیج اروپائی+7 دستگاه آسانسورپکیج اروپائی+ 4 سری راه پله

پیش بینی چندین آسانسور مسافر و حمل بار و پله هاي برقي متعدد به گونه ای که طبقات این ساختمان از ارزش یکسان تجاری برخوردار شده اند.

بقیه تصاویر در ادامه مطلب


جهت مقایسه پیشرفت فیزیکی اطلس با چند ماه اخیر روی لینک زیر کلیک نمائید

تصاویر پیشرفت اطلس در 14 اردیبهشت91


مرکز سنجش مهارتهای کارآموزان تبریز+مجتمع تجاری یاغچیان

$
0
0

مرکز سنجش مهارتهای کارآموزان تبریز




 مرکز سنجش مهارت کارآموزان و نیروی کار تبریز  بزرگترین مرکز سنجش مهارتهای کارآموزان کشور محسوب میگردد که در شهرک یاغچیان در حال احداث میباشد 


مرکز سنجش مهارت تبریز در حدود 13 هزار مترمربع زیربنا و با اعتباری بالغ بر 58 میلیارد و 500 میلیون ریال ساخته می شود .که ،پروژه  مزبور جزو مصوبات سفر دور نخست هیئت دولت به آذربایجان شرقی بود   


مديرکل امور اداري و منابع انساني سازمان آموزش فني وحرفه اي کشور طی بازدیدی که از مراحل ساخت این مرکز داشتند با بیان اینکه مرکز سنجش مهارت تبریز با هدف میزبانی المپیادهای مهارت جهانی احداث می شود، اظهار داشت:این مرکز که قابلیت برگزاری 130هزار نفر را دارد، تا سال آینده افتتاح خواهد شد.

وی افزود: با توجه به پیش بینی امکانات خوب و نیز رعایت استانداردهای روز دنیا، مرکز سنجش مهارت تبریز یکی از مراکز معتبر سنجش جهانی خواهد بود.


بنا بر اين گزارش، مركز سنجش مهارت كارآموزان و نيروي
كار تبريز نيز در شرق اين شهر با عرصه 4 هزار و 842 و اعيانی 
13 هزار و 281 متر مربع در شهرک ياغچيان قرار گرفته و
درصد پيشرفت فيزيكی اين پروژه در فاز اول 100درصد و در
فاز دوم بالغ بر 65درصد می باشد و در 6 طبقه ساخته مي شود.
ناصري اميد، مدير امور عمراني سازمان در بازديد از اين
مركز، اثربخشي آموزش هاي فني و حرفه اي را در گروي سنجش
معتبر مهارت هاي كسب شده دانست و افزود: مي توان با برگزاري
آزمون هاي منسجم و يكنواخت در سراسر كشور اعتبار گواهي
نامه هاي صادر از مراكز فني و حرفه اي را ارتقا داد و زمينه
جذب نيروهاي آموزش ديده در بازار كار را افزايش داد.


مجتمع تجاری مسکونی شهرک یاغچیان 


این مجتمع تجاری در ضلع شمالی مرکز سنجش مهارتهای کار آموزان و در زمینی به وسعت 5800متر در حال احداث میباشد 


تعداد طبقات سازه ای این مجتمع تجاری مسکونی 16 طبقه میباشد که تا طبقه 6 برج   قسمت اداری مرکز سنجش مهارتها و بقیه مسکونی خواهد بود و ساختمان کناری 7 طبقه کلا تجاری و پارکینگ خواهد بود که 5 طبقه تجاری و فودکورت و 2 طبقه پارکینگ خواهد بود در این مجتمع تجاری 120 باب مغاره احداث خواهد شد 

بقیه تصاویر در ادامه مطلب

Viewing all 698 articles
Browse latest View live